xisio 08.06.2009 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 no właśnie juz na forum wyszukałem ze tylko te dwa wchodzą w grę, pewnie zdecyduje sie na roche. Tutaj raczej zastanawiam sie który lepszy moze byc jezeli chodzi o moje podejscie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszak 08.06.2009 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 no właśnie juz na forum wyszukałem ze tylko te dwa wchodzą w grę, pewnie zdecyduje sie na roche. Tutaj raczej zastanawiam sie który lepszy moze byc jezeli chodzi o moje podejscie. Wiesz co, mam wrażenie że to ganc pomada, tam masz możliwośc regulacji wysokości. Ludzie wybieraja zwykle ten, który ma odpowiedniejsze dla nich przyciski. Mnie się tam geberita nie podobaja a grohe tak, więc stawiam na grohe. Ale wejdź na strony producentów i zobacz ile centymetrów można regulować wysokość w obu przypadkach, a potem zobacz jak to się ma do Twoich potrzeb. Poza tym w razie potrzeby możesz trochę naruszyć ścianę, w końcu ludzie te stelaże w blokach zakładają i nie ma problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siggialka 08.06.2009 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 stelaż ustawia sie 120cm od gotowej podłogi do górnej krawędzi stelaża. wbudowywałem wiele grohe i geberitów. geberit (nie pamietam modelu) jest bardziej "wykonawca friendly". z kolankiem nic sie nie przejmuj i nie przycinaj. nie ma potrzeby. odpływem ze stelaża możesz majtać w ĸtórą stronę ci sie tylko podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 18.08.2009 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 Odświeżam temat pytaniem... Czy taki niski stelaż (na 100 cm albo 82 cm) jest wygodny w użytkowaniu? Wiem, że miska jest i tak na tym samym poziomie co w normalnym stelażu na 120 cm. Chodzi mi tylko o to czy np. podnosząc deskę nie zasłania się przycisku i czy to nie jest denerwujące... Czy posiadacze takich niskich stelaży mogą się wypowiedzieć? Dzięki z góry... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 18.08.2009 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 Chodzi mi tylko o to czy np. podnosząc deskę nie zasłania się przycisku i czy to nie jest denerwujące... Nie jestem posiadaczem takiego niskiego stelaża, więc teoretyzuję: 1. Przycisk można montować od góry 2. Nie wiem jak inni, ale ja najpierw zamykam deskę a później spuszczam wodę, więc mi by nie przeszkadzało Z tego punktu widzenia to nawet praktycznie rozwiązanie jak się ma w domu kogoś kto nie ma w zwyczaju zamykac kibelka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilka.w 22.02.2010 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Na wąskiej ściance (124 cm) ,muszę zamontowć stelaż do wc i bidetu,najlepiej geberit.Dowiedziałam się,że stelaże do bidetu mają zawsze min.50 cm,zaś do wc mogą być węższe ,tzn.42 cm.Niestety te ostatnie trzeba wmurować, ja wolałabym taki do obudowania gipskartonem.Czy jest taki model?Będę wdzięczna za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zizi1978 23.02.2010 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Ja mam 3 stelaże z Koła i faktycznie te do WC mają 40cm szerokości. Żaden z nich nie był wmurowywany tylko obudowany płytą g-k.Tu masz link:http://www.kolo.com.pl/produkt/27384 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilka.w 23.02.2010 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Obejrzałam sobie i chyba zdecyduję się na kolo.Cena tez jest zachęcajaca,a ja ich potrzebuję w sumie 5!Czy u Cebie są juz zamontowane i wszystko ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zizi1978 23.02.2010 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Jak na razie tylko do jednego stelaża podłaczone jest "budowlane" WC dla ekipy od wykończeniówki. Wszystko działa ok:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilka.w 02.03.2010 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Wg projektu mamy zastosować Geberit -stelaż do WC i bidetu ,a poniewaz mamy do zrobienia trzy łazienki,zaczęłam poszukiwać tańszej opcji i zastanawiam się nad Kołem.Czy są jakies różnice w eksploatacji ,bo różnica w cenie jest znaczna -prawie 100%.Przy pięciu stelazach to spora kwota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesław1978 02.03.2010 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 polecam GEBERIT. sprawdż w sklepie 123lazienka.pl lub poszukaj -Leszno ul. Strażacka 6. Kupuje sanitariaty u tego gościa i jest tanio. Wnętrza wykańczam kompleksowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilka.w 02.03.2010 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Dlaczego polecasz geberit?Jest mniej awaryjny?Z lepszych materiałów?Ma dł€ższą gwarancję?Proszę o konkrety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wingerman 02.03.2010 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 A ja powiem... ile głów tyle słów. Osobiście polecam stelaż Grohe. ...osiołkowi w żłobie dano w jednym owies w drugim siano. A tak na marginesie to jak lilka.w zadasz sobie nieco trudu i użyjesz funkcji Szukaj to znajdziesz już istniejący wątek w którym omawiane były podobne rozterki i różne za oraz przeciw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emwuel 02.03.2010 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Dlaczego polecasz geberit?Jest mniej awaryjny?Z lepszych materiałów?Ma dł€ższą gwarancję?Proszę o konkrety. Geberit gwarancją (10-letnią) obejmuje wszystkie elementy stelaża. Tzn i śrubki i uszczelki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wingerman 02.03.2010 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 To może zapodam podsyłacza do dyskusji w tej sprawie http://forum.muratordom.pl/stelaz-podtynkowy-geberit-i-grohe,t166426.htm?highlight=grohe Myślę że ten topic moderator śmiało może zamknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkala2 02.03.2010 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Geberit potem Grohe.Koło nie.Geberit jest pierwowzorem w produkcji stelaży i robią tylko to.Najważniejsze że Geberit nie ma żadnych elementów łącznych które mogłyby ewentualnie ulec rozłączeniu/awarii w ścianie. Grohe jest zaraz po nim i jest tańszy o kilka stówek...Jako sprzedawca mogę ci śmiało i odważnie stwierdzić, że na Geberit i Grohe nie ma absolutnie żadnych reklamacji od klientów. Naprawdę żadnych !!!Polecam ci je jako sprzedawca.Zdecydowanie odradzam kupowanie tanich okazji z supermarketów (najczęściej promocje z miskami wc) stelaże za 300 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 02.03.2010 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 A który model z funkcją słuchawki bidetowej polecisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paradox 02.03.2010 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Skoro wątek jeszcze istnieje i nie został usunięty to i ja dorzucę kamyczek do piaskownicy.. Sanit - bardzo dobry stosunek ceny do jakości Ps..A tak na marginesie mam nadzieję że naczyń już nie będziesz kupowała według projektu Pozdrawiam Paradox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 02.03.2010 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 na koło kilka osób na forum kiedyś narzekało (choć i kilka tez chwaliło), na geberita skarg nie zauważyłem (a nawet ktoś pisał że mu niespodziewanie coś tam w starym stelażu za friko w ramach gwarancji wymienili i chyba nawet nie chcieli papierów żadnych gwarancyjnych) wiec zamontowałem sobie geberita, może i różnica w cenie jakaś jest ale nie na tyle wielka żebym na tym oszczędzał mając w perspektywie ewentualne rozwalanie stałej zabudowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilka.w 02.03.2010 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Dlaczego polecasz geberit?Jest mniej awaryjny?Z lepszych materiałów?Ma dł€ższą gwarancję?Proszę o konkrety. Geberit gwarancją (10-letnią) obejmuje wszystkie elementy stelaża. Tzn i śrubki i uszczelki. I to jest własnie konkretna odpowiedź-dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts