Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMENTARZE DO: NASZ WYMARZONY DWOREK

dardurdka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A mnie w tym domu podoba się tylko parkiet, dachówka, bordowy wypoczynek i stojący zegar (piękny jest) - reszta kiepska, nie wspominając o tej złotej konsoli z lustrem i drzwiach nie pasujących do niczego. Niezgodność szprosów na zdjęciu wskazanym przez Dardurdkę fatalna - całe szczęście, Iwonko, że nie dopuściłaś do takiego stanu :wink: Ogólnie mam wrażenie, że ktoś nie za bardzo wiedział czego chce urzadzając ten dom. No, ale ten zegar ... marzenie :D

Czy po prawej stronie budynku będziecie podnosić/wyrównywać teren, czy zostanie z ze spadkiem?

http://img3.imageshack.us/img3/4215/watermarkm.jpg

Las będzie na niższym poziomie?

Wyrównało się już ładnie, więc teraz tylko warstwę dobrej, czarnej ziemi i można działać :wink:

Czy po prawej stronie budynku będziecie podnosić/wyrównywać teren, czy zostanie z ze spadkiem?

http://img3.imageshack.us/img3/4215/watermarkm.jpg

Las będzie na niższym poziomie?

Wyrównało się już ładnie, więc teraz tylko warstwę dobrej, czarnej ziemi i można działać :wink:

Tak, Moniu :D Wszędzie wokół domu chcemy podnieś do wysokości jak po lewej. Oczywiście spadek terenu będzie pochylony promieniście od domu. Mąż już zabrał zalegające tam drzewa ułożone po ostatniej wycince i teraz ciężarówki będą zrzucać ziemię z tamten róg. Z tyłu też jest już zabrana sterta piachu i teren czeka na ziemię (tam będą nieregularne uskoki terenu w stronę lasu - teraz dopiero widać jak bardzo las jest obniżony względem domu, ale mijsca jest dość żeby zrobić takie łagodne uskoki :wink: )

Karolina, dziękuję, ale jeszcze dużo tej roboty :roll:

Zapomniałam dodać, że przy domu teren jest już zrównany z aktualnym wjazdem (nie widać tego na zdjęciu dobrze bo cała odległość od domu wydaje się mniejsza...) więcej ziemi trzeba też nawieźć mniej więcej na środku, ale dalej od domu, tam jeszcze jest mała niecka :roll: W przyszłym tygodniu może coś będzie :D Ale na żywo wygląda to dużo lepiej, jakby już całkiem nie brakołało ziemi :lol: Sąsiedzi byli w szoku jak zobaczyli co ta kopareczka zdziałała :wink:

Właśnie - dopiero teraz widać różnicę terenu. To nie jest problem, ponieważ można wystopniować ładne skarpy i obsadzić roślinami, a podnieść na równo tylko w otoczeniu domu. Będzie b.ładnie, choć wyobrażam sobie ile pracy jeszcze przed Wami.

Garaż będzie bezposrednio przylegał do tego budynku po lewej stronie?

Tak mi się wydaje, bo jak byk stoi w granicy :roll: więc i my tak możemy :D

a o skarpach myślę z tyłu, bo tam najwięcej ziemi brakuje... a z przodu chciałabym zasypać na równo i zrobić okrągły podjazd.

Miałam na myśli skarpę z boku - jako zejscie do lasu.

Z przpdu pasuje okragły gazon i podjaz wokoło, jak nabardziej :wink:

Też o tym myslałam Moniu, ale ten las nie jest cały nasz i w dodatku nie bardzo wiadomo gdzie jest granica, więc póki co obsypiemy taras wokół i zobaczymy jak tam się koparka spisze... choć wolałabym: prosto z tarasu do lasu zchodzić (praktycznie nie las bo to sosny, i w dodatku rzadkie, a po wycięciu wszystkich krzaków mogłoby to świetnie wyglądać :D