Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMENTARZE DO: NASZ WYMARZONY DWOREK

dardurdka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć Daggulko!

Mój synek też często ma focha na wejściu do przedszkola a jak go odbieram to jest happy.

Co do ocieplenia to spokojnie wystarczy 12cm. Przecież jest pewna granica skuteczności ocieplenia.

Jak wierzyć teorii że im grubiej tym lepeij to jakbyśmy tak zapodali ze 3m styropianu to wogóle nie trzeba by było ogrzewać domu zimą :wink: :lol:

Cześć Daggulko!

Mój synek też często ma focha na wejściu do przedszkola a jak go odbieram to jest happy.

Co do ocieplenia to spokojnie wystarczy 12cm. Przecież jest pewna granica skuteczności ocieplenia.

Jak wierzyć teorii że im grubiej tym lepeij to jakbyśmy tak zapodali ze 3m styropianu to wogóle nie trzeba by było ogrzewać domu zimą :wink: :lol:

Monisiu, moja to mówi, że płakała jak szła na salę bo nie wiedziała, że będzie tak fajnie :lol: a ja jej na to że przecież zawsze jest fajnie :roll: Codziennie jak ją odbieram mówi że jutro sama pójdzie na salę, ale rano okazuje się inaczej... Mam nadzieję, że wkrótce zobaczy, że zawsze jest fajnie i skończy się ten niemiły rytuał zaprowadzania do przedszkola :roll:

co do styropku to też tak myślę, ale kusi mnie jeszcze 15... bo na 20. mnie nie stać :roll: ale najprawdopodobniej będzie 12. bo dobrze mi wyszły parametry domku w tym programie w austrothermie (zresztą optymalnie pokazuje mi 9cm), więc 12 będzie OK :wink:

Właśnie przeczytalam o okienku. Cieszę się, że jesteś zadowolona. :D

A blenda to coś w rodzaju zaślepki. Będzie montowana nad bramą, bo otwór jest sporo wyższy niż brama.

Okienko jest super :wink: Jutro będzie montowane :lol:

a z tą blendą to nie powinno wyglądać źle, ciekawe rozwiązanie, sama nie mogę się doczekać bo otwór na bramę jest na prawdę imponujący :D

Cześć Daggulko!

co do styropku to też tak myślę, ale kusi mnie jeszcze 15... bo na 20. mnie nie stać :roll: ale najprawdopodobniej będzie 12. bo dobrze mi wyszły parametry domku w tym programie w austrothermie (zresztą optymalnie pokazuje mi 9cm), więc 12 będzie OK :wink:

I tak trzymać! Więcej nie zawsze znaczy lepiej. A po co wydawać niepotrzebnie kasę?

Aniu, nie do końca ja to umiem, raczej to zasługa mojego męża, bo ja to mogę tylko go podpuszczać, żeby uzyskać pożądany efekt :lol: (nie zarabiam :( )

Moniu, myślę że 12 będzie ok, bo w moim przypadku już 9 daje duże oszczędności :wink: a muszę też pamiętać o podbitce, która i tak wychodzi niewielka :roll:

Dominium, 15 ma tylko trochę lepsze parametry, więc na pewno trochę lepsza. W sumie my budowaliśmy z białego betonu i on ma trochę lepsze parametry niż szary, więc się wszystko wyrówna :wink:

dzięki Moniu, bo mąż się uparł, żeby drewnianą robić :roll: niby na razie, bo gzymsy będą razem z resztą sztukaterii za rok, albo i dalej :roll: ale mnie to jakoś nie przekonuje bo chyba osb wyjdzie taniej niż drewniana podbitka???

a ta płyta osb to chyba jakaś specjalna, żeby nie namokła???