skunks 16.10.2003 04:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2003 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fili_P 26.10.2003 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2003 a mysleliscie o problemie z drugiej strony- podwyzszyc w ktorym momencie podloge w lazience (np styropian zbrojony wyzszej fs-sa takie) co pozwala juz na jakby wydzielenie strefy i w tym dopiero "wyciac" obnizona wanne, czy np prysznic do wchodzenia do ktorego nie potrzeban by byla drabina? sprawdza sie wiem co mowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarte 18.09.2009 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Bard13 napisał:"Aha, problemem może być skomplikowanie podłogi.Jak chcesz wpuścić wannę na piętrze, to na dole będzie wystawała z sufitu (i rury odpływowe też muszą się gdzieś zmieścić). Na dole prościej, ale nie masz litego ocieplenia podłogi, będziesz musiał zrobić nieckę i osobno ją ocieplać i wylewać co podwyższy koszty." to akurat żaden problem ja będę mieć wannę wpuszczona w podłogę na piętrze i nic mi nie wystaje z sufitu na dole ( taką wannę już maiłam w typowym projekcie!) Po prostu połowa łazienki jest nad częścią mieszkaniową , a połowa nad garażem który jest obniżony i w tej części nad garażem będę mieć właśnie wannę wpuszczoną w podłogę, resztę podłogi wokół wanny nad tą częścią musiałam dodatkowo wylać ( czyli mam w tym miejscu jakby podwójny strop, tylko pod samą wanną pojedyńczy. O funkcjonalności takiej wanny się nie wypowiem bo jeszcze nie mieszkam i nawet jej jeszcze nie kupiłam, choć mam już wybrany model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppp.j 18.09.2009 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 jarte spójrz na daty. To już blisko sześć lat jak rozpocząłem ten wątek a trzy jak mieszkam. Co do natrysku z brodzikiem w podłodze to jestem z niego bardzo zadowolony. Obawy o to że pod brodzikiem będzie gorsza izolacja są bezpodstawne. Brodzik to w moim przypadku obniżona wewnątrz natrysku podłoga w stronę kratki spustowej. Obniżenie to jakieś 2cm czyli o tyle jest tam cieńsza wylewka. Jedyne zagłębienie to dziura pod syfon który został zalany betonem ale tu straty ciepła są pomijanie małe tym bardziej że temperatura gruntu jest taka jaka średnia temperatura roczna czyli ca. 10deg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarte 18.09.2009 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 będzie dla innych zainteresowanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneczkab 18.09.2009 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 A ktoś robił takie rozwiązanie na piętrze w domu drewnianym (kanadyjczyku)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 18.09.2009 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 ppp.j czy masz brodzik obniżony czy porpostu podłoga z kafli stanowi niby brodzik . Bardzo chce taki numer zrobić sobie i wanę też opuścić na stropie tylko chyba zrobię małą wylewkę pod nózki wanny bo mam 14 cm do szaleństwa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 19.09.2009 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 Łazienka na piętrze, w niej wanna wpuszczona w podłogę. Piętro niżej kuchnia z podwieszanym sufitem nad którym schowana jest rurka odpływowa. To z powodu znacznej odległości od pionu kanalizacyjnego i konieczności zachowania spadku.Na wszelki wypadek zastosowano na tym odcinku rury kanalizacyjne niskoszumowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
himlaje 19.09.2009 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 Ja robie sobie na poddaszu wanne opartą na stropie, czyli obniżoną o grubość styropianu i wylewki. Intencja była taka, że nad wanna mam początek skosu i wole mieć o te 10cm spod nóg więcej miejsca nad głową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppp.j 20.09.2009 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2009 ppp.j czy masz brodzik obniżony czy porpostu podłoga z kafli stanowi niby brodzik . Bardzo chce taki numer zrobić sobie i wanę też opuścić na stropie tylko chyba zrobię małą wylewkę pod nózki wanny bo mam 14 cm do szaleństwa . Brodzik to po prostu podłoga opadająca w stronę kratki, bez żadnych progów czy zabezpieczeń. Gdy projektowałem ten natrysk zakładałem że jeżeli coś się wydostanie z kabiny to zwykłym mopem czy szczotką wgarnę wodę w stronę kratki. Obawy okazały się niepotrzebne bo przez trzy lata użytkowania nic się nie wylało a pod natryskiem był nawet kompany owczarek niemiecki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts