Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMENTARZE DO: NASZ WYMARZONY DWOREK

dardurdka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Iwonko ale się u was dzieje:)Parapety piękne !!.My mamy wylewki ale nie wiem jakie (zapytam M w każdym razie miksokret ) Po wylaniu przykrywaliśmy je folią żeby stopniowo schły i nie pękały , fachowcy nie bardzo chcieli ale jak zobaczyli efekty to już nic nie mówili i w piwnicy sami rozkładali ;)(3-4 dni cienką z tego dużego supermarketu skąd masz płytki:) Ogólnie chyba dobrze wylali. Piasek braliśmy z Krasienina a cement z Krochmalnej .M się naczytał i dawaliśmy jeszcze włókno szklane żeby wzmocnić.Mogę podesłać namiary dużo robią tych wylewek.

Panowie od ociepleń działają u nas już trzeci dzień i chyba rzeczywiście w tydzień skończą :):) A dachowiec też dzisiaj miał przyjść dachówkę pomalować na krawędziach i coś tam jeszcze ale samochód mu się zepsuł:( Zdecydowaliśmy że drzwi końcowe wstawimy wiosną (jeszcze nie zamówione brak decyzji;)

W takim razie poproszę o namiary na wylewkarzy :) Nie mamy nikogo, a nr oderwany ze słupa gdzieś mi zginął :p W przyszłym tygodniu zacznie się robić c.o. więc może uda się umówić od razu wylewki :) Drzwiami się nie przejmuj, u nas tez się trochę przesunie... a do wiosny, to Ty Kochana możesz zmienić zdanie ;) A to włókno szklane to gdzie się dodaje???

U mnie też były włókna szklane dodawane do całości.... do wody dodają włókna, później cement i piach - w odpowiedniej kolejności - i półsuchy kopiec ląduje na rureczkach na podłodze.... Później pan zaciera ...

Gdybyś bliżej mieszkała poleciłabym ci moich fachmanów. To była ekipa z której mega byłam zadowolona.

Drzwi montuje się po wylewkach i po ich wygrzaniu....

Pozdrawiam i uśmiech zostawiam :)

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
Iwonko ,wybacz ,ale dopiero dzisiaj zajrzałam po dłuższym niebycie.Nie mam na nic czasu ,jak go mam trochę to próbuję coś działać w ogródku ,póki jeszcze można... a tu u Ciebie taaaaaakie postępy...Cudne będziecie mieli drzwi:wiggle:już nie mogę się doczekać montażu ...a dzielone będa na pół ,czy inaczej?w ogóle macie piękny dom ,coraz bliżej do przeprowadzki......trzymam kciuki,aby wszystko poszło zgodnie z planami

Beatko, ja też nie mogę się doczekać montażu :) :) :)

Drzwi pierwotnie miały być z dwoma listwami przymykowymi, czy takie właśnie nierówno dzielone. Ale po licznych konsultacjach ze stolarzem, zmieniliśmy na dwa równe skrzydła z jedną listwą :)

A w ogródku działaj bez wyrzutów, ja swój w tym roku całkowicie olałam :( Marcyś pochłania mnie w całości ;) Że nie wspomnę o Kini i tym całym szkolnym zamieszaniu... W czwartek ślubowanie :)

Iwonko ,śpieszę czym prędzej z pochwałami.... nie mogę powstrzymać szczęki od opadania:yes::jawdrop::jawdrop:drzwi prezentują się bosko ,kapitalna robota stolarza...już sobie wyobrażam jak cudnie bedzie z tą sztukaterią i gzymsami(jak planujesz).Mniodzio:yes:w ogóle to nie widać ,że jeszcze toczą się jakieś prace budowlane ,tak macie jakoś sterylnie wokół:yes:gratuluję