dardurdka 13.11.2009 14:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 no to mi już prawie wybiłyście tą machinerię z głowy A taki miał być cichutki i niezawodny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 13.11.2009 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Przy odkurzaniu najbardziej wkurza mnie wyjmowanie odkurzacza z pomieszczenia gosp. i ponowne chowanie - jak już jest na wierzchu, to mogę odkurzać i nie przeszkadza mi sam odkurzacz. W przypadku centr. odkurzacza również rury trzeba chować i wyjmować, więc w tej sytuacji jak dla mnie to zbędny wydatek (niemały zresztą). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 13.11.2009 14:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Też tak mam dlatego nie raz leży nie schowany zresztą codziennie jest używany... a wydatek rzędu 2tys.zł więc nie duży gdyby to miała być inwestycja na całe życie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 13.11.2009 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 to jakiś wyjątkowo tani, bo ja wiem o znacznie wyższych kosztach tego ustrojstwa - nam dla przykładu wyliczono 5tys.zł na cały dom (pow.uż.188m) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 13.11.2009 15:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 To rzeczywiście spora różnica, ja liczyłam tak żeby było po gniazdku w sypialni bo na dole to nie przewiduję dywanów, chyba że kawałek w salonie no i ewentualnie w wiatrołapku i hollu... to lepiej już odkurzacz trzymać na górze, zwłaszcza że mam gdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 13.11.2009 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 hmm, ja nie przewiduję dywanów niemal w ogóle z uwagi na moją alergię, ale i tak korzystamy z odkurzacza do odkurzania podłóg 5 tys. to koszt z robocizną i wg mnie spory - wolę te pieniądze przeznaczyć na np. ładniejsze deski do salonu, czy płytki w łazience, prawda? Zbędny luksus. Oczywiście są zwolennicy takiego systemu i wcale go nie krytykuję, bo nie wiem jak to funkcjonuje, ale biorąc pod uwagę to wyjmowanie rur, to ... jak pisałam - na jedno jak dla mnie wychodzi A tak w ogóle to wolałabym gosposię do sprzątania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 13.11.2009 17:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 To tak jak i ja Gosposię na stałe i za darmo A ja bałabym się drewnianą podłogę odkurzacz, że się porysuje teraz tak robie i na szczęście to stare podłogi, więc rysy już są ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 13.11.2009 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Ja również mam drewnianą podłogę - dechy, ale są pomalowane jakimś takim lakierem, że nie widać tych porysowań Chyba, że jest ich tak dużo, że dlatego nie widać, bo zlały się w jedną całość W każdym razie tę obecną podłogę chętnie zabrałabym ze sobą do nowego domu Na nowej zapewne będzie ryzyko porysowań, ale jeśli podłoga będzie w naturanym kolorze drewna, a nie ciemna, to nie powinno być tak widać rys. Inna rzecz, że jak się troszkę porysuje, to naturalniej będzie i "starzej", a więc nie ma tego złego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 13.11.2009 17:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 To prawda, ale ja wolałabym jednak ciemniejszą podłogę Taką bym nawet mopkiem miziała codziennie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 13.11.2009 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 U mnie z kolei na 100 % będzie w naturalnym kolorze - dąb. Dąb się ładnie starzeje, więc nie chcę przyciemniać. Jedynie schody będą ciemniejsze, ale tam odkurzaczem nie będę śmigać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 14.11.2009 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Podłogi odkurzam szczotką z wysuwanym włosiem, żeby się nie porysowały. Jak odkurzam dywan, to przyciskiem to włosie chowam i szczotka jest gładka. Nie macie takich szczotek na wyposażeniu swoich odkurzaczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 14.11.2009 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Podłogi odkurzam szczotką z wysuwanym włosiem, żeby się nie porysowały. Jak odkurzam dywan, to przyciskiem to włosie chowam i szczotka jest gładka. Nie macie takich szczotek na wyposażeniu swoich odkurzaczy? ja też w ten sposób , ale Dardurdka miała chyba na uwadze to, że podłoga rysuje się od samego odkurzacza, któy trzeba ciągnąć za sobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 14.11.2009 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 No cóż, dzieci są bardziej niszczycielskie dla podłóg niż odkurzacz, więc nie ma co się nad odkurzaczem rozdrabniać. Czy będę go przesuwać po podłodze czy nie to i tak chłopaki mi podłogi rozjeżdżą swoimi zabawkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 14.11.2009 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 mnie chodziło ogólnie o ten sposób czyszczenia drewnianej podłogi Najlepszy jest delikatny mopek, oczywiście wcześniej lepiej zamieść tradycyjnie jeśli to duża powierzchnia Na poddaszu się nie martwię bo moja córa jak chłopak rozjeżdża sie wszędzie samochodzikami i traktorkami ale w salonie chciałabym piękną polakierowaną podłogę i tego typu ryskach myślałam Idę teraz uzupełnić dzienniczek bo dzisiaj całkiem przypadkowo prawie zamówiliśmy drzwi W tym tygodniu podpiszemy umowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 14.11.2009 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 no nie gadaj pisz no szybko co to za drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 14.11.2009 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 dardurdko w czasie ocieplania domu panowie proponowali nam schowanie rynien pod styropianem nie zdecydowaliśmy się na taki krok, ale może u Ciebie w tym problematycznym miejscu zdałoby egzamin takie nowum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 14.11.2009 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 mnie chodziło o rynny przy tarasach, takie malutkie zbierające całą wodę z tarasu, tam nie da się nic schować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 14.11.2009 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 super Iwonko ! tylko jak tu rok ja wytrzymam toz to dluzej niz ciaza! ale z drugiej strony, to raczej dobry znak jezeli stolarz ma ''napiete'' terminy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 14.11.2009 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Bardzo dobrze, zwłaszcza że ostatnio kuchnię angielską robili, Warszawie niestety to nie mogę się wprosić na wizytę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 14.11.2009 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 ale mozesz hurtowo zamowic stolarke to i moze kuchnie ci zrobi za fajna kwotke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts