Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMENTARZE DO: NASZ WYMARZONY DWOREK

dardurdka

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Moniu, u nas pogoda nie najlepsza... Nawet przymrozki się pojawiły! A z ociepleniem wolałabym zaczekać do wiosny, gdyż postanowiliśmy odkopać fundamenty i zająć się izolacją (ociepleniem od podstaw). Początkowo założyliśmy, że ocieplimy do podmurówki a wiosną resztę, ale to nie ma sensu :(

Moje samopoczucie w porządku, przestało mi się spieszyć i wolę teraz uniknąć różnych błędów, które do tej pory wynikały z pośpiechu... Najbardziej zależy mi na C.O. i mam nadzieję,że wiosną uda się wszystko zrobić :) Martwię się tylko o styro, czy go myszki nie schrupią?!? Wszystkie szczeliny już zabezpieczone i oczywiście trutka rozsypana, ale mysz to w końcu sprytne stworzonko ;-)

Spokojnie wszystko przetrwa, nie martw się ;)

Najważniejsze, że czujesz się dobrze, a reszta jakoś poleci. Ja też marzę o CO i wylewkach. No i o wełnie pod dachem. Gdyby to jeszcze wszystko mniej kosztowało ... Strasznie droga jest robocizna, a materiały też nie są tanie. Niestety, przy budowie trzeba obracać dziesiątkami tysiący.

Wełna też mi spędza sen z powiek... a za oknem wiosna, jak na złość! Choć bardzo lubię jak jest ciepło :) Mam nadzieję, że zdążymy w przyszłym roku przed Bożym Narodzeniem, tak mi się marzą Święta we własnym domu... Już niedużo nam brakuje, ale jak znam życie to w międzyczasie wypadnie kilka nieprzewidzianych wydatków . Jeśli chodzi o robociznę to u nas większość rzeczy zamierzamy zrobić sami, ale to już z tego ostaniego etapu wykończeń :)

W czwartek byłam u lekarza i z usg wynika, ze może się urodzić o tydzień wcześniej, czyli już za 4 tygodnie :) Czuję się dobrze, choć kręgosłup daje się we znaki... Już nie mogę się doczekać, mimo że strasznie się boję samego "finału"... Lekarz pocięszył mnie, że przeważnie drugi poród jest dużo łatwiejszy :)