Emil 14.10.2003 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2003 Witam,Jestem w tej nietypowej sytuacj, ze chce wziac kredyt na rozpoczecie budowy. Tzn posiadam dzialke, ktora stanowi 30% wartosci calej inwestycji ( liczac dzialka + dom) i szukam banku gdzie dostane taki kredyt. ( DOkonczenie inwestycji po sprzedazy wlasnego mieszkania)Wczoraj bylem w BZWBK, ale stwierdzili, ze to nie jest normalne i moge tylko wziac na calosc (a to juz jest za duzo i na to nie mam zdolnosci kredytowej)Czy znacie bank, ktory da mi taki kredytEMil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 14.10.2003 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2003 W ofercie Kredyt Banku (ze strony expandera) pisze: "Możliwość zaliczenia do wkładu własnego środków pieniężnych przewidzianych do zgromadzenia w okresie realizacji inwestycji". Ale nie wiem, jak to wygląda w praktyce.Zawsze można też wziąć większy kredyt na budowę do końca i nie wykorzystać ostatnich transz, ale to się niestety na ogół wiąże z wyższym oprocentowaniem, no i trzeba mieć zdolność kredytową... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.10.2003 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2003 Ja miałem identyczną sytuację (tylko działka) - podpisałem umowę kredytową w PKOBP i rozpocząłem budowę z kredytu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hugo 15.10.2003 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2003 Polecam LUKAS BANK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 15.10.2003 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2003 No... temat ciekawy. Tym bardziej, że mam identyczną sytuację. Mam działkę i duże mieszkanie. ALe według większości banków powinienem je sprzedać, rozgrzebac budowę i wtedy myśleć o kredycie. Ludzikom z banku się nie mieści, że mogę tak po prostu chcieć 100 tys PLN kredytu i się nie przeprowadzić od razu po jego wykorzystaniu. Nie interesuje ich już nawet zdolność kredytowa itd...Jedyne wyjście z sytuacji to kredyt na całość - ale są dwa minusy: zdolność kredytowa i konieczność zapłacenia prowizji od całości kwoty kredytu. A nikt cię nie zmusi do wykorzystania całości przyznanego kredytu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldemarek_b 15.10.2003 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2003 Promocja w tej chwili w PKO popytaj same 0 za rózne opłaty!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kry 15.10.2003 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2003 Z tego co wiem, to banki udzielają kredyty tylko dla inwestycji, które będą zakończone. Więc chyba trudno będzie uzyskać kredyt na rozpoczęcie inwestycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.10.2003 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2003 kry - nie rozumiem Twojej wypowiedzi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 15.10.2003 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2003 Ja polecam GE Bank Mieszkaniowy, z wielu względów opisanych we wcześniejszych wątkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agiszonek 15.10.2003 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2003 ja tez zamierzam w pko bp. Mamy z mezem dwa mieszkania do sprzedaży ale dopiero po budowie. Problem w tym ze dopiero dzis mamy zgode na budowe i przez 2 tygodnie chyba nic tam jeszcze nie mozemy zrobic. Boje sie ze mi nie dadza kredytu jak nic sie tam nie dzieje a promocja w pko bp tylko do konca miesiaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolana 15.10.2003 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2003 Ja biorąc kredyt w PKO BP miałam działkę i za oszczędności rozpoczętą budowę (stan zero mniej wiecej). Kredytu wzięłam 120.000 zł, co w żadnym razie nie "zamykało" budowy, na zakończenie przeznaczę pieniądze z mieszkania, jak je sprzedam. Dotychczas wzięliśmy 110.000 i bank nie robił żadnych problemów z wypłatą transz. Czyli jest to możliwe. Nie wiem tylko czy bank zechce wziąć pod uwagę samą działkę, zupełnie bez rozpoczęcia budowy, popytaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts