Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bramy Legbud Gargula

Recommended Posts

Witam,

Czy ktoś może podzielić się doświadczeniami z użytkowaniem bramy garażowej segmentowej/uchylnej w.w. firmy? Chcę taką bramę zamontować do garażu w bryle budynku.

Proszę nie odsyłać mnie do opcji 'szukaj', bo na forum mało znalazłem - jedynie posty, które wyglądały na reklamę.

Ogónie ta firma jest atrakcyjna cenowo, np. porównując do Hormann, Normstahl, Wisniowski czy Krispol. A jak jest z jakością?

Czy ocieplenie bramy segmentowej jest rzeczywiście dużo lepsze od ocieplenia bramy uchylnej?

Dzięki za wszystkie opinie.

Pozdrawiam

• 4 weeks później...

Mam dwie bramy uchylne z legbudu od dwóch sezonów i są w porządku. Moim zdaniem bardzo dobry współczynnik jakość/cena. Przed zakupem dokładnie objrzałem sobie taką bramę zamontwoaną u znajomego. Poza tym bramy te są produkowane przez fimę z małopolski a to plus :)

Sztywność bramy absolutnie bez zastrzeżeń przy szerokości 2,60 (dwa wzmoćnienia poprzeczne). Warto kupić ocieplone ja musiałem ocieplać własnoręcznie.

• 3 months później...
  • 1 month później...
No ja mam zamontowane takie bramy segmentowe essen-be garguli . na razie nic o nich nie mogę powiedziec, bo są zamontowanie, nie mam wylewki w garażu , więc ich za specjalnie to nie otwieram. Sam szukałem opinii, ale jak widac na razie to barma mało popularna, ale wcale ie gorsza niż wiesniowski i horman.

• 1 year później...
Witam,

Czy ktoś może podzielić się doświadczeniami z użytkowaniem bramy garażowej segmentowej/uchylnej w.w. firmy? Chcę taką bramę zamontować do garażu w bryle budynku.

Proszę nie odsyłać mnie do opcji 'szukaj', bo na forum mało znalazłem - jedynie posty, które wyglądały na reklamę.

Ogónie ta firma jest atrakcyjna cenowo, np. porównując do Hormann, Normstahl, Wisniowski czy Krispol. A jak jest z jakością?

Czy ocieplenie bramy segmentowej jest rzeczywiście dużo lepsze od ocieplenia bramy uchylnej?

Dzięki za wszystkie opinie.

Pozdrawiam

Totalnie odradzam, kupiłem niecałe dwa lata temu taka bramę właśnie Garguli poprzez Jedynkę , miała być ocieplana i naiwnie dałem nabrać się na to, że była od wewnątrz ocieplona klepką plastikową. Wszystko w niej zamarza, otwieranie beznadziejne , bo na lineczkę, która pociąga zasuwki, a te przymarzają. Dobrze, że mam boczne drzwi to wchodzę i odmrażam suszarką. Reklamacja została odrzucona w Jedynce, w sposób lakoniczny, bo przysłano mi jakiś świstek, napisany jak w podrzędnym biurze byle jak, ze odrzucają , bo jest zgodna z normami, ale jakimi nie wiem? Proszę już o uzasadnienie odrzucenia reklamacji 6 miesięcy , Pani z działu serwisu Garguli twierdzi, że już wysłała, ale do dzisiaj nic nie dostałem, miała wysłać drugi raz i też nie dochodzi. Odradzam z całą stanowczością tę firmę jak również Jedynkę, Takie firmy nie szanujące klientów już dawno powinny pójść z torbami, czego im życzę z całego serca !

Właśnie taką kupiłem poprzez firmę Jedynka i od razu odradzam tego dystrybutora. Deklarowany czas oczekiwania na bramę trzeba pomnożyć przez 3.

Załuj , że kupiłeś, ja już żałuję, chyba , że kupiłeś do zimnej wiaty, a nie garażu w którym stoi samochód.

• 4 years później...
Ja zamówiłem 2 szt do garażu + dodatkowo drzwi do pomieszczenia gospodarczego. Zamówiłem bezpośrednio u producenta, jeszcze do mnie nie dotarły, cena atrakcyjna zobaczymy jak dotrą i zamontuję.

Możesz napisać jaka cena u producenta i ile wysyłka kosztuje? Bo na dniach zamawiam. Możesz napisać na 'priv' ja coś.

I nie wiem czy u producenta taniej czy w 'Obi wan kenobi'.

Dzięki, pozdro.

Edytowane przez fenix2

• 6 months później...
Kupilem 2 bramy segmentowe garguly. po rozpakowaniu okazalo sie że panele są pogniecione i porysowane. Dodatkowo obie bramy mają inny odcień koloru na zewnątrz i wewnątrz (miały być identyczne)... mało tego- zawiasy obu bram mają różne wymiary przez co jedna brama jest wyższa od drugiej. Oczywiscie Legbud garguła odrzuca wszelkie roszczenia twierdząc że to nie jest ich wina. sprawa będzie kierowana do sądu konsumenckiego. Jak nie trudno się domyślać jestem rozczarowany - amatorstwo.

LITOŚCI!!! A po co Ci identyczny kolor od wewnątrz i od zewnątrz? Jak masz za dużo czasu i lubisz sobie z nudów komplikować życie to zajmij się np. problemem głodu na świecie.

po to ten sam kolor bo jak mam bramy zamontowane obok siebie i patrze na nie szczegolnie z zewnatrz to chcezeby byly w takim samym kolorze. ale jam tego nie rozumiesz to faktycznie zajmi sie glodem na swiecie bo nic realnego bym ci nie dawal do roboțy.

• 2 weeks później...