Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMENTARZE DO: NASZ WYMARZONY DWOREK

dardurdka

Recommended Posts

Aż taką optymistką nie jestem, myślę, że mogłoby być ciężko doprowadzić dom do stanu używalności jeszcze w tym roku :( choć wiesz Moniu, że mnie dużo nie potrzeba... coraz bardziej zmienia się moja koncepcja wykończenia domu, więc i koszt się zmniejsza wraz z okrojoną (nawet trochę minimalistyczna ) koncepcją wnętrz :wink: Strasznie mi się spodobała Twoja inspiracja kuchenna!!! Zastanawiam się czy nie odejść od jasnych mebli kuchennych, żeby stworzyć na parterze spójną koncepcję, tzn. reszta mebli ma być właśnie w kolorze tej Twojej kuchni, więc może i kuchnia też???

ale zmina :o :o

jedna z największych miłosniczek jasnych kuchni na FM zmienia koncepcje :roll:

ależ te kobiety zmienne są :lol: :lol: i cały czas sąna to dowody :wink:

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Po raz kolejny kopiac w otchlani internetu za informacjami o polskich dworach szlacheckich, natrafilem przypadkiem na te forum i jestem zdegustowany.

Pozwole sobie zacytowac wielkiego znawce tematu Pana Rydla i zalaczyc link do jego strony z tekstem, ktory KAZDY powinien przeczytac:

http://www.dwory-polskie.pl/x.php/1,35/Wnetrza-i-atmosfera-dworu.html

"Jeżeli ktoś wybuduje sobie willę z kolumnowym portykiem, całą wyłoży kafelkami i marmurem, obwiesi kościelnymi żyrandolami, na ścianie powiesi kicze, ogród obsadzi iglakami, a ze stawu wystawać będzie plastikowy krokodyl – to mnie i innym wara od krytykowania, bo to jego prawo. Byle nie nazywał tego polskim dworem! "

te wasze pseudo dwory sa tak zenujace, ze ze wstydu od razu bym je wyburzyl. Ten oblesne wspolczesne projekty, o dachowkach nie wspominajac. Chcieliscie sobie zrobic dom z kolumnami, spoko, ale nie nazywajcie tego dworem. Dworem polskim jest tylko jedna scisle okreslona bryla architektoniczna i nic innego.

slabo mi sie robi na wasz widok i wasz entuzjazm. Na szczescie sa jeszcze tacy ludzie jak Pan Rydel, ktorzy szanuja tradycje

Po raz kolejny kopiac w otchlani internetu za informacjami o polskich dworach szlacheckich, natrafilem przypadkiem na te forum i jestem zdegustowany.

Pozwole sobie zacytowac wielkiego znawce tematu Pana Rydla i zalaczyc link do jego strony z tekstem, ktory KAZDY powinien przeczytac:

http://www.dwory-polskie.pl/x.php/1,35/Wnetrza-i-atmosfera-dworu.html

"Jeżeli ktoś wybuduje sobie willę z kolumnowym portykiem, całą wyłoży kafelkami i marmurem, obwiesi kościelnymi żyrandolami, na ścianie powiesi kicze, ogród obsadzi iglakami, a ze stawu wystawać będzie plastikowy krokodyl – to mnie i innym wara od krytykowania, bo to jego prawo. Byle nie nazywał tego polskim dworem! "

te wasze pseudo dwory sa tak zenujace, ze ze wstydu od razu bym je wyburzyl. Ten oblesne wspolczesne projekty, o dachowkach nie wspominajac. Chcieliscie sobie zrobic dom z kolumnami, spoko, ale nie nazywajcie tego dworem. Dworem polskim jest tylko jedna scisle okreslona bryla architektoniczna i nic innego.

slabo mi sie robi na wasz widok i wasz entuzjazm. Na szczescie sa jeszcze tacy ludzie jak Pan Rydel, ktorzy szanuja tradycje

:-? :o

natrafilem przypadkiem na te forum i jestem zdegustowany.

TO forum.

...te wasze pseudo dwory...

...projektują projektanci - fachowcy, więc bijesz w złą stronę.

Szanuj i Ty, zwracając się do forumowiczów per Wy (dużą literą!) i szanuj polski język, pisząc polską czcionką.

A przy okazji zapytam, czy Ryshard to takie tradycyjne, polskie imię? Co na to pan Rydel (podobno Maciej mu na imię ;))

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ja tu nie zaglądałam, a tu proszę :o Mój pałacyk dworem polskim się stał :o a przecież nie raz wszyscy tu przyznaliśmy, że nasze dworki, to tylko nasza chęć otaczania się właśnie tego typu architekturą, a nie budowania dworów polskich, które już niestety przeminęły :roll: Chcesz Ryshardzie zapatrywać się na dworki idź do Jankamy, tam brano pod uwagę typowe staropolskie dworki do projektowania domu, choć musisz raczej przyznać, że to i tak nie jest to, bo jeśli chcesz prawdziwy dworek to kup sobie jakąś ruinkę :lol: :lol: :lol: :lol:

a my tu tworzymy nowy nurt, kto wie czy nie będzie on naśladowany kiedyś-tam :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ale się uśmiałam :lol: Widać jak starannie przestudiował mój dziennik :roll:

A ja już czuję wiosnę w powietrzu i chyba mam chęć na sadzenie iglaków :lol: i może wykopię jakiś staw plastykowym krokodylem??? 8)