TOMEKR 14.10.2003 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2003 Mam pytanie Czy ktoś z was spotkał się z stelarzem na podwieszany sedes o wysokości 90 cm mam w projekcie sedes pod oknem i dopiero teraz kapnołem się że stelarze które do tej pory widziałem są wyższe więc albo sedes stojący(bardzo chce tego uniknąć) albo rewolucja w łażience albo mi pomożecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 14.10.2003 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2003 Hey,chyba nie do końca masz rację z tymi stelażami - geberit takie produkuje.Poniżej rysunek i link do info na stronach producenta.Pozdrowieniahttp://catalog.geberitdata.com/Drawings/GIF_SCREEN/S102755_ZEI_002_00.gif a tutaj link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.10.2003 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2003 Wielki dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sakus 20.11.2003 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2003 A czy sedes podwieszany (stelaż) należy zamontować przed wylaniem posadzek, czy można dopiero po. Podłoga na poddaszu użytkowym, ogrzewanie ma być podłogowe wodne, 3 cm styropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doki 20.11.2003 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2003 A czy sedes podwieszany (stelaż) należy zamontować przed wylaniem posadzek, czy można dopiero po. Podłoga na poddaszu użytkowym, ogrzewanie ma być podłogowe wodne, 3 cm styropianu. U nas byly montowane przed posadzkami. Ale moze to dlatego, ze jak hydraulik rozkladal rurki, to od razu zamontowal i Sanibloki czy jak to cholerstwo sie nazywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sakus 20.11.2003 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2003 Montaż sedesu przed posadzkami zasugerowała mi osoba, która będzie robiła posadzki miksokretem. Szczerze mówiąc (pisząc ) zdziwiłem się ,bo byłem przekonany, że zostanie to zrobione dopiero przy wyposażaniu łaźienki. Czekam na dalsze opinie. Ps. dobrze wiedzieć, że człowiek może liczyć na Waszą pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doki 20.11.2003 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2003 No ale przeciez zanim zaczniesz wyposazac lazienke, to pewnie polozysz jakies kafle, takze na sanibloku, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg 20.11.2003 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2003 Możecie mi napisać na jakiej minimalnej wysokości od posadzki powinny znajdować się śruby w stelarzu, na których wiesza się sedes? Mam zamontowany i obmurowany stelarz a śruby te są na wysokości ok. 30 cm nad gotową wylewką. Nie jest to za mało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doki 20.11.2003 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2003 Poszedlem zmierzyc. U mnie sruby sa 32 cm nad wykonczona podloga (czyli liczac od posadzki musisz dodac grubosc kafla i kleju, powiedzmy, 12-15 mm). Siedzisko jest 42 cm nad podloga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nadia 20.11.2003 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2003 Witam Nie bardzo znam się na podwieszanych urządzeniach, więc będę bardzo wdzięczna za jakieś sugestie. Mam WC zaprojektowane pod schodami, więc sedes nie będzie przy samej ścianie (bo ciężko byłoby z niego skorzystać ), tylko trochę od niej odsunięty. Czy można w takiej sytuacji zamontować go na stelażu? Czy są takie, które można przykręcić do podłogi i do sufitu (niskiego)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.11.2003 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2003 Urządzenie do zabudowy lekkiej. pyrka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia 20.11.2003 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2003 Witam,U nas stelaże zostały zamontowane przed posadzkami i właśnie teraz są zalewane. Jeśli chodzi o wysokość, to też miałam watpliwości czy nie są za nisko, ale nasz spec powiedział, że; "według istrukcji powinno być 22 cm od posadzki do środka odpływu". Co potwierdza rysunek w poście Sławka.Pozdrawiam, Asia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzes z Krakowa 20.11.2003 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2003 Skoro juz jestesmy przy tym temacie to czy zastanawialiscie sie dlaczego troche metalu + kawalek plastiku (pojemnik na wode) kosztuje prawie 400 zl i to w promocji??? przeciez na zdrowy rozsadek to nie moze tyle kosztowac. Tak sie zastanawiam czy nie mamozliwosciu zakupu tego w jakiejs rozsadnej cenie. Moim zdaniem to nie powinno realnie kosztwac wiecej jak 200 zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sirma 21.11.2003 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2003 odp. dot. czy montować stelaż przed zalaniem posadzek.1) jeżeli wiesz, że na pewno nic nie zmienisz w ustawieniu łazienki to tak2) jeżeli nie jesteś pewny to nie betonuj W moim przypadku mam dylemat:Stelaż został zabetonowany wg projektu, który zrobiliśmy z żoną. Niestety zmieniła nam się koncepcja co do wielkości płytek i tak mamy teraz problem - albo będziemy musieli przycinac prłytki w miejscu gdzie będzie to b. widoczne lub musimy diaksem odciąć stelaże i przesunąć je o ok 10cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts