Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 4 weeks później...
  • Odpowiedzi 691
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 months później...
dardurko widzę cudny kinkiet na który czekasz, jesteś miłośniczką kryształowych lamp. Powiedz czy masz jakiś patent na czyszczenie tych szkiełek bez rozbierania całości na części pierwsze? W nowym domy powiesiłam starą lampę z Jablonexu, co z tego, że początkowo piękne światło dawała, gdy już ponownie zmatowiały kryształki a jak pomyślę, że muszę zdjąć całość i rozbierać, myć po jednej sztuce a potem z powrotem składać do kupy to słabo mi się robi. Niedługo znowu wywalę tę lampę na strych :eek:

• 4 weeks później...
Dardurdko łóżko dla mnie samo w sobie jest zbyt strojne ale myślę, że dobrze wpisuje się w styl jaki sobie wybrałaś przy wykańczaniu domu. Bardzo podoba mi się sposób w jaki przerabiasz stare meble - profesjonalny, estetyczny i z dbałością o szczegóły ( np. marszczenia na oparciu łóżka ). Krzesła mają super wygięte podłokietniki - jak w bujanych fotelach. Fajnie, że na forum można podziwiać różne style wykończenia, różne aranżacje które nie zawsze są tymi super "naszymi'' ale w swojej kategorii dają radę:yes: Jestem więc na tak i czekam na kolejne zdjęcia:)

Aguś, ja bardzo lubię rzeźbione meble, malowane na biało :) Uważam, że dodają im lekkości. Wiadomo, ile ludzi tyle gustów. Ja lubię otaczać się pięknymi rzeczami i celebrować nawet picie herbaty (oczywiście na co dzień to niemożliwe, ale zawsze znajduję czas, by choć odrobinę poprawić sobie humor) :)

Kubatrix, nie wydaje mi się żeby mój dom wyglądał jak muzeum, chyba nie widziałeś takich urządzonych w typowo barokowym, pałacowym stylu. To że mam meble rzeźbione, a nie np. białą ikeę to jeszcze nie znaczy, że wszystko co zdobione jest charakterystyczne dla muzeum, myślę że wielu jest tu takich, którzy się z tym nie zgodzą :) Zresztą nie wiem po czym wywnioskowałeś ilość bibelotów i stolików w moim domu bo mam tylko jeden, hahaha.

Pusia&Kssawery, dziękuję za ostrzeżenie ;)