petrus65 22.10.2008 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Witajcie Chcę usunąć drzwi i w powstałem wnęce na górze dać łuk. Jak to można wykonać? Przyznam, że przeszukałem google, ale nic nie znalazłem. Czy są może jakieś gotowe gipsowe prefabrykaty? Dziękuję i pozdrawiamPetrus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 22.10.2008 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Ale jesteś pewien, że chcesz ten łuk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petrus65 22.10.2008 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Ale jesteś pewien, że chcesz ten łuk? Może być tylko lekkie zaokrąglenie po obu stronach ścian, nie musi być dosłownie pełny łuk:) Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 22.10.2008 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Może być tylko lekkie zaokrąglenie po obu stronach ścian, nie musi być dosłownie pełny łuk:) Ale po co? Znaczy, że to ładnie wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petrus65 22.10.2008 13:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Ale po co? Bo teraz będę miał prostokątną dziurę. Łuczek lub półłuczek poprawi lekko estetykę. A masz jakieś inne pomysły? dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 22.10.2008 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Łuczek lub półłuczek poprawi lekko estetykę. Jesteś pewien? A potrafisz pokazać mi taki łuczek, który poprawia estetykę otworu (pomijając fakt, że w Twojej sytuacji go zmniejszy i to nie tylko optycznie. Czy mam pomysły? Zostawić prostokątny. IMO ładniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petrus65 22.10.2008 13:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Łuczek lub półłuczek poprawi lekko estetykę. Jesteś pewien? A potrafisz pokazać mi taki łuczek, który poprawia estetykę otworu (pomijając fakt, że w Twojej sytuacji go zmniejszy i to nie tylko optycznie. Czy mam pomysły? Zostawić prostokątny. IMO ładniejszy. Ok, może i masz rację, ale pytanie było są jakieś gotowe elementy, z których można zrobić taki łuczek:) dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 22.10.2008 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Może należałoby w sztukateriach poszukać. Ja nie natrafiłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 22.10.2008 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Mnie łuk też nie przekonuje. Łuki robiło się kilkanaście lat temu. Ja bym, w miarę możliwości, powiększyła ten otwór (można poszerzyć i podwyższyć), a jak się nie da (bo nie wiem, jak to u Ciebie wyglada), to zostawić prostokąt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popolg 22.10.2008 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 ja zrobiłem zalewany i zbrojony drutem i jest oki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastorek 22.10.2008 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 do robienia łuku jako szablonu używam płyty gipsowe.Wycinam 4 takie same łuki i wklejam w ściany bo obu stronach po czym wypełniam wnętrze szablonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 23.10.2008 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 ja zrobiłem zalewany i zbrojony drutem i jest oki W gotowym otworze tak zrobiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petrus65 23.10.2008 11:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 do robienia łuku jako szablonu używam płyty gipsowe.Wycinam 4 takie same łuki i wklejam w ściany bo obu stronach po czym wypełniam wnętrze szablonu. Ok, mam wycięte łuczki w GK. CO teraz? Jak mam je umocować na ścianie? dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popolg 23.10.2008 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 popolg napisał: ja zrobiłem zalewany i zbrojony drutem i jest oki W gotowym otworze tak zrobiłeś? nie zupełnie rozebrałem ścianę do samego stropu i boki bo poszerzałem drzwi dodatkowo jeszcze mam z pustaka wiec nie było problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastorek 23.10.2008 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 do robienia łuku jako szablonu używam płyty gipsowe.Wycinam 4 takie same łuki i wklejam w ściany bo obu stronach po czym wypełniam wnętrze szablonu. Ok, mam wycięte łuczki w GK. CO teraz? Jak mam je umocować na ścianie? dzięki Wykuwam w tynku ilość potrzebną do wklejenia płyty tak aby była równa ze ścianą, oczywiście utrzymuje wszystkie proporcje między szablonami.Nie jest to łatwe do opisania, zobacze czy posiadam zdjęcia to wstawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts