Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

8 zł za m2 malowania dużo???

Jan1975

Recommended Posts

Ja w przeciwieństwie do Was po prostu potrafię zrozumieć malarza czy innego budowlańca...

Jak dla mnie przedstawiciel handlowy to zawód którego tez w ogóle nie trzeba sie uczyć są to najsłabiej opłacani pracownicy - jak ktoś cos potrzebuje to i tak kupi niezależnie jak przedstawiciel handlowy będzie starał i pocił...przedstawiciel handlowy = sklepikarz więcej wypłaty jak 1500zł/miesiąc to przesada

faktu że praca jest na tyle prosta że do jej wykonania nie trzeba być super specjalistą,

prosze mnie nie rozśmieszac :lol: malowanie to efekt końcowy i malo kto dobrze umie pomalowac.pózniej widac rózne kwiatki i babole .rozumiem że żona malowala pod swiatlo czy tak tylko sobie ?? już widziałem kilka malowań wykonanych przez klientów (bo też twierdzili że nie jeden raz malowali )i wiele rzeczy było nie tak ale i tak byli zadowoleni że zaoszczedzili

no chyba że my tu mówimy o malowaniu pedzlem tynku cw to co innego

no widzisz , dlatego mnie nie stać zeby płacic malarzowi 8zł/m2 - dlatego wole sobie sam pomalowac.... i jeszcze pewnie zrobie to lepiej bo sie bardziej do tego przyłoże niż nie jeden fachowca

Ps. O widze ze kolega resor tez z Piotrkowa :)

przyjade na kontrol sprawdzic jak sie przykladasz do swojego malowania okej ?? :D

Bardzo chętnie , nie ma problemu , zapraszam , bardzo chętnie wyslucham rad :) a może się dogadamy i coś u mnie zrobisz :)

Ps. Tylko u mnie jeszcze daleko do malowania , teraz dopiero tynki , ale malowałem z żoną ściany u teściów więc troche wprawy mam , no nie powiem , moze i daleko mi do ideału ale mi się podoba - moim znajomym również

.. i kojena taka samoa kłótnia- aż sie czytać Waszych postów nie chce :wink:

ktoś pyta o metr- to cena jest za metr! troche trzeba czasem pomysleć w kilku kierunkach :) 8zł to dużo ktoś pisze?~to przyjedź do mnie np 50 kilometrój i zrób mi 20 metrów syfitu za te 160zł... ale przy malowaniu całego domu wiadomo że sie mozna dogadać co do ceny! no ludzie- dajcie żyć!.

chyba mozna już zakończyć to spieranie sie.

malowanie, borowanie, dawanie chrztu- przecież to wszystko jest takie proste :)

przykładowy cennik malowania

http://www.brygadarr.pl/cennik.html

1. Malowanie (dwukrotne) farbami emulsyjnymi metodą tradycyjną bez materiału 6,40 zł/m2

Skąd te ceny????

Tynkowanie 34zł/m2

montaż drzwi zewnętrznych 441zł

Tynki chodzą od 14zł-20zł

A za montaż drzwi płaciłem 100zł - 1h roboty nawet niecała - drzwi antywłamaniowe ( waga 70kg )

Prawidłowe,pewne malowanie to 3 warstwy:1 podkład i 2 razy kolor(lub dwie:podkład w kolorze i kolor).Przy przy 8 zł wychodzi 2.6 zł / m kw. za warstwe.Jeśli ktoś uważa że to krocie to gratuluje poczucia humoru.Jesli jest to mały metraz,różne kolory i dochodzi zabezpieczanie podłóg i różnych dupereli,oklejanie taśmami,foliami i potem doprowadzenie wszystkiego do ładu - to 2.6 za m kw jest na granicy opłacalności.Tak wiec drodzy dyskutanci nakład robocizny jak i cena za m w zależy od wielu czynników.Wbrew pozorom wykonawcy nie zarabiają kroci,no chyba ze w stolycy albo pracują w "brygadzie 102" :wink:

zgadzam się z poniższym ,róbmy swoje.

Prawidłowe,pewne malowanie to 3 warstwy:1 podkład i 2 razy kolor(lub dwie:podkład w kolorze i kolor).Przy przy 8 zł wychodzi 2.6 zł / m kw. za warstwe.Jeśli ktoś uważa że to krocie to gratuluje poczucia humoru.Jesli jest to mały metraz,różne kolory i dochodzi zabezpieczanie podłóg i różnych dupereli,oklejanie taśmami,foliami i potem doprowadzenie wszystkiego do ładu - to 2.6 za m kw jest na granicy opłacalności.Tak wiec drodzy dyskutanci nakład robocizny jak i cena za m w zależy od wielu czynników.Wbrew pozorom wykonawcy nie zarabiają kroci,no chyba ze w stolycy albo pracują w "brygadzie 102" :wink: