malysmok 23.10.2008 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Witam, Czy ktoś może podzielić się doświadczeniami z użytkowaniem bramy garażowej segmentowej/uchylnej w.w. firmy? Chcę taką bramę zamontować do garażu w bryle budynku. Proszę nie odsyłać mnie do opcji 'szukaj', bo na forum mało znalazłem - jedynie posty, które wyglądały na reklamę. Ogónie ta firma jest atrakcyjna cenowo, np. porównując do Hormann, Normstahl, Wisniowski czy Krispol. A jak jest z jakością? Czy ocieplenie bramy segmentowej jest rzeczywiście dużo lepsze od ocieplenia bramy uchylnej? Dzięki za wszystkie opinie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz1707 24.10.2008 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Mam bramę tej firmy uchylną, blaszaną. Mój znajomy ma taką samą, lecz firmy Horman i po obejrzeniu mojej stwierdził, że jest duzo lepiej wykonana -uszczelki,poprzeczne profile wzmacniające. Może to będzie jakaś wskazówka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malysmok 26.10.2008 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 Dzieki za opinie. Widac, ze te bramy sa malo popularne.Ja chyba jednak zaryzykuje. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leonsl 22.11.2008 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 Dzieki za opinie. Widac, ze te bramy sa malo popularne. Ja chyba jednak zaryzykuje. Pozdrawiam, Właśnie taką kupiłem poprzez firmę Jedynka i od razu odradzam tego dystrybutora. Deklarowany czas oczekiwania na bramę trzeba pomnożyć przez 3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sacha 23.11.2008 01:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 Jeśli mnie pamięć nie myli to wykonywane są przez skręcanie - mała sztywność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piplape 23.11.2008 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 Mam dwie bramy uchylne z legbudu od dwóch sezonów i są w porządku. Moim zdaniem bardzo dobry współczynnik jakość/cena. Przed zakupem dokładnie objrzałem sobie taką bramę zamontwoaną u znajomego. Poza tym bramy te są produkowane przez fimę z małopolski a to plus Sztywność bramy absolutnie bez zastrzeżeń przy szerokości 2,60 (dwa wzmoćnienia poprzeczne). Warto kupić ocieplone ja musiałem ocieplać własnoręcznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leonsl 26.11.2008 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 Czy może ktoś wie jak naciągnąć te cholerne sprężyny, bo wziąłem bramę bez montażu i moi fachowcy mają z tym problem. Dotyczy bramy segmentowej FUTURE w wersji ze sprężynami na końcu prowadnic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MamusiaTomusia 26.11.2008 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 Ja mam taką i jest zimno jak szlag w garazu. Wiem wiem w garazu sie nie mieszka, ale kurcze tam mam rure od wody i boje sie ze kiedys zamarznie. Jesli masz kupowac to kup te solidnie ocieplane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekw127 17.03.2009 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Czy znajdą się jeszcze jacyś użytkownicy bram Legbud (szczególnie segmentowych) chętni do podzielenia się wrażeniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekw127 22.03.2009 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 No nie mówcie, że nikt nie kupuje tych bram... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzejson 06.05.2009 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 No ja mam zamontowane takie bramy segmentowe essen-be garguli . na razie nic o nich nie mogę powiedziec, bo są zamontowanie, nie mam wylewki w garażu , więc ich za specjalnie to nie otwieram. Sam szukałem opinii, ale jak widac na razie to barma mało popularna, ale wcale ie gorsza niż wiesniowski i horman. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogdan59620 30.12.2010 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 Witam, Czy ktoś może podzielić się doświadczeniami z użytkowaniem bramy garażowej segmentowej/uchylnej w.w. firmy? Chcę taką bramę zamontować do garażu w bryle budynku. Proszę nie odsyłać mnie do opcji 'szukaj', bo na forum mało znalazłem - jedynie posty, które wyglądały na reklamę. Ogónie ta firma jest atrakcyjna cenowo, np. porównując do Hormann, Normstahl, Wisniowski czy Krispol. A jak jest z jakością? Czy ocieplenie bramy segmentowej jest rzeczywiście dużo lepsze od ocieplenia bramy uchylnej? Dzięki za wszystkie opinie. Pozdrawiam Totalnie odradzam, kupiłem niecałe dwa lata temu taka bramę właśnie Garguli poprzez Jedynkę , miała być ocieplana i naiwnie dałem nabrać się na to, że była od wewnątrz ocieplona klepką plastikową. Wszystko w niej zamarza, otwieranie beznadziejne , bo na lineczkę, która pociąga zasuwki, a te przymarzają. Dobrze, że mam boczne drzwi to wchodzę i odmrażam suszarką. Reklamacja została odrzucona w Jedynce, w sposób lakoniczny, bo przysłano mi jakiś świstek, napisany jak w podrzędnym biurze byle jak, ze odrzucają , bo jest zgodna z normami, ale jakimi nie wiem? Proszę już o uzasadnienie odrzucenia reklamacji 6 miesięcy , Pani z działu serwisu Garguli twierdzi, że już wysłała, ale do dzisiaj nic nie dostałem, miała wysłać drugi raz i też nie dochodzi. Odradzam z całą stanowczością tę firmę jak również Jedynkę, Takie firmy nie szanujące klientów już dawno powinny pójść z torbami, czego im życzę z całego serca ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogdan59620 30.12.2010 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 Właśnie taką kupiłem poprzez firmę Jedynka i od razu odradzam tego dystrybutora. Deklarowany czas oczekiwania na bramę trzeba pomnożyć przez 3. Załuj , że kupiłeś, ja już żałuję, chyba , że kupiłeś do zimnej wiaty, a nie garażu w którym stoi samochód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 17.05.2015 03:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 Witam, może ktoś jeszcze podzieli się opinią o bramach uchylnych z tej firmy? Widzę, że sprzedają je w Obi.Jestem zainteresowany bo cena OK.http://www.obi.pl/decom/product/Legbud_Gargula_Brama_uchylna_grafitowa_247_cm_x_209_cm/6212575 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwekr 17.05.2015 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 Ja zamówiłem 2 szt do garażu + dodatkowo drzwi do pomieszczenia gospodarczego. Zamówiłem bezpośrednio u producenta, jeszcze do mnie nie dotarły, cena atrakcyjna zobaczymy jak dotrą i zamontuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 17.05.2015 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 (edytowane) Ja zamówiłem 2 szt do garażu + dodatkowo drzwi do pomieszczenia gospodarczego. Zamówiłem bezpośrednio u producenta, jeszcze do mnie nie dotarły, cena atrakcyjna zobaczymy jak dotrą i zamontuję. Możesz napisać jaka cena u producenta i ile wysyłka kosztuje? Bo na dniach zamawiam. Możesz napisać na 'priv' ja coś. I nie wiem czy u producenta taniej czy w 'Obi wan kenobi'. Dzięki, pozdro. Edytowane 19 Maja 2015 przez fenix2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mccc 08.12.2015 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2015 Kupilem 2 bramy segmentowe garguly. po rozpakowaniu okazalo sie że panele są pogniecione i porysowane. Dodatkowo obie bramy mają inny odcień koloru na zewnątrz i wewnątrz (miały być identyczne)... mało tego- zawiasy obu bram mają różne wymiary przez co jedna brama jest wyższa od drugiej. Oczywiscie Legbud garguła odrzuca wszelkie roszczenia twierdząc że to nie jest ich wina. sprawa będzie kierowana do sądu konsumenckiego. Jak nie trudno się domyślać jestem rozczarowany - amatorstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brass 09.12.2015 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 LITOŚCI!!! A po co Ci identyczny kolor od wewnątrz i od zewnątrz? Jak masz za dużo czasu i lubisz sobie z nudów komplikować życie to zajmij się np. problemem głodu na świecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mccc 11.12.2015 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2015 LITOŚCI!!! A po co Ci identyczny kolor od wewnątrz i od zewnątrz? Jak masz za dużo czasu i lubisz sobie z nudów komplikować życie to zajmij się np. problemem głodu na świecie. po to ten sam kolor bo jak mam bramy zamontowane obok siebie i patrze na nie szczegolnie z zewnatrz to chcezeby byly w takim samym kolorze. ale jam tego nie rozumiesz to faktycznie zajmi sie glodem na swiecie bo nic realnego bym ci nie dawal do roboțy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mccc 23.12.2015 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2015 cd... firma Garguła ostatecznie przyjęła roszczenie i wymienila bramy co bardzo dobrze swiadczy o podejsciu do klienta! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts