dardurdka 09.02.2011 08:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 U nas chyba porównywalnie liczyli to i to, choć już nie pamiętam. Ostatecznie zdecydowaliśmy się na większość w podłogówce. Na parterze całe 107m2 z wyjątkiem 50m2 salonu, bo tam chcę parkiet, więc podłogówka odpada. Na poddaszu też będą w dużej części parkiety, więc tylko 3 pomieszczenia są z podłogówką, a w pokojach grzejniki. Wolałabym wszędzie podłogówkę, ale silniejsza od tego była chęć posiadania parkietów. Jeśli macie tak dobre ceny, to będzie Wam tym łatwiej. U nas ceny krakowskie, niestety, więc wszystko strasznie pożera wszelkie pieniądze. Gdybym nie sprzedała obecnego domu, to pewnie i tak byśmy się przeprowadzili, ze znacznie mniejszą ilością wykonanych prac, ale i tak by to cieszyło Wystarczy CO, wylewki i można myśleć o przeprowadzce Choćby gumolit miał być na początku Święte słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 09.02.2011 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Ho ho dardurko- nie było mnie parę chwil i jakie postępy http://emoty.blox.pl/resource/659.gifhttp://emoty.blox.pl/resource/659.gif Pokoiki wreszcie są pokoikami i imponuje mi rozmiar Twojej pralnio- suszarni. Też mam, ale moja przy Twojej to klitka... A w ogóle to takie pomieszczenie jak pralnia to zaraz po spiżarni najprzydatniejsze miejsce w domu :yes: No i okna z tymi dolnymi panelikami są cudneeee..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 09.02.2011 16:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Ho ho dardurko- nie było mnie parę chwil i jakie postępy http://emoty.blox.pl/resource/659.gifhttp://emoty.blox.pl/resource/659.gif Pokoiki wreszcie są pokoikami i imponuje mi rozmiar Twojej pralnio- suszarni. Też mam, ale moja przy Twojej to klitka... A w ogóle to takie pomieszczenie jak pralnia to zaraz po spiżarni najprzydatniejsze miejsce w domu :yes: No i okna z tymi dolnymi panelikami są cudneeee..... Dziękuję Ci bardzo Aż się zaczerwieniłam od pochlebstw.... Jakoś tak o tym nie myślałam, np. o oknach a pralnia w każdej chwili może być zamieniona na pokój, ale nie jestem zwolenniczką "pustych" pokoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 09.02.2011 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Ale się u Ciebie domowo zrobiło... jak się poszpachluje i przytrze to już tylko za wałek chwytać i.... się przeprowadzać... Bardzo mi się podoba Wasza sypialnia, te widoki... czy ona jest na dole??? Przepraszam za lenistwo, ale nie chce mi się szukać rozkładu pomieszczeń... No i pralnia faktycznie pokaźnych rozmiarów:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 10.02.2011 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Arctisiu, sypialnia jest na poddaszu, tak po środku a widok z okien mamy na las, czyli na ten mój marniutki ogród leśny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 10.02.2011 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Bo tak próbowałam wyglądać przez to okno na Twoim zdjęciu i tak mi się nisko wydawało:rotfl:... już czuję te zapachy wiosennego lasu:rolleyes:... albo po deszczu:rolleyes::rolleyes:... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 11.02.2011 10:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Rzeczywiście, widok z okna daje złudne wrażenie jakby zaraz za nim zaczynał się las http://forum.muratordom.pl/images/smilies/rotfl.gif a zaczyna się dopiero za jakieś 20m ale to prawda, zapach po deszczu jest nie do opisana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 11.02.2011 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Iwonko... z tego co mi wiadomo to tulipany się sadzi jesienią... chyba, że to są mieczyki??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 11.02.2011 16:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Raczej tulipany... i już niektóre puszczają kiełki W Holandii teraz sadzą, a na co? Nie wiem... Bo przecież kilku hektarów na raz nikt nie zerwie?! Może na barwniki? (wkleiłam fotkę, jak dla mnie to tulipany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 11.02.2011 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Cześć Dardulko Właśnie przeglądałam dziennik - czy na skosach macie jedna warstwę wełny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 11.02.2011 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 No tulipany... jak chcesz żeby jeszcze w tym roku zakwitły to włóż je na min. tydzień (najlepiej dwa) do lodówki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 11.02.2011 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Na zdjęciach nie widać zbyt dokładnie, ale wydaje mi się, że panowie ułatwili sobie pracę. Sprawdź jeszcze, bo może jednak masz dobrze - powinno być w górnej części równolegle do podłogi., a w dolnej prostopadle. Wydaje mi się też, że rygipsy są nierówno docięte w niektórych łączeniach, co może spowodowac większe prawdopodobieństwo pękania. Dogrzewacie już teraz w domu? Tulipany to są i to w sporej ilości Powinny być sadzone jesienią, ale też nic nie stoi na przeszkodzie, aby wsadzić je teraz do ... doniczek Po kwitnieniu osuszyć, schować do piwnicy i jesienią wsadzić do gruntu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 11.02.2011 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Cześć Dardulko Właśnie przeglądałam dziennik - czy na skosach macie jedna warstwę wełny? Nie Moniś, dwie Tylko druga warstwa doszło dopiero przed samym płytowaniem i nie mam zdjęć... 15cm Supermaty wzdłuż krokwi + 5cm Aku-płyty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 11.02.2011 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Na zdjęciach nie widać zbyt dokładnie, ale wydaje mi się, że panowie ułatwili sobie pracę. Sprawdź jeszcze, bo może jednak masz dobrze - powinno być w górnej części równolegle do podłogi., a w dolnej prostopadle. Wydaje mi się też, że rygipsy są nierówno docięte w niektórych łączeniach, co może spowodowac większe prawdopodobieństwo pękania. Dogrzewacie już teraz w domu? Tulipany to są i to w sporej ilości Powinny być sadzone jesienią, ale też nic nie stoi na przeszkodzie, aby wsadzić je teraz do ... doniczek Po kwitnieniu osuszyć, schować do piwnicy i jesienią wsadzić do gruntu Moniu rygipsy są byle jak docięte przy oknach dachowych (z tego powodu że to tymczasowe rozwiązanie i nie wiem kiedy będziemy kończyć resztę). Domu nie dogrzewamy i dlatego też nie szpachlujemy... A tulipany, to myślałam że po prostu wsadzę i mi wyrosną (ups!) Ale skoro nie można to będzie trudno znaleźć tyle doniczek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 11.02.2011 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 no tulipany... Jak chcesz żeby jeszcze w tym roku zakwitły to włóż je na min. Tydzień (najlepiej dwa) do lodówki... do lodówki???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 11.02.2011 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Wsadź kilka cebulek do jednej donicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 11.02.2011 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 W lodówce przejdą przyśpieszoną zimę i zakwitną niewiele później niż normalnie wsadzone jesienią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 12.02.2011 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 a może wyrzucić je na zewnątrz? Właśnie zima wróciła, brrrrr....Arctisiu, a jak one już niektóre mają dość spore kiełki to nie przemarzną??? Może lepiej od razu do ziemi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 12.02.2011 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 Na dworze przemarzną, a w lodówce nie ma mrozu... w szufladce warzywnej jest ok 5 stopni na plusie ... ja bym wszystkie dała do lodówki, ale jak chcesz to te podkiełkowane daj do ziemi, w jasne i chłodne miejsce... jak będą w cieple to się strasznie "wyciągną":yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 13.02.2011 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Tak zrobię Szkoda, że mi nie zakwitną za 2 tyg. Planujemy wtedy chrzest Marcelka i fajnie by było Zresztą bez różnicy bo przyjęcie będzie w restauracji. Mamy dość dużą "najbliższą" rodzinę ograniczyliśmy się do 30 osób, ale przyjęcie w lokalu to i tak spory wydatek... ja to teraz wszystko przeliczam na płyty k-g, profile, rurki miedziane http://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/d050.gif a tu jak raz byłoby na C.O. http://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/d050.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts