Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMENTARZE DO: NASZ WYMARZONY DWOREK

dardurdka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wiedzy to ja dużej nie mam ,ale jak tylko będę mogła w czymś pomóc to do mnie jak w dym

ROSSUNIU, nie wiedza się liczy, a dobre chęci :wink:

Poza tym to fachowcy winni ją mieć... Wystarczy mi, że wyrazisz swoją opinię, czasami to bardziej pomaga się zdecydować niż wywód jakiegoś speca w tym temacie :wink:

Dostałam wycenę z firmy ALDO (od Coffee82), niestety moje okna zostały wycenione o wiele drożej. Też wyceniałam szprosy 2cm, w obustronnej okleinie (orzech) -układ szprosów taki jak u Kofi... Cena porażająca 58000zł po rabacie 47000zł... Zdołowałam się :cry:

Chyba jednak zostanę przy moich znajomych dostawcach...

Coraz bardziej myślę o białych oknach w środku :roll:

witajcie!podglądam troszeczkę do twojego dziennika bo klimaty w naszych domeczkach podobne..a nawiązując do dylematów to dopiero sie wszystko zaczyna .Zobaczysz jak dojdzie do wykończeniówki!!!co do okien to się dobrze zastanów i sprawdż wyceny w kilku firmach bo ceny różnią się drastycznie.Ja mam okna drewniane ale zanim się zdecydowałam to dałam do wyceny kilku firmom i ostatecznie wybrałam okna które jechały do mnie 200km i jestem z nich zadowolona a o cenie to już nie wspomnę bo była o 15tysiaków niższa.Nie chce niczego sugerować ale do takiego domu jak Twój pasują raczej drewniane a z tego co się orientowałam to ceny dobrej klasy pcv i drewnianych są porównywalne.z przyjemnościa będę do Ciebie zaglądać i śledzić dalsze poczynania.

Ja mam okna drewniane ale zanim się zdecydowałam to dałam do wyceny kilku firmom i ostatecznie wybrałam okna które jechały do mnie 200km i jestem z nich zadowolona a o cenie to już nie wspomnę bo była o 15tysiaków niższa..

o kochana proszę szybciutko mi tu powiedzieć skąd ty masz te okienka cooooo??

witajcie!podglądam troszeczkę do twojego dziennika bo klimaty w naszych domeczkach podobne..a nawiązując do dylematów to dopiero sie wszystko zaczyna .Zobaczysz jak dojdzie do wykończeniówki!!!co do okien to się dobrze zastanów i sprawdż wyceny w kilku firmach bo ceny różnią się drastycznie.Ja mam okna drewniane ale zanim się zdecydowałam to dałam do wyceny kilku firmom i ostatecznie wybrałam okna które jechały do mnie 200km i jestem z nich zadowolona a o cenie to już nie wspomnę bo była o 15tysiaków niższa.Nie chce niczego sugerować ale do takiego domu jak Twój pasują raczej drewniane a z tego co się orientowałam to ceny dobrej klasy pcv i drewnianych są porównywalne.z przyjemnościa będę do Ciebie zaglądać i śledzić dalsze poczynania.

Dardurdka preferuje raczej styl nowoczesny, więc pcv też nie będą złe. Moim zdaniem natomiast nie będą dobrze wyglądały te dwustronne kolory i ja bym się zastanowiła nad jednolitym kolorem - biały lub ciemny :roll: Białe faktycznie rozjaśniają pomieszczenie, ale też mają tę wadę, że z czasem szarzeją. Ciemne z pewnością dają więcej mroczności, ale są praktyczne i na dłużej można zapomnieć o ich wymianie. No i bądź tu mądra :roll:

firma jest spod Pily a dokładnie Ujście szef to p.Jabłońskitel.601983578 lub067 2840694 i jabloń[email protected] najpierw wysłałam stolarke do wyceny a potem facet przyjechał na miejsce i wszysko wymierzył czekałam 2miechy ale bylo warto ładnie wyglądaja i jeszcze dostałam 10lat gwarancji .Dodam że firma byla polecona przez kogoś.

firma jest spod Pily a dokładnie Ujście szef to p.Jabłońskitel.601983578 lub067 2840694 i jabloń[email protected] najpierw wysłałam stolarke do wyceny a potem facet przyjechał na miejsce i wszysko wymierzył czekałam 2miechy ale bylo warto ładnie wyglądaja i jeszcze dostałam 10lat gwarancji .Dodam że firma byla polecona przez kogoś.

To może faktycznie warto nad tym pomyśleć, Dardurdko? Zwłaszcza, że te okna od Ged'a Ci się podobały, a u Beauty są b.podobne :wink: A może jeszcze pomysły na wystrój Ci się zmienią i bedzie bardziej stylowo?

Witaj Beauty!!!

Cieszę się że zajrzałaś :D Okna wyceniałam chyba w 15 firmach w całej Polsce... Najtaniej znalazłam w miejscowości, w której mieszkam (troszkę po znajomości :wink: ) Jeśli chodzi o drewniane to bardzo mi się podobają, ale takie okna do mojego domku przekroczyłyby 80tys.PLN więc sama widzisz, wyboru nie mam :( Jeśli chodzi o ceny to są porównywalne np. dla profili salamander 3D (takie zaokrąglone). Ja będę mieć Brugmann Arte. Poza tym bałabym się trochę zapłacić tak duże pieniądze za drewniane okna (te wszystkie konserwacje itp.) bo u moich znajomych po 11 latach popękały :( ale może były wtedy gorsze okna z drewna klejonego...

Beauty Twoje okna są przepiękne, ale masz ich po prostu mniej. W mojej sytuacji mogę sobie tylko pomarzyć o takich...