Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

8 zł za m2 malowania dużo???

Jan1975

Recommended Posts

jasne wszyscy się niech wezmą za malowania i wykończeniówke ,tylko niech wszystko będzie zgodne ze sztuką budowlaną;

MALOWANIE - bez ślizgów zaciekow i pasów-- hehe

PŁYTKI - położone nie na placki tylko na wyprowadzonej ścianie i położone na odpowiednim kleju i odpowiednim grzebieniu do gaparytów płytek itp. hehe

za kurtke campusa płacicie 500zł i więcej a jej uszycie zajmuje nie całe 2H co kosztuje mnie 15zł od sztuki i materjał 120 zł i macie je na 3-4 sezony a płutki dobrze położone na min.15 lat o czym tu rozmawiamy

NIE rozmawiamy w tym poscie o kladzeniu płytek ani leczeniu zębów , szyciu kurtek czy wymienianiu opon....

masz za duzo pieniedzy to mozesz nawet placic i 30zł/m2 za malowanie , ja nie mam takiego zamiaru....

Malowałem nie raz ściany i przy dzisiejszych farbach , wałkach i całym tym osprzęcie nie ma żadnych zacieków , przebarwień a farba praktycznie kryje na raz widać nigdy ścian nie malowałaś albo taki bajer Ci wcisneli "malarze"

Jesteś co najmniej śmieszny :lol:

To weź zostań malarzem, to taka prosta i łatwa praca :lol:

Ja ci życze żeby ten twój dom zbuowany cudzym kosztem bokiem ci jeszcze wyszedł...te tanie farby,tani beton,tania siła robocza...

Przez takich ciemniaków jak ty dobrzy fachowcy wyjechali - teraz budują i nikt sie z nimi nie wykłóca o 5euro/m2

TYlko ludzie puści i zadufani w sobie uważają tak jak ty - inni to moga robić za półdarmo - ale ja super fachowiec i super wykształcona osoba musze mieć dużo

Człowieku wez ty sie opanuj lepiej. Piszesz jakies brednie - Dom zbudowany cudzym kosztem? A byłeś tu ze to widziałeś? skad Ty wogóle wiesz ile i za co ja płaciłem? I jakie materiały używałem? Co zbulwersowałes sie bo podważylem Twoje zdanie? Będziesz pluł jadem w około???

Jakbyś był dobrym fachowcą to byś za grancice nie musiał wyjezdzac - bo jakos dobrzy fachowcy tu zostali i jakos bardzo dobrze sobie radzą , Jestes dobrym fachowcą? Dobry fachowca to nie wychwala siebie na Forum tylko bieze sie za robote i nie musi sie reklamowac bo ludzie go zareklamują - no ale tak jak powiedziałem : Prawie kazdy Polak na emigracji chciałby się mało narobić a dużo zarobić i mamy właśnie taką opinie w Całej Europie ze Polak to tamto , owamto....

Są pewne granice rozsądnej ceny, a przy 8zł za m2 to przegięcie.

Zwłaszcza, że m2 w domu jest dużo, to nie tylko ściany, ale również sufity. I tak u mnie jest 609 m2 powierzchni do malowania.

Jeszcze rozumiem tą cenę, gdy masz gołe tynki i malarz musi ze 3 razy obskoczyć powierzchnie, żeby najpierw przygotować wstępnie, później ujednolicić powierzchnie i na końcu pomalować na gotowo.

Sama malowałam ostatnio ścianę i podciąg i dłużej zajęło mi przygotowanie powierzchni, obklejenie naroży niż samo malowanie.

Ja swój dom pomaluje własnoręcznie + mąż + teść + mama + siostra - ale u mnie sprawa jest banalna - będzie wszystko na biało, dopiero później zastanowię się nad pokolorowaniem niektórych ścian w paski, kwiotki, kółka i inne pierdoły ;).

to zmienicie ,,osiołki'' profesje :lol:

jak do dentysty idziesz i płacisz 100zł za 20min to jest ok? jak za wymianę opon - 40min płacisz 60zł to tez jest ok?

Zostańcie malarzami i po problemie :lol:

Dobre porównanie bo po odliczeniu materiałów, kosztów asystentki, sterylizacji narzędzi itd to dentysta w ciągu tych 20 minut nie zarobi pewnie więcej niż malarz przy takiej stawce a gdzie tu porównywać włożone umiejętności i odpowiedzialność!!!

U mnie praktycznie dom pomalowała żona :lol: , i nie było to trudne chociaż nie była to lekka praca, szczególnie sufity ale co najważniejsze to nawet jak coś się spieprzy to nie jest to trudne do poprawienia.

Jakoś tu gdzie mieszkam(raczej bogate osiedle) nie mam sąsiadów malarzy tylko lekarzy co oznacza że:

1.lekarz zarabia więcej niż malarz

2.mam znajomych lekarzy którzy opowiadają jak to jest w tym fachu

Nie wiesz to sie nie wypowiadaj

Zgodze sie tylko co do jednego - dentysta ma bardziej odpowiedzialną pracę....a co z tym co opony zmienia?

Kim jesteś żeby oceniać co jest trudniejsze a co łatwiejsze? Wykonywałeś 100róznych zawodów - zawodowo?

Twoja żona pomalowała 1dom - po czym nie biegła do następnego i następnego...spróbuj - gwarantuje że po 2miesiącach wysiądziesz - będziesz miał bule krzyża i mase innych dolegliwości...tak samo górnicy - tylko kopią - ale że rzadko który górnik 60dozywa to pikuś...

Hehe - wykonawca nie może przeginać z cenami ale inwestor może żądać darmochy?

Problem jest taki że każdy by chciał zarabiac kokosy a dostawac wszystko za darmo...

Juz wszyscy wiemy ze jestes wykonawcą więc przestan juz , bo gadasz na całym forum jak to zle doceniani są fachowcy - jeszcze jakby naprawde byli tymi fachowcami...

A czy wykonawca musi sie zgadzać jak inwestor żąda niższej ceny??? Nie pasuje mu to do widzenia.... wolny rynek wkońcu nie ten to przyjdzie inny i na odwrót....

KONIEC KROPKA

Kim jesteś żeby oceniać co jest trudniejsze a co łatwiejsze? Wykonywałeś 100róznych zawodów - zawodowo?

Nie muszę wykonywać tych zawodów zawodowo żeby to ocenić, metoda jest prosta, zębów nie będe sobie sam leczył nawet jak trzeba będzie płacić 300zł i więcej za leczenie a dom żona malowała przy stawce 5zł/m2 nie dlatego że jej to sprawiało przyjemność tylko z prostego rachunku ekonomicznego i faktu że praca jest na tyle prosta że do jej wykonania nie trzeba być super specjalistą, więc nie ma co dorabiać ideologi do prostego faktu, że są zawody wymagające dużych umiejętności i są takie które praktycznie nie wymagają wielkiego wysiłku żeby ich się nauczyć. Dlatego nie spotkałem osób które są jednocześnie dentystą, okulistą, chirurgiem a takich fachowców co są murarzami, tynkarzami, malarzami i plus jeszcze kilka profesji jest pełno. Nie ma co się oburzać, rynek i tak wyrówna stawki jak malarze będą podnosić ceny to coraz więcej osób będzie się decydowało na samodzielne malowanie i albo część malarzy zmienią profesję albo obniżą ceny.