zuznka 13.02.2010 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 Aż taką optymistką nie jestem, myślę, że mogłoby być ciężko doprowadzić dom do stanu używalności jeszcze w tym roku choć wiesz Moniu, że mnie dużo nie potrzeba... coraz bardziej zmienia się moja koncepcja wykończenia domu, więc i koszt się zmniejsza wraz z okrojoną (nawet trochę minimalistyczna ) koncepcją wnętrz Strasznie mi się spodobała Twoja inspiracja kuchenna!!! Zastanawiam się czy nie odejść od jasnych mebli kuchennych, żeby stworzyć na parterze spójną koncepcję, tzn. reszta mebli ma być właśnie w kolorze tej Twojej kuchni, więc może i kuchnia też??? ale zmina jedna z największych miłosniczek jasnych kuchni na FM zmienia koncepcje ależ te kobiety zmienne są i cały czas sąna to dowody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 16.02.2010 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 No nareszcie jakiś wpis w dzienniku.Iwonko ,od jutra ma być odwilż i z budową ruszycie z kopyta.A na tym zdjęciu ,moje ukochane ,wymarzone schuttersy.Kiedy ja się ich doczekam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 16.02.2010 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 No nareszcie jakiś wpis w dzienniku.Iwonko ,od jutra ma być odwilż i z budową ruszycie z kopyta.A na tym zdjęciu ,moje ukochane ,wymarzone schuttersy.Kiedy ja się ich doczekam? Kochana, na pewno szybciej niż ja chyba że tatkę uproszę żeby mi takie wydłubał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 16.02.2010 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 Beauty, jak Ci się podobają takie nakładki na krzesła? http://www.allegro.pl/item920583418_w_stylu_angielskim_pokrowce_na_krzesla.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 16.02.2010 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 widzę że zima odpuszcza bo Iwonka odnazała w zaspie Dziennik a inspiracje śliczne jak z Werandy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 16.02.2010 14:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 widzę że zima odpuszcza bo Iwonka odnazała w zaspie Dziennik a inspiracje śliczne jak z Werandy Dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 16.02.2010 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 Ooo, pojawiła się zagubiona Dardurdka Wiosna idzie, czas na działanie i inspiracji wklejanie Dobrze, że dziennik odgrzebany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 16.02.2010 16:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 Też się cieszę, bo mam wielkie nadzieje związane z wiosną Brakuje mi strasznie tego słoneczka i zieleninki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilan 20.02.2010 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Witam koleżankę Chyba idzie wiosna , bo jakieś wielkie poruszenie nastąpiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 20.02.2010 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 witam, skoro tak twierdzisz nadzieja powróciła, więc i wiosna blisko widziałam, że u Ciebie czas kompromisów, mnie też się nie podobają panele i też pewnie będę walczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilan 21.02.2010 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Kompromis to jedno ze słów, których nie powinno być w słowniku. Obrzydliwe, ale co zrobić Poważnie myślisz o ciemnych meblach w kuchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryshard 22.02.2010 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Po raz kolejny kopiac w otchlani internetu za informacjami o polskich dworach szlacheckich, natrafilem przypadkiem na te forum i jestem zdegustowany. Pozwole sobie zacytowac wielkiego znawce tematu Pana Rydla i zalaczyc link do jego strony z tekstem, ktory KAZDY powinien przeczytac: http://www.dwory-polskie.pl/x.php/1,35/Wnetrza-i-atmosfera-dworu.html "Jeżeli ktoś wybuduje sobie willę z kolumnowym portykiem, całą wyłoży kafelkami i marmurem, obwiesi kościelnymi żyrandolami, na ścianie powiesi kicze, ogród obsadzi iglakami, a ze stawu wystawać będzie plastikowy krokodyl – to mnie i innym wara od krytykowania, bo to jego prawo. Byle nie nazywał tego polskim dworem! " te wasze pseudo dwory sa tak zenujace, ze ze wstydu od razu bym je wyburzyl. Ten oblesne wspolczesne projekty, o dachowkach nie wspominajac. Chcieliscie sobie zrobic dom z kolumnami, spoko, ale nie nazywajcie tego dworem. Dworem polskim jest tylko jedna scisle okreslona bryla architektoniczna i nic innego. slabo mi sie robi na wasz widok i wasz entuzjazm. Na szczescie sa jeszcze tacy ludzie jak Pan Rydel, ktorzy szanuja tradycje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 22.02.2010 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 slabo mi sie robi na wasz widok i wasz entuzjazm. Na szczescie sa jeszcze tacy ludzie jak Pan Rydel, ktorzy szanuja tradycje no faktycznie, tak sie burzysz ze jeszcze bedziemy musialy cie ratowac jak nam tu zaslabniesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 22.02.2010 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Konieczne są sole trzeźwiące dla faceta ,bo zapewne ma globusa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 22.02.2010 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 A tak na marginesie Czyz na tym zdjęciu nie ma kościelnego żyrandola ,czuy mnie wzrok mylihttp://www.dwory-polskie.pl/repository/images/foto/Zarnowiec6_z.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 22.02.2010 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Po raz kolejny kopiac w otchlani internetu za informacjami o polskich dworach szlacheckich, natrafilem przypadkiem na te forum i jestem zdegustowany. Pozwole sobie zacytowac wielkiego znawce tematu Pana Rydla i zalaczyc link do jego strony z tekstem, ktory KAZDY powinien przeczytac: http://www.dwory-polskie.pl/x.php/1,35/Wnetrza-i-atmosfera-dworu.html "Jeżeli ktoś wybuduje sobie willę z kolumnowym portykiem, całą wyłoży kafelkami i marmurem, obwiesi kościelnymi żyrandolami, na ścianie powiesi kicze, ogród obsadzi iglakami, a ze stawu wystawać będzie plastikowy krokodyl – to mnie i innym wara od krytykowania, bo to jego prawo. Byle nie nazywał tego polskim dworem! " te wasze pseudo dwory sa tak zenujace, ze ze wstydu od razu bym je wyburzyl. Ten oblesne wspolczesne projekty, o dachowkach nie wspominajac. Chcieliscie sobie zrobic dom z kolumnami, spoko, ale nie nazywajcie tego dworem. Dworem polskim jest tylko jedna scisle okreslona bryla architektoniczna i nic innego. slabo mi sie robi na wasz widok i wasz entuzjazm. Na szczescie sa jeszcze tacy ludzie jak Pan Rydel, ktorzy szanuja tradycje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 22.02.2010 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 natrafilem przypadkiem na te forum i jestem zdegustowany. TO forum. ...te wasze pseudo dwory... ...projektują projektanci - fachowcy, więc bijesz w złą stronę. slabo mi sie robi na wasz widok i wasz entuzjazm. Na szczescie sa jeszcze tacy ludzie jak Pan Rydel, ktorzy szanuja tradycje Szanuj i Ty, zwracając się do forumowiczów per Wy (dużą literą!) i szanuj polski język, pisząc polską czcionką. A przy okazji zapytam, czy Ryshard to takie tradycyjne, polskie imię? Co na to pan Rydel (podobno Maciej mu na imię ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 22.02.2010 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 idę zajrzeć do mnie, czy Rysiek już był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 22.02.2010 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Konieczne są sole trzeźwiące dla faceta ,bo zapewne ma globusa eee, nie ma się co przejmować jak już napisała Słoneczko - to forum i kazdy ma prawo do wyrażenia swojej opinii grunt to się nie przejmować i robić swoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 23.02.2010 07:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Ja tu nie zaglądałam, a tu proszę Mój pałacyk dworem polskim się stał a przecież nie raz wszyscy tu przyznaliśmy, że nasze dworki, to tylko nasza chęć otaczania się właśnie tego typu architekturą, a nie budowania dworów polskich, które już niestety przeminęły Chcesz Ryshardzie zapatrywać się na dworki idź do Jankamy, tam brano pod uwagę typowe staropolskie dworki do projektowania domu, choć musisz raczej przyznać, że to i tak nie jest to, bo jeśli chcesz prawdziwy dworek to kup sobie jakąś ruinkę a my tu tworzymy nowy nurt, kto wie czy nie będzie on naśladowany kiedyś-tam Ale się uśmiałam Widać jak starannie przestudiował mój dziennik A ja już czuję wiosnę w powietrzu i chyba mam chęć na sadzenie iglaków i może wykopię jakiś staw plastykowym krokodylem??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts