lilka.w 02.03.2010 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 To może zapodam podsyłacza do dyskusji w tej sprawie http://forum.muratordom.pl/stelaz-podtynkowy-geberit-i-grohe,t166426.htm?highlight=grohe Myślę że ten topic moderator śmiało może zamknąć. Qrczę ,jak to dobrze,ze to jednak ktos bardziej wyrozumiały jest Moderatorem Cytowany link nie jest odpowiedzią na moje pytanie.Bardzo dziękuję wszystkim za rzeczowe odpowiedzi- pomogliście mi podjać decyzję.Jednak Geberit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 03.03.2010 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 No ok, ale ja dalej nie wiem co wybrać, aby w zestawie była możliwość podłączenia słuchawki bidetowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
staś100 03.03.2010 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Geberit potem Grohe. Koło nie. Geberit jest pierwowzorem w produkcji stelaży i robią tylko to. Najważniejsze że Geberit nie ma żadnych elementów łącznych które mogłyby ewentualnie ulec rozłączeniu/awarii w ścianie. Grohe jest zaraz po nim i jest tańszy o kilka stówek... Jako sprzedawca mogę ci śmiało i odważnie stwierdzić, że na Geberit i Grohe nie ma absolutnie żadnych reklamacji od klientów. Naprawdę żadnych !!! Polecam ci je jako sprzedawca. Zdecydowanie odradzam kupowanie tanich okazji z supermarketów (najczęściej promocje z miskami wc) stelaże za 300 zł. Który model geberita do lekkiej zabudowy mógłbyś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wingerman 03.03.2010 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 To może zapodam podsyłacza do dyskusji w tej sprawie http://forum.muratordom.pl/stelaz-podtynkowy-geberit-i-grohe,t166426.htm?highlight=grohe Myślę że ten topic moderator śmiało może zamknąć. Qrczę ,jak to dobrze,ze to jednak ktos bardziej wyrozumiały jest Moderatorem Cytowany link nie jest odpowiedzią na moje pytanie.Bardzo dziękuję wszystkim za rzeczowe odpowiedzi- pomogliście mi podjać decyzję.Jednak Geberit. Bardziej ubolewam nad lenistwem niektórych forumowiczów którzy zakładają bliźniacze tematy, im samym szukać się nie chce bo po co się wysilać... niż nad nadmierną wyrozumiałością administratorów. PS. A co miało być o gotowaniu? Żal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilka.w 03.03.2010 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Nie ma obowiazku nawet wchodzic na tematy ,które nas nudzą i nużą.Nie czuj się w obowiazku i jużJesteś bardzo niemiły i wprowadzasz nieprzyjemna atmosferę.Zwyczajnie jest mi przykro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterek63 03.03.2010 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 witam lika jako glazurnik polecam grohe. stosunek ceny do jakosci.... a jakosc na najwyzszym poziomie. unikaj produktow z marketow( klejony zbiornik ) i uwazaj na oferty z netu. mam dobre rabaty u siebie w Olsztynie, jesli chcesz to moge pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wingerman 04.03.2010 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Nie ma obowiazku nawet wchodzic na tematy ,które nas nudzą i nużą.Nie czuj się w obowiazku i jużJesteś bardzo niemiły i wprowadzasz nieprzyjemna atmosferę.Zwyczajnie jest mi przykro. Nie chodzi o wchodzenie na tematy nudzące czy nużące. Chodzi o to, że jak gdy ktoś będzie chciał sobie czegoś poszukać i podłączyć się pod już istniejący watek by nie zakładać dubla, to "szukajka" wyświetli mu tyle wyników że tylko usiąść i zapłakać. Po prostu, sami dbajmy o to by był przynajmniej jako taki porządek i nie pogarszajmy i tak kiepskiej sytuacji naszej forumowej "szukajki". W moich pierwszych dwóch postach nie widzę nic niemiłego a nawet widzę że podesłałem linka do tematu który powinien był Cie zainteresować. Krótko mówiąc jak widać chciałem pomóc. Jednak w Twojej odpowiedzi dostałem po głowie. ...ale ja jestem facetem, wiec mi już z założenia nie może być przykro. PS. Powtórzę że również polecam GROHE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 04.03.2010 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Wg projektu mamy zastosować Geberit -stelaż do WC i bidetu ,a poniewaz mamy do zrobienia trzy łazienki,zaczęłam poszukiwać tańszej opcji i zastanawiam się nad Kołem.Czy są jakies różnice w eksploatacji ,bo różnica w cenie jest znaczna -prawie 100%.Przy pięciu stelazach to spora kwota. Każdy stelaż , jeśli zamontowany zgodnie z zaleceniami producenta , będzie stabilny . Każdy tez może sie zepsuć a dostęp do elementów serwisowych , jest wszędzie taki sam - poprzez przycisk . Słyszałem pozytywne opinie o serwisantach Geberita . Podobno szybko reagują i bez wdawania sie w osąd kto zawinił - wymieniają uszkodzone elementy . Geberit ma konstrukcje tak prosta w montażu , ze nawet mając małe doświadczenie , trudno coś zepsuć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilka.w 30.03.2010 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 I stanęło na tym,że w dwóch łazienkach będzie geberit,a w jednej koło- stelaz do toalety jest węższy.I zobaczymy ,co będzie.Póki co panowie od montazu stwierdzili,że gebarit był o wiele fajniejszy do montazu.Poradzili sobie jednak z jednym i drugim perfekcyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_ro 31.03.2010 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Kupiłem Koło w 2008 roku.Zostało zamontowane,co ciekawe w komplecie brakowało,pewnego elementu,który był pokazany na instrukcji montazu,ale juz kartonie nie(z pracownikiem Casto otworzyliśmy 2 inne pudła i tez go nie było),ale hydraulicy dali radę.Jesli chodzi o sam stelaż,to wystepuje chyba tylko jeden rodzaj przycisku,czyli nie poszalejemy i niestety tenze przycisk skrzypi z lekka(co jakis czas troszkę ludwiku i cisza ... bezcenna)Występował u mnie problem,zawieszania się pływaka,ale 5 minut poprawki po glazurniku i już tego nie ma,choć zanim to zrobiłem to przez długi czas kląłem firmę Koło.Reasumując,prawidłowy montaż i stelaż wart swojej ceny,w sam raz do toalety dla gości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinok 31.03.2010 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Jesli chodzi o sam stelaż,to wystepuje chyba tylko jeden rodzaj przycisku, Nie prawda, sam mam 2 różne i kilka innych było do wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_ro 31.03.2010 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 W czasie gdy ja zakupowałem mój stelaż,wybór ograniczonył był do jednego wzoru przycisku,w dwóch bodajże kolorach.Być może coś się zmieniło i Koło rozszerzyło ofertę,byc może to dystrybutor dysponował tylko tym wzorem,ale dzisiaj przy okazji zakupów w Casto sprawdzę,czy maja w ofercie jakies inne wzory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilka.w 31.03.2010 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Tak z pewnoscią są różne wzory- też wybierałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 20.07.2010 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 Nie jestem posiadaczem takiego niskiego stelaża, więc teoretyzuję: 1. Przycisk można montować od góry 2. Nie wiem jak inni, ale ja najpierw zamykam deskę a później spuszczam wodę, więc mi by nie przeszkadzało Z tego punktu widzenia to nawet praktycznie rozwiązanie jak się ma w domu kogoś kto nie ma w zwyczaju zamykac kibelka Drugi argument mnie powalił U mnie też będą niższe stelaże Czy ktoś się orientuje czy w Grohe 82cm też jest regulacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muszelek 13.09.2010 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 my wczoraj przygladalismy sie temu stelazowi z SANIT - ale niestety wisial na scianie wysoko - a ja sie zastanawiam czy dla os o wzroscie ok 190 nie bedzie problemem schylanie sie do przycisku?? a z drguiej strony ten argument to mnie przemawia Cytat JoShi 2. Nie wiem jak inni, ale ja najpierw zamykam deskę a później spuszczam wodę, więc mi by nie przeszkadzało Z tego punktu widzenia to nawet praktycznie rozwiązanie jak się ma w domu kogoś kto nie ma w zwyczaju zamykac kibelka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wujor 31.10.2010 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2010 Witam, Mam chyba nietypową sytuację - od wylewki w WC do okna jest 90 cm. Z tego co widzę większość stelarzy to około 110-120cm. Wiem że jest jakiś Geberit na 82cm ale kosztuje chyba z 9 stów. Jest jakaś tańsza alternatywa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Myszk 31.10.2010 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2010 No to klops,ja znalazłem za 628http://hitcenowy.pl/GEBERIT_KOMBIFIX_stelaz_podtynkowy_do_wc_90_cm_br_110230001-285460.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muszelek 02.11.2010 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 my mamy niski stelaz sanit - bardzo sobie chwale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muszelek 02.11.2010 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 a wogole to zapraszam do watku: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?92201-Niski-stela%C5%BC-do-WC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wujor 07.11.2010 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2010 Kupiłem również Sanit'a . Cena o połowe mniejsza niż Geberit a jakośc conajmniej podobna (podobno) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts