Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

narożniki w łazience

petrus65

Recommended Posts

sprawdź czy cena profilu ceramicznego (jeżeli tylko są) może być wyzsza niż docięcia płytek

Znacie jakies firmy lub macie linki? jakoś marnie w necie o tym.

dzieki

Nie spotkałam się nigdy z czyms takim jak ceramiczne profile narozne. Owszem, są różne obrzeża, dekory-cygara itp., zwłaszcza do rustykalnych czy jakichs takich stylizowanych płytek.

Ale normalnie na styku 90 stopni płytki po prostu się szlifuje na 45 stopni, a łączenie fuguje.

Moj glazurnik żadnych super narzędzi nie stosował, zwykłą szlifierke kątowa miał. A nawet mozaikę na szlifował.

Owszem, koszt jest wtedy większy, ale nie znowu tak strasznie.

• 2 weeks później...
taki róg jest strasznie delikatny, jeżeli niechcąco uderzymy w niego twardym przedmiotem to potrafi sie wyłupać

To potwierdził mój glazurnik. I dlatego przy umywalce będzie "badziewna" listwa plastikowa. Ale wszystkie inne kanty szlifowane.

cena położenia płytek przy takim docinaniu wzrasta

I tu cena wzrosła z 25 na 35 za m2... :-?

Jutro wkleję zdjęcia tych szlifowanych kantów bo aparat został na budowie.

gierowanie płytek napewno ładniej wygląda niż listwa plastikowa.Jest jeden tylko problem taki róg jest strasznie delikatny, jeżeli niechcąco uderzymy w niego twardym przedmiotem to potrafi sie wyłupać

:cry: a ja się cieszyłam, bo mam pieknie zaszlifowane półki nad geberitem. A w dodatku płytki strasznie miękkie (w slangu moich glazurników ,,papierowe")

Zdjęcie listew aluminiowych - prostych, ale niestety narożniki nie są pod kątem 45 stopni tylko trochę innym bo tak listwa wypada.

[/img]

i listwa zaokrąglona

[/img]

takie wykończenie możan zrobić w łazience urządzonej w nowoczesnym stylu

w bardziej stylowej chyba tylko szlifowanie pozostaje i dekory półwałki lub inne podobne ale to $$$ sporo kosztuje i nie do każdych płytek takie coś można dostać

Zdjęcie troche niewyraźne ale coś widać...:

http://images29.fotosik.pl/292/64f202fa376e62c7m.jpg

http://images36.fotosik.pl/27/f2dcf4c535c13ca7m.jpg

Tylko przy umywalce jest listwa plastikowa. To chyba najbardziej narażone miejsce w łazience więc wolelismy nie ryzykować

http://images47.fotosik.pl/27/b0d28178395a5264m.jpg