Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMENTARZE DO: NASZ WYMARZONY DWOREK

dardurdka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To prawda, chciałoby się wszystko szybciej, ale wiecie, ja z perspektywy czasu stwierdzam, że lepsze jest budowanie w spokojniejszym tempie, bo więcej można dopilnować, na spokojnie przeanalizować i dokonać właściwych wyborów wykończeń, a nie trzeba podjemować decyzji na już i później żałować, że może lepiej było zaczekać.

Obejrzałam nowe fotki. Zastanawiam się dlaczego położyli Wam folię pod konstrukcją tylko tam, gdzie sufit? Folia powinna być szczelnie połączona albo na całości wełny pod konstrukcją, albo w całości na konstrukcji i połączona ze sobą szczelnie za pomocą taśmy dwustronnej. Może się mylę, ale wydaje mi się, że teraz będzie problem ze szczelnym połączeniem folii. Sprawdźcie sobie tę sprawę. Może nie mam racji, sama za chwilę sprawdzę, bo jesteśmy dokładnie na tym samym etapie ocieplenia, więc mnie to również bezpośrednio interesuje.

Moniu, folia nie jest jeszcze wszędzie położona, gdyż na skosach brakuje aku-płyt, tam gdzie jest - dokładnie została posklejana, tak by tworzyła całość ;) Po prostu zdjęcia było robione w trakcie prac i dlatego tak to wygląda... M na bieżąco sprawdzał, zresztą majster to nasz b.dobry kolega, więc wiem że wszystko będzie tak jak trzeba ;)

U nas chyba porównywalnie liczyli to i to, choć już nie pamiętam. Ostatecznie zdecydowaliśmy się na większość w podłogówce. Na parterze całe 107m2 z wyjątkiem 50m2 salonu, bo tam chcę parkiet, więc podłogówka odpada. Na poddaszu też będą w dużej części parkiety, więc tylko 3 pomieszczenia są z podłogówką, a w pokojach grzejniki. Wolałabym wszędzie podłogówkę, ale silniejsza od tego była chęć posiadania parkietów.

Jeśli macie tak dobre ceny, to będzie Wam tym łatwiej. U nas ceny krakowskie, niestety, więc wszystko strasznie pożera wszelkie pieniądze. Gdybym nie sprzedała obecnego domu, to pewnie i tak byśmy się przeprowadzili, ze znacznie mniejszą ilością wykonanych prac, ale i tak by to cieszyło :) Wystarczy CO, wylewki i można myśleć o przeprowadzce ;) Choćby gumolit miał być na początku ;)