ensignx 22.10.2008 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Witam, mam zagwozdkę przed zakupem grzejników. Rozważam firmy Buderusa lub Viesmann. Dostałem 3 oferty na Buderusa i 2 na Viesmanna.Buderus tańszy o około 25% od Viesmanna. Problem w tym, że moi hydraulicy komentują, że handlowcywciskają mi nieoryginalne produkty Buderusa i że te grzejniki powinny kosztować więcej. Pytania:Czy rzeczywiście są jakieś nieoryginalne grzejniki, albo ich fabryki w "egzotycznych" krajach mogę robić buble? Jakie parametry powinny mieć porządne zawory i inny osprzętna co zwrócić uwagę? Czy warto dopłacać do Viesmanna? Proszę o dobre adresy firm sprzedających grzejniki i osprzęt w okolicachWawy. PS. Oczywiście jestem w stanie znaleźć listę dystrybutorów obu firm, więc proszę sobie darować złośliwe podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/110611-co-to-s%C4%85-nieoryginalne-grzejniki-jak-odr%C3%B3%C5%BCni%C4%87gdzie-kupi%C4%87/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theodolit 22.10.2008 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Hhmm tylko dla złośliwego sprawdzenia mowimy o grzejnikach płytowych Buderusa i Viessmanna ? Czy o kompletnej dostawie instalacji (materiałów) z kotłami Buderusa i Viessmanna ? - a roznych firm proponowane grzejniki ? to bym proponował uściślic ... Jezeli chodzi o grzejniki to grzejnik Buderusa to grzejnik Buderusa - w garazu chyba nikt nie robi podróbek - skąd sprowadzane są te grzejniki przez Buderusa to nie wiem - swoja marką firmuja - a czy produkowane w Chinach czy w Niemczech to osobiscie nie wiem. To samo tyczy sie Viesmana. Wydaje mi sie ze nie istnieje rynek 'podróbek" ludzie i tak spokojnie kupiją "grzejnixy" bez prob przerabiania ich na marki - i tak cena czyni cuda pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/110611-co-to-s%C4%85-nieoryginalne-grzejniki-jak-odr%C3%B3%C5%BCni%C4%87gdzie-kupi%C4%87/#findComment-2760624 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ensignx 22.10.2008 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Hhmm tylko dla złośliwego sprawdzenia mowimy o grzejnikach płytowych Buderusa i Viessmanna ? Czy o kompletnej dostawie instalacji (materiałów) z kotłami Buderusa i Viessmanna ? - a roznych firm proponowane grzejniki ? to bym proponował uściślic ... Jezeli chodzi o grzejniki to grzejnik Buderusa to grzejnik Buderusa - w garazu chyba nikt nie robi podróbek - skąd sprowadzane są te grzejniki przez Buderusa to nie wiem - swoja marką firmuja - a czy produkowane w Chinach czy w Niemczech to osobiscie nie wiem. To samo tyczy sie Viesmana. Wydaje mi sie ze nie istnieje rynek 'podróbek" ludzie i tak spokojnie kupiją "grzejnixy" bez prob przerabiania ich na marki - i tak cena czyni cuda pozdrawiam Piotrek Dzięki za odpowiedź. Chodzi tylko o grzejniki podłączane do instalacji od dołu i osprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/110611-co-to-s%C4%85-nieoryginalne-grzejniki-jak-odr%C3%B3%C5%BCni%C4%87gdzie-kupi%C4%87/#findComment-2761770 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts