monia i marek 09.09.2011 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 To i tak bardzo szybko. U nas chyba dwa tygodnie robili wszystko, a było 3 panów. Fajnie, że tak przyspieszyliście - niebawem wykończenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jonna 17.09.2011 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2011 Iwonko ale się u was dzieje:)Parapety piękne !!.My mamy wylewki ale nie wiem jakie (zapytam M w każdym razie miksokret ) Po wylaniu przykrywaliśmy je folią żeby stopniowo schły i nie pękały , fachowcy nie bardzo chcieli ale jak zobaczyli efekty to już nic nie mówili i w piwnicy sami rozkładali (3-4 dni cienką z tego dużego supermarketu skąd masz płytki:) Ogólnie chyba dobrze wylali. Piasek braliśmy z Krasienina a cement z Krochmalnej .M się naczytał i dawaliśmy jeszcze włókno szklane żeby wzmocnić.Mogę podesłać namiary dużo robią tych wylewek. Panowie od ociepleń działają u nas już trzeci dzień i chyba rzeczywiście w tydzień skończą :) A dachowiec też dzisiaj miał przyjść dachówkę pomalować na krawędziach i coś tam jeszcze ale samochód mu się zepsuł Zdecydowaliśmy że drzwi końcowe wstawimy wiosną (jeszcze nie zamówione brak decyzji;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 17.09.2011 14:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2011 W takim razie poproszę o namiary na wylewkarzy Nie mamy nikogo, a nr oderwany ze słupa gdzieś mi zginął W przyszłym tygodniu zacznie się robić c.o. więc może uda się umówić od razu wylewki Drzwiami się nie przejmuj, u nas tez się trochę przesunie... a do wiosny, to Ty Kochana możesz zmienić zdanie A to włókno szklane to gdzie się dodaje??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 17.09.2011 15:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2011 To i tak bardzo szybko. U nas chyba dwa tygodnie robili wszystko, a było 3 panów. Fajnie, że tak przyspieszyliście - niebawem wykończenia Oby, myślę że za miesiąc ruszymy ze wszystkim, jak już będzie c.o. i wylewki, no i drzwi oczywiście :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 17.09.2011 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2011 U nas też były dodawane włókna szklane, ale to już ekipa robiła, nie wiem w jaki sposób, ale chyba mieszali od razu z całością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 17.09.2011 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2011 U mnie też były włókna szklane dodawane do całości.... do wody dodają włókna, później cement i piach - w odpowiedniej kolejności - i półsuchy kopiec ląduje na rureczkach na podłodze.... Później pan zaciera ... Gdybyś bliżej mieszkała poleciłabym ci moich fachmanów. To była ekipa z której mega byłam zadowolona. Drzwi montuje się po wylewkach i po ich wygrzaniu.... Pozdrawiam i uśmiech zostawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jonna 18.09.2011 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Namiary wysyłam na prv:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 19.09.2011 07:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Już wszystko wiem Dziękuję za podpowiedzi!!! Zwłaszcza za dokładną instrukcję (Jo@nna) I za uśmiech Arniczko!!!! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jonna 20.09.2011 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Proszę uprzejmie myślę że sami podzielą salon . My robiliśmy ogrzewanie podłogowe i dzieli po strefach ogrzewania .Płaciłam 10zł za m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 22.09.2011 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 10m2 z ułożeniem styropianu?A tak w ogóle to ja myślałam, że styropian się daje pod instalację c.o. a nie nad?! Moim zdaniem to trochę bez sensu. Jak to powinno być poprawnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 22.09.2011 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Na chudziak najpierw folia, potem styropian, woda, styropian, jeśli podłogówka to folia i rurki od podłogówki... I na to warstwa betonu czyli wylewki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 23.09.2011 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 A po co woda?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 23.09.2011 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 A jak rozprowadzi wodę po całym domu... np z kotłowni do łazienek....?No chyba, że już ma puszczoną pod chudziakiem, albo jakoś w ścianach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 23.09.2011 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Aaa, o to chodzi. Zrozumiałam wprost "woda", a chodzi o instalację Zgadza się, 'woda' musi być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 23.09.2011 07:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Dziewczynki, wodę miałam zrobioną przed tynkami Leci podłogą w chudziaku W takim razie miałam rację, najpierw styropian później cała reszta. Chciałam mieć pewność bo mój M jak zwykle wszystko poprzekręcał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 01.10.2011 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 hej na początku się przywitam Obejrzałam domek i muszę przyznać że cudny i efektowny. Napewno będę podglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 01.10.2011 14:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 hej na początku się przywitam Obejrzałam domek i muszę przyznać że cudny i efektowny. Napewno będę podglądać Witam i zapraszam do podglądania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 11.10.2011 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Iwonko ,wybacz ,ale dopiero dzisiaj zajrzałam po dłuższym niebycie.Nie mam na nic czasu ,jak go mam trochę to próbuję coś działać w ogródku ,póki jeszcze można... a tu u Ciebie taaaaaakie postępy...Cudne będziecie mieli drzwi:wiggle:już nie mogę się doczekać montażu ...a dzielone będa na pół ,czy inaczej?w ogóle macie piękny dom ,coraz bliżej do przeprowadzki......trzymam kciuki,aby wszystko poszło zgodnie z planami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 11.10.2011 14:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Beatko, ja też nie mogę się doczekać montażu :) Drzwi pierwotnie miały być z dwoma listwami przymykowymi, czy takie właśnie nierówno dzielone. Ale po licznych konsultacjach ze stolarzem, zmieniliśmy na dwa równe skrzydła z jedną listwą A w ogródku działaj bez wyrzutów, ja swój w tym roku całkowicie olałam Marcyś pochłania mnie w całości Że nie wspomnę o Kini i tym całym szkolnym zamieszaniu... W czwartek ślubowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 15.10.2011 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Iwonko ,śpieszę czym prędzej z pochwałami.... nie mogę powstrzymać szczęki od opadania:yes::jawdrop:drzwi prezentują się bosko ,kapitalna robota stolarza...już sobie wyobrażam jak cudnie bedzie z tą sztukaterią i gzymsami(jak planujesz).Mniodzio:yes:w ogóle to nie widać ,że jeszcze toczą się jakieś prace budowlane ,tak macie jakoś sterylnie wokół:yes:gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts