Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMENTARZE DO: NASZ WYMARZONY DWOREK

dardurdka

Recommended Posts

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ja tu nie zaglądałam, a tu proszę :o Mój pałacyk dworem polskim się stał :o a przecież nie raz wszyscy tu przyznaliśmy, że nasze dworki, to tylko nasza chęć otaczania się właśnie tego typu architekturą,

A ja już czuję wiosnę w powietrzu i chyba mam chęć na sadzenie iglaków :lol: i może wykopię jakiś staw plastykowym krokodylem??? 8)

Twoj DWOREK bedzie ladny to ma styl. Powinnismy wlasnie otaczac sie tym, to co jest nasze, polskie. W indywidualnych domkach jest straszna pstrokacizna i malo jest polskiego stylu, no wlasnie, czy taki styl istnieje.

Moze takie DWORKI to autentyczny polski styl, bo nie sa to palace o ogromnej powierzchni i super bogatym wystroju, a sa odniesieniem w jakims stopniu do naszej historii. Na taki stylizowany dworek stac chyba wielu i to jest przyjemne ze ktos chce nawiazac do znanych nam bryl i elementow. :)

Ryshard ("czy Ryshard to takie tradycyjne, polskie imię" swietna uwaga Sloneczko) to pewnie musi pokazac "ze jest za a nawet przeciw", zawracanie Wisly kijem. :lol:

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Iwonko ja też już wiosny wypatruję. Podrzucam Ci troche zieleninki i ptaszka na poprawę humorku.

http://lh6.ggpht.com/_XawdS2UxV-E/S4edXrkkW-I/AAAAAAAADMw/unhVzsdiy9s/s512/100_0403.JPG

I widze ze ryshard postrach nowoczesnych brył Cie nawiedził :lol: :lol: :lol: Ludzie to wredni są. Siedzi pewnie taki w swoim M2 i pomstuje na wszystich, którzy kupili projekt domu ze słowem "dworek" w nazwie. Myślę, ze przed obrażaniem innych, szanowny Pan powinien był zamieścić zdjęcie swojego domu tak żebyśmy też mogli się wypowiedzieć. Anomimowo krytykować innych jest tak łatwo....

Monisiu, dziękuję Ci bardzo!!!

od razu lepiej mi się na serduszku zrobiło :))))

I o to chodziło :D :D :D :D

A teraz działaj, kobietko!!!

Tak mi się jeszcze pomyślało, żebyłoby ładnie, gdybyś w swoim lesie posadziła leszczyny - mogą być z zielonymi i bordowymi listkami, więc jednocześnie będą bardzo dekoracyjne. Posadziłabym je niedaleko siebie, kilka sztuk, pod wysokimi drzewami, aby stanowiły nizszy poziom, a pod leszczynami dodatkowo jakieś ładne kompozycje z krzewów ozdobnych (np. hortensje Anabelle), następnie kompozycje z kilku host, żurawek, sasanek, dzwonków i np.dyptamu.

W innym zakątku zamiast Anabelle dałabym parzydło leśne i reszta podobnie jak tamto :D

Już to widzę ... :D :D Pięknie mogłoby być :wink: