kala67 28.11.2009 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 Witaj !! kurcze ale Ci zazdroszcze tej ziemi !!! tyle wywrotek Ci nawieżli.....super, że udało sie w dobrej cenie!! jak u nas pytaliśmy ile kosztuje 1 wywrotka ziemi....450 zł a co to jest 1 wywrotka czekam na zdjęcia w Twoim dzienniku!! pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 28.11.2009 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 witam Iwonko to ile wy tej ziemi juz nawieźliście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 28.11.2009 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 Czekamy na zdjęcia wyrównanego terenu.Jak ja bym chciała ,żeby i mnie nawieźli tyle ziemi .Musze się zakręcić w kopalni.Powstaje obok nas nowa odkrywka ,to może tez za nieduże pieniądze nakieruje parę wywrotek do mnie.Jak Kiniusia sie czuje.?Wczoraj byłam na imprezie 18stkowej u znajomych i polowa dzieciaków choruje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur 28.11.2009 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 Ja też bardzo ciekawa jestem jak teraz działeczka się prezentuje...! Iwonko wrzucaj zdjątka :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 29.11.2009 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Kala, o ziemię wcale nie jest łatwo i sama widzisz ile trzeba czekać, że nie wspomnę ile to kosztuje teraz to jest okazyjnie, ale na taką ilość jak my bierzemy też trzeba sporo kasy, a wolałabym ją przeznaczyć na wykończeniówkę... Beatko, Korolino, Jessi, równanie będzie jeszcze nie raz, bo na bieżąco korzystamy z usług koparki. Wstawiłam zdjęcia z wczoraj (to co przywiozły 4 ciężarówki w sobotę), jutro znowu równanie i kolejne ciężarówki, więc do efektu końcowego jeszcze długa droga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 29.11.2009 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Witaj, zapracowana kobieto , wiem jak to czasami trudno czas dogonić... ale kto z nas nie wie... Sporo tej ziemi nawozicie, ale mnie to najbardziej boli ta koparka... nie wiem jak to u Was, ale u nas za dzień pracy tego ustrojstwa to tysiaka trzeba szykować... już nawet myśleliśmy nad kupnem Czy wierzchnia warstwa też będzie z tego co teraz przywożą? Może nie powinnam pisać, ale jakościowo to kiepściutkie, a jak z wykopu na dodatek to za dużo Ci tam nie urośnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 29.11.2009 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Dardurdko, sporo tej ziemi nazwieźliście . Ile jeszcze warstw będzie trzeba rozprowadzić koparką zanim będzie koniec? Jak sobie pomyślę, że nasz przód również czeka to samo, to mi słabo. Niestety jeszcze muszę zaczekać, bo najpierw musi być szambo - z tego będzie dużo wykopanej gliny i kamienia, więc najpierw będziemy musieli o wywieźć i dopiero przywieziemy ziemię, żeby wszystko wyrównać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 29.11.2009 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Witaj, zapracowana kobieto , wiem jak to czasami trudno czas dogonić... ale kto z nas nie wie... Sporo tej ziemi nawozicie, ale mnie to najbardziej boli ta koparka... nie wiem jak to u Was, ale u nas za dzień pracy tego ustrojstwa to tysiaka trzeba szykować... już nawet myśleliśmy nad kupnem Czy wierzchnia warstwa też będzie z tego co teraz przywożą? Może nie powinnam pisać, ale jakościowo to kiepściutkie, a jak z wykopu na dodatek to za dużo Ci tam nie urośnie . Wierzchnią warstwę trzeba dać inną, bo to jest tzw. martwica i ona się absolutnie nie nadaje pod ogród. Ostatnią warstwę musi stanowić czarna, ładna ziemia i musi mieć minimum 40cm, żeby rośliny miały wszystkie potrzebne składniki pokarmowe i mogły sie dobrze ukorzenić. Na podniesienie terenu jak najbardziej nadaje się to, co mają przywiezione, ale ważne jest, aby na końcu dać właśnie czarny humus . Sądzę, że koszt ogólny tej ziemi to i tak niemały , ale za to perspektywa urządzania i wiosennych nasadzeń jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 29.11.2009 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Witaj, zapracowana kobieto , wiem jak to czasami trudno czas dogonić... ale kto z nas nie wie... Sporo tej ziemi nawozicie, ale mnie to najbardziej boli ta koparka... nie wiem jak to u Was, ale u nas za dzień pracy tego ustrojstwa to tysiaka trzeba szykować... już nawet myśleliśmy nad kupnem Czy wierzchnia warstwa też będzie z tego co teraz przywożą? Może nie powinnam pisać, ale jakościowo to kiepściutkie, a jak z wykopu na dodatek to za dużo Ci tam nie urośnie . Wierzchnią warstwę trzeba dać inną, bo to jest tzw. martwica i ona się absolutnie nie nadaje pod ogród. Ostatnią warstwę musi stanowić czarna, ładna ziemia i musi mieć minimum 40cm, żeby rośliny miały wszystkie potrzebne składniki pokarmowe i mogły sie dobrze ukorzenić. Na podniesienie terenu jak najbardziej nadaje się to, co mają przywiezione, ale ważne jest, aby na końcu dać właśnie czarny humus . Sądzę, że koszt ogólny tej ziemi to i tak niemały , ale za to perspektywa urządzania i wiosennych nasadzeń jest super Dlatego tak delikatnie dopytywałam, bo czarnoziem to dopiero będzie koszt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 29.11.2009 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Myślę ,że jak na to przyjdzie czarnoziem ,to będzie bardzo dobrze.Tylko nie może być taka sama bardzo żyzna ziemia .Trzeba ją przemieszać.Ja miałam nawiezione na obecnej działce właśnie taką żyzną i nie jest to dobre.Do tej pory idąc po działce ziemia się zapada,a kretów na takiej pulchniutkiej od groma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 29.11.2009 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Arctico, nie jest to kiepskie!!! Chyba mało ziemi wykopaliskowej widziałaś Gorsze mieliśmy, a na wierzch czarną ziemię planuję, bo tu jeszcze tych warstw trochę będzie a koparka jak kumaty facet to w niecałą godzinę taki teren robi, zresztą nam jakoś maleńko liczy bo wie że tu ciągle robota będzie Moniu, Ty nie musisz się martwić bo kilka wywrotek w Twojej sytuacji wystarczy a u nas dolisko był wielki, i nadal jest niemały... koparka pewnie jeszcze parę razy przyjedzie, żeby gruz dobrze obsypać (bo wiadomo opony w takich autach sporo kosztują) a i po bokach domu trzeba będzie powoli podrzucać, zwłaszcza od strony tarasu... ja osobiście wolałabym żeby przyjeżdżały same 40-tonówki (dowiadywałam się i takie są - holenderska wersja dafa ginaf* jak nie przekręcilam - aluminiowe burty więc lżejszy sporo) bo cena za szt. ta sama, ale dobrze że złapaliśmy tę firmę (niestety każdy kręci nosem bo jest kawałek od Lublina - ok.30km w jedną stronę więc im się nie kalkuluje ) Ale muszę przyznać, że z drogi już super wygląda, sąsiedzi nawet przyznali, że już niedługo każdy zapomni że tam taki dół był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 29.11.2009 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 widziałam fotki!!!! wow!! sporo tej ziemi Ci nawiezli!! a masz juz jakis plan, projekt ogrodu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 29.11.2009 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Kaluś, na razie taki powierzchowny bo i mam na to czas, jak pisałam ziemi jeszcze duuużo potrzeba Raczej okrągły podjazd, jak w dzienniku Wszelkie sugestie mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 29.11.2009 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 okragły podjazd bedzie super wygladał przed Twoim domkiem !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 30.11.2009 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Mam nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 30.11.2009 13:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 W chwili oddechu znalazłam domek z arexu (tylko układ jest inny bo ja pozmieniałam ), ale to nic! Kolumny będą takie same http://www.szybkomieszkanie.pl/uploads/pic/49/491ffcfee9ff6b9b56d28f9fe4b8e0fd.jpg http://www.szybkomieszkanie.pl/uploads/pic/ac/acfa53416bb973bdf087ca1f28c334a0.jpg trochę nazbyt przesadna kondolka http://www.szybkomieszkanie.pl/uploads/pic/d1/d1126193cb7dfb23f5b212418cc24e70.jpg http://www.szybkomieszkanie.pl/uploads/pic/0b/0b364d69b59b611ea7e530d95abf076f.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 30.11.2009 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 parkiet fajowy..coraz rzadziej sie tak kladzie tylko okretowka i okretowka non stop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 30.11.2009 13:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Domek jest mniejszy od mojego i w dodatku zrobiony zgodnie z projektem, ale układ pomieszczeń niemal taki sam http://www.szybkomieszkanie.pl/uploads/pic/07/07e76df2fa6129b5ca71f57c75e1779e.jpg http://www.szybkomieszkanie.pl/uploads/pic/16/1698d9802bb8694e7cb06220607c6910.jpg tu widać było, że szprosy się nie zgrywają i dlatego tak przeżywałam te dodatki, nie chciałam takiego efektu jak patrzę na takie schody to żałuje, że wylaliśmy te do piwnicy... http://www.szybkomieszkanie.pl/uploads/pic/0f/0f04d9c75008c8ea9be326a63347e35c.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 30.11.2009 13:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 parkiet fajowy..coraz rzadziej sie tak kladzie tylko okretowka i okretowka non stop Mnie się też podoba choć chyba bardziej dechy jeszcze nie myślałam nad podłogami (daleko droga u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 30.11.2009 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 dechy do takiego dworku tez "w deche" bedą pasować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts