madziarek2 24.01.2010 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Witaj Dardurdka, jestem pod ważeniem twojego dworku i twoich inspracji, Ja też planuję urządzić domek w podobym stylu, wciąż szukam pomysłów i i właśnie dzięki temu trafiłam na twój dziennik Mój domek jest aktualnie w stanie surowym zamknietym i czekamy z uitęsknieniem na wiosnę. Moje inspiracje idą w kierunku bardziej wiejskim, chociaż z domieszką stylu angielskiego. Pozdrawiam sedrecznie i życzę powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 24.01.2010 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Kochani ! Nasza DarioAS jest w FINALE !!! Druga tura głosowania na najpiękniejszy, forumowy różany blog wystartowała. Głosujemy od nowa a stać nas przecież na 1,22 + Vat nie ? Tu podziwiamy : http://aniads-rosegarden.blogspot.com/ A tak głosujemy : SMSy o tresci F00041 na numer 7144 (koszt 1,22 z VAT). A tu mądrości typu - jeden telefon ...jeden głos ... ( a szkoda ) Regulamin tutaj: http://www.blogroku.pl/aniads-rosegarden,gw5m6,blog.html Przejęłam pałeczkę bo An-budowa właśnie usiłuje nie zamarznąć na nartach czy kuligu ... ważne, żeby przeżyła te mrozy Nie zostawiła mi miotły ... jędza Za każdy głosik - dzięęęęęki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna27 27.01.2010 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 hop hop co słychować? co ze zdjęciami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 28.01.2010 06:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Justyś, nie mam ostatnio czasu na inspiracje Prawie wiem czego chcę i jak dobrze pójdzie to zamiast inspiracji wkleję coś w realu Żartuję, aż tak dobrze to nie będzie Ale chciałabym i to bardzo. Wnętrza będą pomieszane pół na pół: wiejsko-romantyczne ze stylizowanym salonem Ale jak każdy mnie tu dobrze zna, jeszcze mogą być zmiany A co u Was? Jak Oliwka??? U nas dzisiaj chociaż mróz mniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 28.01.2010 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 hej dardurdka! wpadłam do Ciebie pooglądać inspiracje i przy okazji pochwalić się i podziękować, że dzięki Tobie mam najpiękniejszą baterię kuchenną pod słońcem. Napaliłam sie kiedyś na tego Graff'a Vintage o którym gadałyśmy u mnie, szczęśliwym splotem okoliczności udało mi się ją zamówić i wczoraj odebrałam przesyłkę. Bateria jest CUDNA i jeszcze raz bardzo bardzo Ci dziękuję za pomysł, to dla Ciebie http://www.sweets.pl/pliki/artykuly/Mieszko_amoretta_4_400.jpg a w ramach rewanzu podsyłam stronkę gdzie też jest sporo ciekawych baterii i innych fajnych pierdołek, tylko grzebania dużo. Ale warto (mam nadzieję ze jeszcze tego nie widzialaś) http://www.efaucets.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 29.01.2010 07:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Mocca, nie masz mi za co dziękować, bo sama dobrze wiedziałaś czego chcesz Najważniejsze, że jesteś zadowolona! A czekoladką się oczywiście poczęstuję lecę przeszperać stronkę z bateriami i zajrzeć koniecznie do Ciebie!!!! Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 29.01.2010 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Ale nas zasypało Ciebie też, Iwonko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 29.01.2010 13:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Moniu, rano jak jechałam to była tragedia, teraz już super mi się wracało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffee82 29.01.2010 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Ale fajne to urodzinowe zdjęcie córci. Jubilatka wygląda na bardzo zadowoloną Jak tam humor Iwonko? Ja już żyję "byle do wiosny"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 29.01.2010 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 A ja dzisiaj nie mogłam się dostać do domu na budowie, bo śnieg przewyższał moje kozaki Zasypało nas niemiłosiernie, drogi niemal nieprzejezdne, zwłaszcza mniejsze, a na dodatek wciąż sypie co chwilę Dobrze, że nie ma już takich wielkich mrozów, bo to wróży szybszą wiosnę Teraz już dzień coraz dłuższy i przyjemniejszy, mocniejsze słoneczko i lada chwila ptaszki zaczną świergotać o poranku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 30.01.2010 14:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 oby tak było, bo mnie już dobija ta zima Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bella55 05.02.2010 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Witam serdecznie, Na forum jestem po raz pierwszy. Trafiłam tu przypadkiem buszując w necie w poszukiwaniu inspiracji wykończeniowych. Przeczytałam dziennik Dardurdki i BARDZO się ucieszyłam, bo wreszcie znalazłam kogoś, kto również buduje dom z Arexu! (my budujemy Amelię) A do tego ma takie same wizje jak ja - szczególnie jeśli chodzi o kuchnię i łazienki! Z Twojego dziennika dowiedziałam się o wielu praktycznych rzeczach i znalazłam ciekawe zdjęcia. Wielkie dzięki! Mam nadzieję, że mogę tu zaglądać? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 06.02.2010 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 Witam serdecznie, Na forum jestem po raz pierwszy. Trafiłam tu przypadkiem buszując w necie w poszukiwaniu inspiracji wykończeniowych. Przeczytałam dziennik Dardurdki i BARDZO się ucieszyłam, bo wreszcie znalazłam kogoś, kto również buduje dom z Arexu! (my budujemy Amelię) A do tego ma takie same wizje jak ja - szczególnie jeśli chodzi o kuchnię i łazienki! Z Twojego dziennika dowiedziałam się o wielu praktycznych rzeczach i znalazłam ciekawe zdjęcia. Wielkie dzięki! Mam nadzieję, że mogę tu zaglądać? Pozdrawiam Bella, bardzo się cieszę że do mnie trafiłaś!!! Długo poszukiwałam osób budujących z arexu... Bardzo jestem ciekawa na jakim etapie jesteś??? Może masz jakieś zdjęcia??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 06.02.2010 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 Dzień dobry Iwonko! Nareszcie się pokazałaś!1 ale niestety ,tylko na chwilę Co tam u Ciebie ,jak plany budowlane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 06.02.2010 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 no właśnie, jak plany??co szykujesz na wiosnę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 06.02.2010 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 Dziewczynki KOCHANE!!! Plany są! Ale wszystko się rozstrzygnie w najbliższych 2-3 miesiącach Na pewno wiosną ruszymy z ociepleniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 06.02.2010 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 Pewnie nas zaskoczysz przeprowadzką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 07.02.2010 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Aż taką optymistką nie jestem, myślę, że mogłoby być ciężko doprowadzić dom do stanu używalności jeszcze w tym roku choć wiesz Moniu, że mnie dużo nie potrzeba... coraz bardziej zmienia się moja koncepcja wykończenia domu, więc i koszt się zmniejsza wraz z okrojoną (nawet trochę minimalistyczna ) koncepcją wnętrz Strasznie mi się spodobała Twoja inspiracja kuchenna!!! Zastanawiam się czy nie odejść od jasnych mebli kuchennych, żeby stworzyć na parterze spójną koncepcję, tzn. reszta mebli ma być właśnie w kolorze tej Twojej kuchni, więc może i kuchnia też??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 07.02.2010 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Jak najbardziej Ten producent robi chyba meble w całej Polsce, więc zapewne zrobiłby i u Ciebie, a cenowo jest przystępnie Jaka jest Twoja obecna koncepcja wystroju?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bella55 08.02.2010 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Witam serdecznie, Na forum jestem po raz pierwszy. Trafiłam tu przypadkiem buszując w necie w poszukiwaniu inspiracji wykończeniowych. Przeczytałam dziennik Dardurdki i BARDZO się ucieszyłam, bo wreszcie znalazłam kogoś, kto również buduje dom z Arexu! (my budujemy Amelię) A do tego ma takie same wizje jak ja - szczególnie jeśli chodzi o kuchnię i łazienki! Z Twojego dziennika dowiedziałam się o wielu praktycznych rzeczach i znalazłam ciekawe zdjęcia. Wielkie dzięki! Mam nadzieję, że mogę tu zaglądać? Pozdrawiam Bella, bardzo się cieszę że do mnie trafiłaś!!! Długo poszukiwałam osób budujących z arexu... Bardzo jestem ciekawa na jakim etapie jesteś??? Może masz jakieś zdjęcia??? Witam ponownie Na wstępie - dzięki za odpowiedź! Miło mi niezmiernie, że się do mnie odezwałaś. My zaczęliśmy budowę w kwietniu 2009, tak więc jesteśmy na etapie stanu surowego otwartego (mamy zadeskowany i zapapowany dach, ale niestety jeszcze bez dachówki). Przed zimą udało nam się tylko wylać chudziaka na parterze. Jak większość osób z wytęsknieniem czekamy wiosny, bo chcielibyśmy coś już zacząć robić. W pierwszej kolejności planujemy układanie dachówki (jak tylko warunki pogodowe pozwolą) a później kolejno instalacje, tynki i wylewki. Obecnie rozglądam się za oknami i podobnie jak Ty (o czym czytałam w Twoim dzienniku), mam tysiące dylematów z tym związanych. Zdecydowana jestem tylko w kwestii koloru - chciałabym białe, bo mam wizję "białego dworku". Oczywiście najbardziej podobają mi się drewniane okna z zewnętrznymi szprosami i ozdobnymi słupkami. No ale to tylko marzenia... Po pierwsze ze względu na cenę, a po drugie na trudności z myciem i konserwacją takich okien. Dlatego będą z PCV. A wracając do Twojego dziennika pamiętam, że pisałaś o oknach z PCV z ozdobnymi słupkami - gdzie można takie kupić? Co do zdjęć, to jutro spróbuję jakieś wstawić, bo teraz jestem w pracy i nie mam do nich dostępu. Moja Amelia jest podobna do Twojej Anety, tylko mniejsza. Z przodu ma charakterystyczne dla tego biura projektowego łuki, ale nie ma tych dwóch małych lukarn. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts