agawi74 03.02.2011 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Jeszcze się sezon porządnie nie rozpoczął, a Wy już wystartowaliście z robótkami. Fajnie Dardurko- a gdzie obiecane zdjęcia? My tu czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 03.02.2011 12:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Przepraszam, ale mąż aparat owszem wziął wczoraj, ale zapomniał po co Nie cyknął żadnej fotki, mam nadzieję, że dzisiaj sie uda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 04.02.2011 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 iwus, kolejne kroczki do przodu super ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 04.02.2011 13:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Andzia, nawet nie wiesz jak mnie cieszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 04.02.2011 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 oj wiem iwonko, wiem mnie tez kazdy postep cieszyl i cieszy do dzis. Wiadomo ze czlowiek by chcial wszystko na juz, ale czasami sie nie da. i wlasnia z ta cierpliwoscia u mnie najgorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 04.02.2011 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 To prawda, chciałoby się wszystko szybciej, ale wiecie, ja z perspektywy czasu stwierdzam, że lepsze jest budowanie w spokojniejszym tempie, bo więcej można dopilnować, na spokojnie przeanalizować i dokonać właściwych wyborów wykończeń, a nie trzeba podjemować decyzji na już i później żałować, że może lepiej było zaczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 04.02.2011 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Obejrzałam nowe fotki. Zastanawiam się dlaczego położyli Wam folię pod konstrukcją tylko tam, gdzie sufit? Folia powinna być szczelnie połączona albo na całości wełny pod konstrukcją, albo w całości na konstrukcji i połączona ze sobą szczelnie za pomocą taśmy dwustronnej. Może się mylę, ale wydaje mi się, że teraz będzie problem ze szczelnym połączeniem folii. Sprawdźcie sobie tę sprawę. Może nie mam racji, sama za chwilę sprawdzę, bo jesteśmy dokładnie na tym samym etapie ocieplenia, więc mnie to również bezpośrednio interesuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 04.02.2011 15:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Moniu, folia nie jest jeszcze wszędzie położona, gdyż na skosach brakuje aku-płyt, tam gdzie jest - dokładnie została posklejana, tak by tworzyła całość Po prostu zdjęcia było robione w trakcie prac i dlatego tak to wygląda... M na bieżąco sprawdzał, zresztą majster to nasz b.dobry kolega, więc wiem że wszystko będzie tak jak trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 04.02.2011 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Nooo doczekałam się zdjęć. Coraz bardziej to zaczyna przypominać domek, prawda? Byle do przodu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 04.02.2011 15:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Już wiem o co Ci chodzi Na suficie jeszcze nie ma wełny więc folię jeszcze można naciągać, a na ścianach nie ma ani 5-tki, ani folii bo będzie dana na zakładkę i sklejona... Powinno być dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 04.02.2011 15:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Nooo doczekałam się zdjęć. Coraz bardziej to zaczyna przypominać domek, prawda? Byle do przodu! Właśnie się zastanawiam jak to wygląda, bo zdjęcia M zrobił z dość bliska i nie mogę sobie wyobrazić, że to już pokoje bo nie miałam jeszcze okazji popatrzeć na żywo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 08.02.2011 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Jak się jasno zrobiło przez te ocieplenie , a chciałoby się żec cieplej . Muszę przyznać sypialnia robi wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 08.02.2011 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Dziękuję Może niedługo spędzę w niej pierwszą noc http://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/d015.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 08.02.2011 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Noo,proszę, czyżby miała być niebawem przeprowadzka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 08.02.2011 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Mam nadzieję Ale wolę się nie nastawiać, bo u nas wszystko na bieżąco się finansuje, więc nic zaplanować nie można Ale jak już wymarzone CO się pojawi to zacznę odliczać!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 08.02.2011 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 CO i wylewki to duży koszt - u nas ok.30tys.bez grzejnikow i bez pieca. Na razie same łazienkowe będą nas kosztować 3tys. , reszta chyba dopiero w wakacje. Piec 7500zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 08.02.2011 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Moniu, nam wycenili na 30tys. z grzejnikami aluminiowymi buderus i piecem za 7,5tys. W tym oczywiście materiał (miedź) i robocizna.Wylewki jeszcze nie wiem po ile liczą za mixokreta? Ale znajomy ma, więc pewnie cena będzie dobra:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 08.02.2011 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Ooo, to bardzo tanio. U nas w zasadzie głównie podłogówka, więc inny koszt. Mimo wszystko macie dużo lepsze ceny z tego co widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 08.02.2011 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 U nas też podłogówka, ale ona wychodzi taniej niż lepsze grzejniki. Np. za pół parteru i łazienkę na górze zapłacimy tylko 600zł za podłogówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 08.02.2011 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 U nas chyba porównywalnie liczyli to i to, choć już nie pamiętam. Ostatecznie zdecydowaliśmy się na większość w podłogówce. Na parterze całe 107m2 z wyjątkiem 50m2 salonu, bo tam chcę parkiet, więc podłogówka odpada. Na poddaszu też będą w dużej części parkiety, więc tylko 3 pomieszczenia są z podłogówką, a w pokojach grzejniki. Wolałabym wszędzie podłogówkę, ale silniejsza od tego była chęć posiadania parkietów. Jeśli macie tak dobre ceny, to będzie Wam tym łatwiej. U nas ceny krakowskie, niestety, więc wszystko strasznie pożera wszelkie pieniądze. Gdybym nie sprzedała obecnego domu, to pewnie i tak byśmy się przeprowadzili, ze znacznie mniejszą ilością wykonanych prac, ale i tak by to cieszyło Wystarczy CO, wylewki i można myśleć o przeprowadzce Choćby gumolit miał być na początku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts