DarioAS 21.11.2009 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 i to nie byle jakim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 22.11.2009 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Sorry, że tak dopytuję... po prostu nie lubię jak ktoś kogoś robi w bambuko , a szczególnie znajomych. Już taka dziwna kobita ze mnie, że znam ładowności samochodów ciężarowych, i nawet największe jakie przyjeżdżały do nas na budowę, o takie http://images44.fotosik.pl/230/2b04e1b813e00df2med.jpg mają ładowność 18 ton. A te 18 ton i to piasku, który jest cięższy od ziemi, to naprawdę pełny samochód. O tyle dobrze, że płacicie za samochód, a nie za tonę ziemi , ale nie wierzcie tak na słowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 22.11.2009 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Potwierdzam to, co pisze Arctica, ponieważ zarówno przywoziliśmy kilkadziesiąt ton piasku, pospółki, jak i ziemi, a także wywoziliśmy masę gliny i kamienia z wykopu pod piwnicę i nie spotkałam się z autem 30-40ton Chyba Was oszukano Normalne ciężarówki wożą ok.10 ton, a największe 18, jak te ze zdjęcia u góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 22.11.2009 12:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Moniu 18 ton wozi u nas facet piach swoją ciężarówką z 1 osią pędną, ja pisałam o takiej co ma 4 osie pędne (40 ton ładowności)... a i nie wielkość samochodu świadczy o jego ładowności, Arctico, co najwyżej mogę się zgodzić, że 30-tonówka wozi jakieś 25 ton jak jest niepełna, to tych było 2, albo że jest to ich waga całkowita dopuszczalna. Mnie nie zależało na ważeniu samochodów bo płacę od kursu i mogłam wizualnie zobaczyć różnicę jaką ilość ziemi przywieźli jedni a drudzy, 30 ton to tyle ile przywozili mi wcześniej (autami o tej ładowności, a były pełne). Wrażenie zrobiła natomiast ta duża ciężarówka, która przywiozła nieporównywalnie więcej a piasek to przeważnie przywożą 20-tonówki, choć pospółkę przywieźli nam całe 30ton i starczyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 22.11.2009 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Nie wiem, nie znam się, tylko potwierdzam to, co Arctica napisała - nie spotkałam się z wywrotką takiej ładowności - nawet czterosiowej Co to za marka samochodu?? Zaciekawiłaś mnie tym tematem, więc poczytam co nieco w Internecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 22.11.2009 13:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Moniu, różne są ciężarówki a marka jakaś taka dziwna, mało znana... kojarzyła mi się z dafem ale to nie to... 30-tonówki to dość częsta ładowność i coraz częściej stosowana, np. tyle potrzeba nam było piasku do tynków i mało co zostało i to na pewno nie jest jakiś spisek wożących, no chyba że wszyscy wprowadzają w błąd?!? Ale nie dało by się wtedy dogadać z wykonawcami, np. tynkarze obliczyli że na nasz domek potrzeba tyle piasku, więc jakby było mniej to by zabrakło??? Tak mi się wydaje... a co do samych autek to tez się nie interesuję tym za bardzo, ale jak takie maszyny przedzierają się przez grząski teren to wtedy widać co jest warte Może to faktycznie ich całkowita ładowność łącznie z ich wagą na pusto, ale przy takich ilościach jak nam potrzeba to na prawdę nie ma najmniejszego znaczenia Czytałam, że zyskałaś 3m działki To niesamowicie dobra wiadomość, ja bym skakała z radości!!! Przydałoby się chociaż ze 2m Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 22.11.2009 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Może raczyła by Pani swoją pieczęć w gurpach odcisnąć... Asaf obszarników wzywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 22.11.2009 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Cześć i czołem! Ja nie specjalistka w ładownościach,ale M podpowiada ,ze są jakieś wielkie białoruskie, chyba .U nas to nazywają te ciężarówki Gondole http://www.trucks.com.pl/1999-2006/historia/foto/historia_69-1.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 22.11.2009 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Fajne Arctico, ja to mały obszarowiec w porównaniu z Wami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 22.11.2009 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Co Ty gadasz Iwonko? Przecież masz tych hektarów od cholery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 22.11.2009 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Fajne Arctico, ja to mały obszarowiec w porównaniu z Wami ale się łapiesz, nawet bez promocji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna27 24.11.2009 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 witam dardurdka dzięki za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 24.11.2009 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Witaj Justynko!!! Pewnie daszek już skończony??? Lecę zobaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna27 26.11.2009 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 hej co słychować dobrego??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 26.11.2009 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Hejka!!Iwonka pewnie tak zapracowana ,ze nie ma czasu "załadować " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 27.11.2009 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 Macie rację, jestem zapracowana, w jedną noc musiałam dokończyć pisanie pracy bo mnie bank ściga Dałam radę Przez weekend poprawki i w poniedziałek do druku Czyli po ostatkach dla mnie Ale jestem zmęczona A co dobrego, Justynko? Dario wrócił, więc juz trochę lżej, np. dzisiaj pojechał z Kingą na wyniki (morfologia itd.) miała nawrót anginy i wróciłam do starego lekarza, wyleczona w tydzień homeopatycznie - choć muszę przyznać, że trudno mi uwierzyć w te leki, ale już nie raz pomogły! więc chyba coś w tym jest, dzisiaj pom pracy na kontrolę do lekarza, po zaśw. na uczelnie do szybciutko do banku, żeby wstrzymać spłatę kredytu studenckiego... mam nadzieję, że się uda, bo pewno pani z katedry w której będę się bronić, boi się podpisywać cokolwiek ale się rozpisałam to pewnie dlatego że szybko muszę się streścić i wracać do pracy Buziaki dla Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 27.11.2009 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 Miłego weekendu i duzo zdrówka dla córeczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna27 27.11.2009 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 Iwonko to faktycznie masz dużo na głowie i jeszcze córcia pochorowała Dużo zdrówka dla niej! Ja Ci powiem, że od grudnia zeszłego roku tez jeżdzę kawał drogi do pediatry, która leczy homeopatią i widzę ogromną różnicę! w zeszłym roku to co 1,5mca młoda miała antybiotyk a teraz homeopatią i inhalacjami wychodzimy z większości chorób! Ja też w to nie wierzyłam ale jak sobie żołądek podleczyłam homeo tak, ze przez 8mcy nic mnie nie bolał to coś w tym musi być! Kurujcie się! Moja artystka ma dziś zabawę andrzejkową, wzieła sobie świeczkę czerwoną coby dobrze było wróżbę widac Trzymaj się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna27 28.11.2009 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 cześć czekam na zdjęcia z równania terenu! i bardzo się cieszę, że z pracą mgr nie masz dużo roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 28.11.2009 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 Ja też się cieszę, zwłaszcza że musiałam ją tak "na szybko" kończyć ale mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze a na działkę wybieram się jak Malenia naogląda się bajek, bo jak na razie nie zamierza ruszać się z domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts