wizg 21.10.2008 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Witam jak w temacie - szafka łazienkowa zamówiona na wymiar w kształcie jest ok ale jej kolor zdecydowanie za jasny. Niestety co innego mały fragment w próbniku, a co innego wielka szafka, Czy mogę pomalować ją lakierobejcą do mebli tak żeby otrzymać kolor ciemnego dębu, albo nawet merbau? Czy ona mi nie spuchnie, albo nie zacznie ten lakier odłazić? Wymiana na nową nie wchodzi w grę niestety. Jakie środki polecacie? Zastanawiam się nad firmą magnat albo 3v3.... Dzięki za odpowiedź - na lakierowanie mam jeszcze kilka dni zanim mi podłączą umywalki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 22.10.2008 01:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Jak chcesz malowac szafke z laminatu bejca? Na moje oko laminat najpierw nalezaloby zmatowic papierem sciernym, a potem pomalowac zwykla farba wodna albo olejna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wizg 22.10.2008 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 To że zmatowić delikatnie to wiem, zakupiłam papier 240, proces zmatowienia i odtłuszczenia przygotowany. Zastanawia mnie tylko czy ta moja twórczość przetrwa dłużej niż rok, dwa...Zrobiłam wczoraj małą próbkę od wewnątrz magnatem- on jest przyjemnie gęsty i łatwo się rozprowadza- i efekt całkiem całkiem - ale po jednym dniu to raczej trudno żeby coś się stało z meblem. Dzięki za odpowiedź, a może ktoś ma jeszcze jakieś doświadczenia za sobą w tej kwestii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
colour 15.11.2011 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Podbijam, bo niestety temat pozostał nierozwiązany.Czy w ogóle można ładnie przemalować meble z laminatu? I tu moje 2 pytania: 1. Meble kuchenne miałam robione na wymiar i w sumie bardzo mi odpowiadają zabudową ale na fronty laminowane imitujące drewno jasny orzech nie mogę już patrzeć, uchwyty i wyprofilowanie jest bardzo ładne zatem czy można takie meble przemalować np. na biało? Czy stolarz może dokonać takiego przemalowania żeby farba trzymała się dobrze i żeby to nie wyglądało jak jakaś prowizorka? 2. Chciałabym też przemalować szafę komandor też z laminatu i tego chciałabym już dokonać sama, to są po prostu całkiem gładkie powierzchnie. I tu się pojawia pytanie - jaka farba? akrylowa? Powinnam zrobić to pistoletem czy dobry wałek wystarczy? Dodam, że malowanie nie jest mi całkiem obce.Będę wdzięczna za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
colour 21.11.2011 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Żadnych pomysłów? Nie wierzę, że nikt nie próbował Do tej szafy ktoś mi podpowiada emalię do drewna i metali. Słusznie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 05.04.2013 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 może to się nada http://forum.muratordom.pl/showthread.php?93415-Odnowienie-mebli-kuchennych http://forum.muratordom.pl/showthread.php?26010-Odnowa-przer%C3%B3bka-front%C3%B3w-kuchennych http://forum.muratordom.pl/showthread.php?147953-Malowanie-mebli-okleinowanych-zmiana-koloru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts