araman 27.03.2002 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2002 Poszukuje informacji jaka, ma być wysokość i szerokośc stopnia schodów. Dzisiaj mi rozrysowali i wyszło wysokość 16 cm a szerokość stopnia 24 spocznik 220 x 120, mogę trochę skrócić spocznik ok 10 cm dodając po 1-1,5 na każdy stopień w sumie wyszło po 8 stopni. Wysokość parteru 2.74. Liczę na szybką pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Legion 27.03.2002 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2002 Poczytaj sobie tutaj nt.schodow:http://www.abcdom.pl/art/art.asp?artykul_id=55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 28.03.2002 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2002 Wzor jest 2h+s =60-65 (najlepiej przyjac 63)h - wys. stopnias - szer. stopnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 28.03.2002 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2002 Bardzo niewygodne schody, takie to mozna zrobić ewentualnie do mało używanej piwnicy. Stopień za krótki, powinien mieć 29-30 cm. Że już nie wspomnę, że nie spełniają wzoru podanego przez przedmówcę, który jest w warunkach technicznych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullabysta 28.03.2002 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2002 A tak na marginesie, to robisz takie schody bo Ci się podobają, czy liczysz że będą tańsze? Bo jeżeli to drugie, to ja też tak myślałem i niestety stolarze mówią mi że cena ta sama, bo drewna niby niewiele mniej, a konstrukcję stawiają w jeden dzień, a wykładanie żelbetu trwa dużo więcej i na to samo wychodzi. Jeden stolarz na Budmie, powiedział mi że (mam wylane schody)mam je wysadzić w powietrze i zrobi konstrukcję , a wtedy będzie taniej hi hi. pzdrw Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.03.2002 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2002 Lepiej zrobic stopnie wyższe a głębsze. 26,5-27 cm głebokości to minimum. Osiągniesz to rezynując z jednego płytszego a niższego stopnia w biegu. Schody płytkie, nawet niższe są niewygodne szczególnie przy schodzeniu (są strome), bo nie ma gdzie postawić stopy. Można się zabić. Wyboru dużego i tak nie masz, o wszystkim decydują najczęściej wymiary klatki schodowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
araman 29.03.2002 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2002 Na początku trochę się pomyliłem nie 24 ale 25cm szerokośc spocznika ale to niewiele zmienia.Następnego dnia po przeczytaniu forum zmieniłem na 27 szerokości i 17 wysokości myślę że bedzie OK Dzięki za rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts