Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMENTARZE DO: NASZ WYMARZONY DWOREK

dardurdka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja słyszałam, bo są 2 rozwiązania: albo profile metalowe albo drewniane, u nas najprawdopodobniej będą drewniane ;-) A pisząc w powietrzu, miałam na myśli, że belki wysznurkujemy, rozłożymy na nich watę 15. U góry nie będzie nic, ale będzie widać belki, więc będzie do czego przyczepić deski na strop, a pod spodem stelaż pod płyty, który będzie trzymał 5cm wełny. Ale to mój wytwór, więc na prawdę nie wiem czy to nie zupełna abstrakcja i w praktyce da się to wykonać :)

Moniu, my też czekamy do wiosny z centralnym. Już nie mogę się doczekać!!!

Witaj Dardurko, Nie pisałam u Ciebie jeszcze, aczkolwiek widziałam Twój piękny dworek :) Bardzo ładnie się prezentuje. I te drzewa wokół... świetny klimat! Będę zaglądać;0 pozdrawiam serdecznie:)

Cieszę się bardzo, że Ci się u mnie podoba :) I oczywiście serdecznie zapraszam do zaglądania ;-)

Na prawdę? Myślałam, że już całkiem przekombinowałam http://www.cosgan.de/images/midi/frech/a060.gif

Najlepsze jest to, że już nawet 1cm płyty wystarczy na strop, a te są w bardzo dobrej cenie :) chociaż chyba zdecydujemy się na 15mm ;) Mam nadzieję, że się to pod nikim nie zawali (hihi)...

Witaj dardurko, :D,

gdzieś mi się Twój dziennik zapodział, ale już go odnalazłam :lol2:

Widzę, że z Nowym Rokiem prace ruszyły pełna parą- to super. U nas z kolei podłoga na strychu jest zrobiona z grubych drewnianych desek. Myślę, że każda metoda jest dobra, po prostu co inny wykonawca, to inny sposób. A jakie jeszcze macie plany budowlane na ten rok? Kiedy przeprowadzka? :)

ja zamiast płyty osb mam położoną płytę wiórową laminowaną, zrobilismy tak z racji taniego dostępu takiego materiału

dzięki temu zaoszczędziliśmy ładny grosz ;)

mozna bez obaw po niej chodzić :)

Adrianko, mnie właśnie o ten grosz chodzi, a skoro Ty tak masz (a widze że wszystko masz starannie przemyślane) - tym bardziej się cieszę z tego pomysłu!!!

A jaką masz grubość tych płyt?????

Edytowane przez dardurdka

Witaj dardurko, :D,

gdzieś mi się Twój dziennik zapodział, ale już go odnalazłam :lol2:

Widzę, że z Nowym Rokiem prace ruszyły pełna parą- to super. U nas z kolei podłoga na strychu jest zrobiona z grubych drewnianych desek. Myślę, że każda metoda jest dobra, po prostu co inny wykonawca, to inny sposób. A jakie jeszcze macie plany budowlane na ten rok? Kiedy przeprowadzka? :)

Cieszę się, że mnie odnalazłaś :)

Podłogę z desek też rozważałam, ale niestety cena mnie zniechęciła :( W końcu na stryszek będę zaglądać bardzo rzadko...

A plany na ten rok mamy odważne! Chcemy zakończyć ocieplenie dachu i elewacji, a następnie C.O. i wylewki :) Potem to już tylko rzucić cos na podłogi i się przeprowadzać!!! Mam nadzieję, że spędzęnie tegorocznego Bożego Narodzenia we własnym domu nie pozostanie w swerze marzeń :)

Dzięki Agawi, ale czy będzie kaska to się okaże, mąż znowu wyjechał na kilka dni do Holandii... Jak się uda coś zarobić to może w tym roku się uda, choć wolę nie robić sobie nadziei bo teraz widzę jak wiele jeszcze trzeba zrobić... Jutro skoczę na budowę to pyknę fotki poddasza na pocieszenie ;)

Adrianko, mnie właśnie o ten grosz chodzi, a skoro Ty tak masz (a widze że wszystko masz starannie przemyślane) - tym bardziej się cieszę z tego pomysłu!!!

A jaką masz grubość tych płyt?????

grubość płyty to 1.8 ale daliśmy podwójnie bo mieliśmy jej duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuużo ;)