Eluś 22.10.2008 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Moja córka uległa wypadkowi.Leczenie trwało około 1 roku.Mam pytanie o okres przedawnienia.Zostałam poinformowana że wynosi on 2 lata od zdarzenia.Jestem tym faktem zdziwiona bo w moim przypadku by to miało miejsce.Zawsze wydawało mi się,że termin ten jest od momentu zakończenia leczenia tak przynajmniej było w PZU córka jest ubezpieczonna w firmie Hestia.Może ktoś wie jak to jest będę wdzięczna za informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 12.11.2008 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Mozna ubiegac sie do 10 lat od dnia zdazenia .Trzeba uzbroic sie w cierpliwosc .Duzo pism czasu .i NIE ODPUSZCZAĆ. Jestem 4 lata po wypadku ,tez w hesti i boksuje sie z nimi pismami .tylko tak .inaczej nie darady Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwciach 18.12.2008 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Nie wszystkie zdarzenia podlegają terminowi 10-letniemu. Wszystko zależy od kwalifikacji czynu. Jeżeli była to kolizja to termin jest 3-letni, jeżeli wypadek to termin 10 lub 20 lat(jeżeli wypadek był po 08. 1997). Więcej dla zainteresowanych na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts