kmink 26.10.2008 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 Ja w przeciwieństwie do Was po prostu potrafię zrozumieć malarza czy innego budowlańca... Jak dla mnie przedstawiciel handlowy to zawód którego tez w ogóle nie trzeba sie uczyć są to najsłabiej opłacani pracownicy - jak ktoś cos potrzebuje to i tak kupi niezależnie jak przedstawiciel handlowy będzie starał i pocił...przedstawiciel handlowy = sklepikarz więcej wypłaty jak 1500zł/miesiąc to przesada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
resor 27.10.2008 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 faktu że praca jest na tyle prosta że do jej wykonania nie trzeba być super specjalistą, prosze mnie nie rozśmieszac malowanie to efekt końcowy i malo kto dobrze umie pomalowac.pózniej widac rózne kwiatki i babole .rozumiem że żona malowala pod swiatlo czy tak tylko sobie ?? już widziałem kilka malowań wykonanych przez klientów (bo też twierdzili że nie jeden raz malowali )i wiele rzeczy było nie tak ale i tak byli zadowoleni że zaoszczedzili no chyba że my tu mówimy o malowaniu pedzlem tynku cw to co innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekpt 27.10.2008 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 no widzisz , dlatego mnie nie stać zeby płacic malarzowi 8zł/m2 - dlatego wole sobie sam pomalowac.... i jeszcze pewnie zrobie to lepiej bo sie bardziej do tego przyłoże niż nie jeden fachowca Ps. O widze ze kolega resor tez z Piotrkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 27.10.2008 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 no chyba że my tu mówimy o malowaniu pedzlem tynku cw to co innegoA co jest takiego w malowaniu pędzlem tynków c-w?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
resor 27.10.2008 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 no widzisz , dlatego mnie nie stać zeby płacic malarzowi 8zł/m2 - dlatego wole sobie sam pomalowac.... i jeszcze pewnie zrobie to lepiej bo sie bardziej do tego przyłoże niż nie jeden fachowca Ps. O widze ze kolega resor tez z Piotrkowa przyjade na kontrol sprawdzic jak sie przykladasz do swojego malowania okej ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekpt 27.10.2008 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Bardzo chętnie , nie ma problemu , zapraszam , bardzo chętnie wyslucham rad a może się dogadamy i coś u mnie zrobisz Ps. Tylko u mnie jeszcze daleko do malowania , teraz dopiero tynki , ale malowałem z żoną ściany u teściów więc troche wprawy mam , no nie powiem , moze i daleko mi do ideału ale mi się podoba - moim znajomym również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osek 27.10.2008 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 .. i kojena taka samoa kłótnia- aż sie czytać Waszych postów nie chce ktoś pyta o metr- to cena jest za metr! troche trzeba czasem pomysleć w kilku kierunkach 8zł to dużo ktoś pisze?~to przyjedź do mnie np 50 kilometrój i zrób mi 20 metrów syfitu za te 160zł... ale przy malowaniu całego domu wiadomo że sie mozna dogadać co do ceny! no ludzie- dajcie żyć!. chyba mozna już zakończyć to spieranie sie. malowanie, borowanie, dawanie chrztu- przecież to wszystko jest takie proste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 28.10.2008 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 przykładowy cennik malowaniahttp://www.brygadarr.pl/cennik.html 1. Malowanie (dwukrotne) farbami emulsyjnymi metodą tradycyjną bez materiału 6,40 zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arktyk 28.10.2008 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Ja płaciłem 7 zł za metr malowania - malowanie trzykrotne. Wyszło bodajże z 5000 zł. Pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekpt 28.10.2008 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 przykładowy cennik malowania http://www.brygadarr.pl/cennik.html 1. Malowanie (dwukrotne) farbami emulsyjnymi metodą tradycyjną bez materiału 6,40 zł/m2 Skąd te ceny???? Tynkowanie 34zł/m2 montaż drzwi zewnętrznych 441zł Tynki chodzą od 14zł-20zł A za montaż drzwi płaciłem 100zł - 1h roboty nawet niecała - drzwi antywłamaniowe ( waga 70kg ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
resor 28.10.2008 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 ten cennik brygady 102 to fakt lekka przesada. takie ceny to można proponowac kulczykowi i innym jego pokroju ale fakt że jest cos takiego jak KRR(krajowy rejestr robót czy jakos tak ) i tam niektóre ceny też sa z kosmosu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekpt 28.10.2008 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 najsmieszniejsze jest chyba to: Położnie wykładziny dywanowej (bez kleju) 21,84 zł/m2 Dywan to chyba kazdy sam umie położyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mart 3210 31.10.2008 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 Prawidłowe,pewne malowanie to 3 warstwy:1 podkład i 2 razy kolor(lub dwie:podkład w kolorze i kolor).Przy przy 8 zł wychodzi 2.6 zł / m kw. za warstwe.Jeśli ktoś uważa że to krocie to gratuluje poczucia humoru.Jesli jest to mały metraz,różne kolory i dochodzi zabezpieczanie podłóg i różnych dupereli,oklejanie taśmami,foliami i potem doprowadzenie wszystkiego do ładu - to 2.6 za m kw jest na granicy opłacalności.Tak wiec drodzy dyskutanci nakład robocizny jak i cena za m w zależy od wielu czynników.Wbrew pozorom wykonawcy nie zarabiają kroci,no chyba ze w stolycy albo pracują w "brygadzie 102" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan Przestrzelski 05.11.2008 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 zgadzam się z poniższym ,róbmy swoje. Prawidłowe,pewne malowanie to 3 warstwy:1 podkład i 2 razy kolor(lub dwie:podkład w kolorze i kolor).Przy przy 8 zł wychodzi 2.6 zł / m kw. za warstwe.Jeśli ktoś uważa że to krocie to gratuluje poczucia humoru.Jesli jest to mały metraz,różne kolory i dochodzi zabezpieczanie podłóg i różnych dupereli,oklejanie taśmami,foliami i potem doprowadzenie wszystkiego do ładu - to 2.6 za m kw jest na granicy opłacalności.Tak wiec drodzy dyskutanci nakład robocizny jak i cena za m w zależy od wielu czynników.Wbrew pozorom wykonawcy nie zarabiają kroci,no chyba ze w stolycy albo pracują w "brygadzie 102" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareczek7 06.11.2008 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 A mi za 6zł malowali wydaje mi się, że to dość tanio, dlatego bałem się efektu, ale wyszło cud- miód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smutna lidka 07.11.2008 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 A mi za 6zł malowali wydaje mi się, że to dość tanio, dlatego bałem się efektu, ale wyszło cud- miód Mareczku, to może mi dasz namiary na tych malarzy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smutna lidka 09.11.2008 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 To dwóch braci jeden to Pan Piotr, a drugi to już nie pamiętam imienia nr tel. 506 732 649, 600 821 945 U mnie robili dość duży metraż (podkład i 2Xmalowanie) i wzieli 6 zł za m2 robocizny. dziękuję :* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts