Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMENTARZE DO: NASZ WYMARZONY DWOREK

dardurdka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No właśnie drogo ale zastanawiamy się czy jednak nie zrobić takich jak w oryginale ... chyba ładniejsze ?(stolarz ok 5tyś z okuciem ryzyko że może mu coś nie wyjść ) czy pewniak ze sklepu ponoć mają dobrą opinię. A jak ten Twój stolarz sprawdzony ma dobrą opinię i czy z okolic?

Próbowałam przeczytać cały Twój dziennik ale muszę podzielić sobie :) ale się nazbierało.Zauważyłam ,że mamy bardzo podobne upodobania jeśli chodzi o kuchnię.Też planuję stanowisko piecowe i białe meble.Będziesz zamawiała u stolarza czy gotową? A jeśli chodzi o podłogi to zwiedziłam dzisiaj wszystkie sklepy z glazurami i terakotami i naprawdę trudno coś wybrać.Pojadę jeszcze raz do stolicy może szybciej się zdecyduję;)Możesz mi napisać jaka jest cena tego serwisu obiadowego z motywem kwiatowym a może masz dostęp do takiego przedstawiajace jakieś scenki rodzajowe?

Nie przejmuj się ;) W czasie trwania budowy, już kilka razy zmieniałam koncepcję wnętrz, więc szkoda czasu na wertowanie dziennika :)

Kuchnię, pewnie zamówię u stolarza, tylko jeszcze nie mam namiarów na żadnego, który by się specjalizował w takich...

Ten serwis obiadowy jest dość drogi, bo kompletnych jest tylko 3 w całej Europie (jakeś 2000tys.zł), te ze scenkami rodzajowymi są tańsze ;)

Sa też o wiele tańsze na 6os. lub takie w których coś się stłukło :( nawet za ok.300zł/komoplet ;) Zawsze można dokupić i dosztukować :)

A teraz problem budowlany:

Nasz Pan dachowy nie spieszy się z podokręcaniem listw przy dachu (odkręcone do ocieplania), no i szanowny m też nie spieszył się z wykonaniem parapetów zewn.

W każdym razie w wyniku tego ogólnego niespieszenia się, zagnieździły nam się dzikie osy pod dachem przy krawędzi ze styropianem. Tona muchozoli, nawet roundup nie dają rady :( WIem że najlepiej byłoby zniszczyć gniazdo, ale go nie widać i będzie trudno zlokalizować... Czy jest jakiś sposób by pozbyć się ich definitywnie?????? Please... :(

No i przegapiłam zdjęcia :cry::cry::cry: Klikając na link do komentarzy przenosiło mnie zupełnie gdzie indziej dopiero dzisiaj udało mi się tu dostać....Jak będziesz miała jeszcze kiedyś trochę chęci to wrzuć te zdjęcia na moment. Postaram się często zaglądać:) Nie wiem czy już gdzieś pisałam, ale spodziewam się dzidziusia :wiggle::):wiggle: Co prawda u mnie to początek drogi, ale czytam już jakieś mądre księgi, ale połowy tego co piszą to nie rozumiem (pielęgnacja noworodka chyba jest trudniejsza od wyprawy na księżyc..:cool:) - jak Ty to robisz?:rolleyes:;) Cieplutko pozdrawiam.

P.S. U Was też takie upały?

Z osami to lepiej zapytać się fachowców-pszelarza jakiegoś-powinien się orientować.U nas na działce też tak się zalęgły osy i wieczoram zostały popsikane areozolem na osy tzn ich wyjście-dziurka gdzie wychodziły i potem ich nie było.Na aerozolu było napisane,że nie lbia tego i w tym miejscu nie przyjdą znowu.My wcześniej mieliśmy stracha,bo znajomy pszelarz mówił,że jak jest duze gniazdo po dachem,to robią taki "plaster "na całej powierzchni i trzeba będzie dach zdejmować:(Może tylko nas postraszył-nie wiem,ale lepiej sprawdzić przed dalszymi pracami....