javas 22.10.2008 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Muszę zrobić podbitkę ( dach czterospadowy). W związku z tym mam następujące pytania:1. Jakie drewno proponujecie : sosna czy świerk?2. Czym pomalować deski - sadolinem, V33 ( jest lazura o trwałości 8 lat), drewnochronem a może innym? Który preparat jest bardziej trwały i nie trzeba co 4 lata odmalowywać? A może pierwszą warstwę tanim preparatem a pozostałe lepszym?3. Jaką szerokość deski czołowej macie na swoich dachach? Podobają mi się szerokie ale pewnie sa bardziej narażone na działanie słońca i deszczu. Z góry dziękuję za wszelkie radyMile widziane od praktyków, którzy zrobili i maja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ushi 22.10.2008 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Ja pierwszą warstwę nadbitki pomalowałem impregnatem drewnochronnym z Nobilesa - kolor pinia. Wyszedł całkiem całkiem Drugą warstwę pomaluję jakimś lepszym preparatem, z jakąś powłoką ochronną - Drewnochron, Sadolin... to się jeszcze okaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yoris 22.10.2008 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Ja po zaimpregnowaniu desek pomalowałem lakierobejcą Levis. Produkt sprawdzony na altanie bodajże z 1996 r. żadnych odprysków i uszkodzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 22.10.2008 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Ja podbitkę będę miał z sosny, najprawdopodobniej będzie malowana drewnochronem. deski czołowe zaś będą miały grubości 3cm a wysokość 20cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 22.10.2008 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 My malujemy właśnie Lazurą V33 (tą na 8 lat), dwukrotnie, raz ciemnym dębem i raz złocistym, bo dwukrotne ciemnym wychodziło za ciemno. Wychodzi ładnie, ale na ile będzie trwałe, nie wiem. Deski elewacyjne też będą tym malowane. Drewno jest świerkowe, pióro - wpust, grubość 25 mm. U nas jest to właściwie nadbitka, bo idzie na krokiew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martadela 22.10.2008 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Podbitka świerkowa pióro-wpust, gr deski 15mm,szerokość 9cm.Deska okapowa świerk szeroka na 25cm, 3cm gruba.Ja właśnie maluję podbitkę i deskę okapową lazurą V33 w kolorze złoty orzech. Tylko że trochę zwątpiłam po pierwszej warstwie, niby za jasne w stosunku do okien, ale po drugiej warstwie tak jakby za ciemne.... I bądź tu mądry.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
escape 22.10.2008 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 U nas podbitke malowalismy 2 razy altaxin brąz i na niego lakierobejce Duluxa 3 w 1(wenge) odrazu moge ją polecic bo jest bardzo wydajna o konsystencji żelu kolor do wglądu w naszym dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tokas 23.10.2008 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Boazeria swierkowa. Impregnat Drewnochron TIK na to dwa razy Lakierobejca Drewnochron TIK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tower 23.10.2008 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 U nas podbitka świerkowa pióro-wpust 120mm. Jedna warstwa impregnat Xylomal, później 2 warstwy sadolin drzewo wiśniowe - tym sposobem uzyskaliśmy kolor złoty dąb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts