googulek 04.01.2011 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 Moj maz slyszal u nas we francji tez tak czasami robia, wychodzi taniej niz na metalowych ale jest podobno bardziej ''upierdliwe'' w montazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 04.01.2011 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 On też twierdzi ,że wtedy nic nie pęka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 05.01.2011 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Jeżeli chodzi o podłogę stryszku ,to mamy płyty osb,myślałam,że to jest standard... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 05.01.2011 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Ja słyszałam, bo są 2 rozwiązania: albo profile metalowe albo drewniane, u nas najprawdopodobniej będą drewniane A pisząc w powietrzu, miałam na myśli, że belki wysznurkujemy, rozłożymy na nich watę 15. U góry nie będzie nic, ale będzie widać belki, więc będzie do czego przyczepić deski na strop, a pod spodem stelaż pod płyty, który będzie trzymał 5cm wełny. Ale to mój wytwór, więc na prawdę nie wiem czy to nie zupełna abstrakcja i w praktyce da się to wykonać Moniu, my też czekamy do wiosny z centralnym. Już nie mogę się doczekać!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domowa 11.01.2011 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2011 Witaj Dardurko, Nie pisałam u Ciebie jeszcze, aczkolwiek widziałam Twój piękny dworek Bardzo ładnie się prezentuje. I te drzewa wokół... świetny klimat! Będę zaglądać;0 pozdrawiam serdecznie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 12.01.2011 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Witaj Dardurko, Nie pisałam u Ciebie jeszcze, aczkolwiek widziałam Twój piękny dworek Bardzo ładnie się prezentuje. I te drzewa wokół... świetny klimat! Będę zaglądać;0 pozdrawiam serdecznie:) Cieszę się bardzo, że Ci się u mnie podoba I oczywiście serdecznie zapraszam do zaglądania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 12.01.2011 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 A wiesz, że to dobry pomysł z tymi płytami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 13.01.2011 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Na prawdę? Myślałam, że już całkiem przekombinowałam http://www.cosgan.de/images/midi/frech/a060.gif Najlepsze jest to, że już nawet 1cm płyty wystarczy na strop, a te są w bardzo dobrej cenie chociaż chyba zdecydujemy się na 15mm Mam nadzieję, że się to pod nikim nie zawali (hihi)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 13.01.2011 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Witaj dardurko, , gdzieś mi się Twój dziennik zapodział, ale już go odnalazłam Widzę, że z Nowym Rokiem prace ruszyły pełna parą- to super. U nas z kolei podłoga na strychu jest zrobiona z grubych drewnianych desek. Myślę, że każda metoda jest dobra, po prostu co inny wykonawca, to inny sposób. A jakie jeszcze macie plany budowlane na ten rok? Kiedy przeprowadzka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 13.01.2011 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 ja zamiast płyty osb mam położoną płytę wiórową laminowaną, zrobilismy tak z racji taniego dostępu takiego materiału dzięki temu zaoszczędziliśmy ładny grosz mozna bez obaw po niej chodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 13.01.2011 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 (edytowane) ja zamiast płyty osb mam położoną płytę wiórową laminowaną, zrobilismy tak z racji taniego dostępu takiego materiału dzięki temu zaoszczędziliśmy ładny grosz mozna bez obaw po niej chodzić Adrianko, mnie właśnie o ten grosz chodzi, a skoro Ty tak masz (a widze że wszystko masz starannie przemyślane) - tym bardziej się cieszę z tego pomysłu!!! A jaką masz grubość tych płyt????? Edytowane 13 Stycznia 2011 przez dardurdka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 13.01.2011 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Witaj dardurko, , gdzieś mi się Twój dziennik zapodział, ale już go odnalazłam Widzę, że z Nowym Rokiem prace ruszyły pełna parą- to super. U nas z kolei podłoga na strychu jest zrobiona z grubych drewnianych desek. Myślę, że każda metoda jest dobra, po prostu co inny wykonawca, to inny sposób. A jakie jeszcze macie plany budowlane na ten rok? Kiedy przeprowadzka? Cieszę się, że mnie odnalazłaś Podłogę z desek też rozważałam, ale niestety cena mnie zniechęciła W końcu na stryszek będę zaglądać bardzo rzadko... A plany na ten rok mamy odważne! Chcemy zakończyć ocieplenie dachu i elewacji, a następnie C.O. i wylewki Potem to już tylko rzucić cos na podłogi i się przeprowadzać!!! Mam nadzieję, że spędzęnie tegorocznego Bożego Narodzenia we własnym domu nie pozostanie w swerze marzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 14.01.2011 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Myślę, że szybciutko się z tymi pracami uporacie- ważne, żeby tylko kaska była.... Na pewno się uda- musi sie udać! Trzymamy kciuki za tegorocznę przeprowadzkę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 16.01.2011 16:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Dzięki Agawi, ale czy będzie kaska to się okaże, mąż znowu wyjechał na kilka dni do Holandii... Jak się uda coś zarobić to może w tym roku się uda, choć wolę nie robić sobie nadziei bo teraz widzę jak wiele jeszcze trzeba zrobić... Jutro skoczę na budowę to pyknę fotki poddasza na pocieszenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 17.01.2011 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 dardus, jakie te futrzaki piekne !!! podeslji mi jednego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 17.01.2011 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 Piękny kocurek i widać, że Kingusia już w okularkach Do twarzy Jej w okularach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 17.01.2011 17:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 dardus, jakie te futrzaki piekne !!! podeslji mi jednego Chętnie Trochę robią rozgardiaszu, zwłaszcza że mam 4 takie gagatki, nie wspominając o mamusi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 17.01.2011 17:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 Piękny kocurek i widać, że Kingusia już w okularkach Do twarzy Jej w okularach Dziękuję Moniu, na szczęście moje obawy były bezpodstawne Kinia chętnie wkłada okularki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 17.01.2011 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 Adrianko, mnie właśnie o ten grosz chodzi, a skoro Ty tak masz (a widze że wszystko masz starannie przemyślane) - tym bardziej się cieszę z tego pomysłu!!! A jaką masz grubość tych płyt????? grubość płyty to 1.8 ale daliśmy podwójnie bo mieliśmy jej duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 17.01.2011 18:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 Dzięki, ja myślałam o 1.5, ale może lepiej dać grubszą?!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts