Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 691
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Na reszcie na dworze złota jesień! Słoneczko przyjemnie przygrzewa i mozna zająć się przygotowaniem lasu do zimy. Już prawie wszystkie spróchniałe i połamane drzewa zostały pocięte na opał - nie ma to jak swój las ;)

Poza tym parkiet jest już gotowy (brakuje jeszcze listw, ale zastanawiam się nad ich wysokością :) Prezentuje się pięknie - dokładanie tak jak chciałam!!!! A tyle było niepotrzebnego strachu...

Przy kolumnach będą opaski maskujące (takie 2cm wys.) ale jeszcze się nie zdecydowałam czy będą białe, jak listwy przypodłogowe czy w kolorze parkietu???

Niestety zdjęcia nie oddają jego faktycznego wyglądu, wszystko się zlewa, światło załamuje i powstały jakieś "duszki" ;)

Przepiękny ten Twój parkiet... z czego on jest? CHciałabym sobie zrobić trochę parkietu u mnie w salonie i nie wiem jaki chcę. Ale twój jest piękny to chcę taki jak twój :)

Dardurdko mogę się do ciebie wprowadzić? :D Jak patrzę na zdjęcia to sobie myślę że w takim domu bym chciała zamieszkać... on jest taki bajkowy! A z czego jest zrobiony blat na wyspie? To jest drewno?
Zapraszam, choć u mnie jeszcze wiele brakuje i przez najbliższe lata pewnie się to nie zmieni... Cieszę się że dom Ci się podoba :* Blat jest dębowy, bejcowany i lakierowany tak jak schody i parkiet, tylko parkiet był 1x bejcowany (bejca ugier2) a schody i blat 2x, stąd ciemniejszy odcień. U mnie wszystko co w kolorze jest z dębu, poza płytkami i panelami na poddaszu :)

Bardzo ładny domek ale mam pytanie odnośnie przepieknego stołu w kuchni

gdzie taki mozna dostać ?

a i schody tez niebagatelne można prosiść o jakiś namiar na wykonawcę oraz zapytać ile kosztowały?

Stół to pewnie chodzi o ten holenderski (Henryk II)? Bo na zdjęciach przewija się u mnie kilka: wyspa, stary ogrodowy plastik i właśnie ten henryczek. więc pewnie ten- a więc kupiłam go w Holandii, ale już sprzedany. Schody robił mój tata, więc wyszły nas tylko koszt drewna i lakierów, czyli jakieś 4-5tys.

witaj

mam pytanie o wykonawcę♦ kuchni a dokładnie mebli

z czego są one wykonane i jak można prosze o jakiś namiar na wykonawcę:)

Meble są z mdf foliowanego- najzwyklejszego. \fronty z firmy lupus, wynalazłam je w sieci (dzięki Bogu), bo nie stać by nas było na taką kuchnię, a tak pokazałam namiary miejscowemu stolarzowi (pierwszy raz robił taką kuchnie i z tych frontów), rozrysowałam co i jak i jest :))) Ku mojej wielkiej uciesze. A i stolarz na tym skorzystał, bo od tamtej pory zrobił kilka mebli z tych frontów, a ostatnio zamówiła moja szwagierka, takie coś ma być: http://www.akan.com.pl/galeria.royal.8.1.html http://www.akan.com.pl/galeria.royal.8.1.html

Edytowane przez dardurdka

Ta kanapa i fotele wyglądają jak z zamku :) Piękne!

Tak siedzieć na takim to naprawdę jak w bajce. Oj te męże... trzeba go jakoś przekonać.

Może on niech wybierze odcień szarości tapicerki ;)

Hehehe... ja wolę chyba lniana tapicerkę ;) Mąż już przekonany, bo i tak myślę że przez najbliższy rok nie będę jej zmieniać. Poczekam aż skompletuję więcej mebli do salonu, wtedy dobiorę do całości i zawsze to będzie jak nowe ;)

Meble są z mdf foliowanego- najzwyklejszego. \fronty z firmy lupus, wynalazłam je w sieci (dzięki Bogu), bo nie stać by nas było na taką kuchnię, a tak pokazałam namiary miejscowemu stolarzowi (pierwszy raz robił taką kuchnie i z tych frontów), rozrysowałam co i jak i jest :))) Ku mojej wielkiej uciesze. A i stolarz na tym skorzystał, bo od tamtej pory zrobił kilka mebli z tych frontów, a ostatnio zamówiła moja szwagierka, takie coś ma być: http://www.akan.com.pl/galeria.royal.8.1.html http://www.akan.com.pl/galeria.royal.8.1.html

a mam pytanie bo u mnie wykonawcy życzą sobie sporo kasy za kuchnie minimum 12000 przy 9mb bez wyspy i bez żadnych udziwnień ile kosztowała Twoja kuchnia ?

Nasza kuchnia była robiona przez "znajomego" stolarza, więc cena wiadomo, jak to w rodzinie... dla mnie super :) Za kuchnię zapłaciliśmy 7500zł, wyspa była robiona później i kosztowała 2600zł + 300zł deski na blat (robił tato ;)). Blaty granitowe robił mąż (kamieniarz- materiał kosztował 1600zł). Kuchnia nie ma żadnych bajerów, koszy czy magicznych szuflad...

Domek tak piękny, nie mogę oderwać oczu od waszych wnętrz:) Marzyliśmy o takim stylu, lecz niestety w naszym maleństwie które chcemy w tym roczku zacząć budpwać musimy na razie styl taniuśki wybrać;) no nic to, powzdycham sobie :D:D

Co do neostrady to my mamy od 5 at kabelkiem właśnie- jedyna opcja była u nas i chwalimy sobie. ruterek dokupiliśmy i mamy wifi w całym domku i na podwórku. Ogólnie zastanawialiśmy się, czy zamiast utrzymania łącza nie skusic się o tel. stacjonarny, elcz w naszym obecnym dopmku ( 12m2 przestrzeni na 4 osoby) nie mamy gdzie go umieścić:/

W nowym tez neo podpinamy :)

Tylko mają mały kruczek- przesył jest do.. iluś tam mega;)

pozdrawiam cieplutko i czekam z niecierpliwością na więcej zdjątek:)

Domek tak piękny, nie mogę oderwać oczu od waszych wnętrz:) Marzyliśmy o takim stylu, lecz niestety w naszym maleństwie które chcemy w tym roczku zacząć budpwać musimy na razie styl taniuśki wybrać;) no nic to, powzdycham sobie :D:D

Co do neostrady to my mamy od 5 at kabelkiem właśnie- jedyna opcja była u nas i chwalimy sobie. ruterek dokupiliśmy i mamy wifi w całym domku i na podwórku. Ogólnie zastanawialiśmy się, czy zamiast utrzymania łącza nie skusic się o tel. stacjonarny, elcz w naszym obecnym dopmku ( 12m2 przestrzeni na 4 osoby) nie mamy gdzie go umieścić:/

W nowym tez neo podpinamy :)

Tylko mają mały kruczek- przesył jest do.. iluś tam mega;)

pozdrawiam cieplutko i czekam z niecierpliwością na więcej zdjątek:)

Madziulko, głowa do góry! Te wnętrza wcale nie są drogie ;) Wystarczy dobrze poszukać, nieraz niedrogą rzecz trochę przerobić, przemalować... W każdym razie, te tańsze opcje czasem nawet wychodzą lepiej :) My też nie mogliśmy szaleć z kasą, o wielu rzeczach musiałam zapomnieć - ale jak widać się nie poddałam. Trzeba tylko mieć wcześniej wizję czego się chce i konsekwentnie ją realizować - a najtańsze materiały wcale tego nie wykluczają :)) Będą zdjęcia tych tylko ogarnę nowe znaleziska przytargane z zagranicy ;)