monia i marek 04.11.2011 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Co powiesz na to?http://allegro.pl/trawertyn-ivory-medium-super-jakosc-i-dobra-cena-i1905214386.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jonna 04.11.2011 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Ale tempo !!! Elewacja robi wrażenie:) Ale przestrzeń wewnątrz .....ile tam masz m2 ? To już nie dworek a zameczek :) Drzwi też wyszły pięknie oby tak dalej!!! Teraz przerwa i suszenie wylewek ? Ja prawie mam skończoną elewację.Kończymy też ogrodzenie ,bardzo jestem zadowolona. Mam b.dobrych fachowców od kamienia wapiennego(zwanego kazimierskim):)Drzwi nadal nie zamówione;) Trawertyn piękny, zastanawiałam się nad kamieniem na podłogi myślałam o marmurze Crema Marfil ale obawiam się że będzie matowiał w miejscach bardziej uczęszczanych. Jak widzę trawertyn jest bardzo chwalony przez użytkowniczki to dobra wiadomość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 04.11.2011 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Joanno, jezeli mozna, to napisz cos wiecej o tym kamieniu wapiennym. Ja wciaz szukam wykonczenia moich schodow zewnterznych, kazdy pomysl, propozycja, jest wiec mile widziana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 05.11.2011 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 Dardurdko, czy więcej gzymsów, listw ozdobnych i innych elementów sztukaterii nie będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 05.11.2011 07:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 (edytowane) Moniu, znam fugi i kleje mapei Kupowałam takie na taras. A ten trawertyn widziałam, bardzo okazyjna cena, no i piękny... są tańsze, ale myślę, że nie są tak pięknie usłojowane, jeśli można tak napisac o kamieniu??? Sztukaterii więcej nie będzie. Na razie, ponieważ szkoda mi kasy, teraz są ważniejsze wydatki. Będzie zrobiona przed nakładaniem koloru, więc w sumie w bliżej nieokreślonej przyszłości... Tu chodziło o to by teraz zrobić porządne okucie, więc gzymsy były niezbędne, by potem znowu nie odkręcać wszystkiego... Chciałabym Cię prosić o zdjęcia trawertynu w świetle dziennym, naturalnym... :* Edytowane 5 Listopada 2011 przez dardurdka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 05.11.2011 07:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 Joanna, pochwal się koniecznie, jak wyszła elewacja i ogrodzenie!!!! A wapień uwielbiam, tam gdzie mam działkę jest go mnóstwo, nawet kiedyś był wydobywany w okolicy Sama myślę nad takim ogrodzeniem, rozważam jeszcze piaskowiec Ale też tak samo kładziony. Czekam na zdjęcia Crema marfil, bardzo ładna I nie sądzę by zmatowiała. Może po latach w jakimś banku, gdzie w buciorach przechodzą miliony ludzi, ale nie w warunkach domowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 05.11.2011 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 Moniu, znam fugi i kleje mapei Kupowałam takie na taras. A ten trawertyn widziałam, bardzo okazyjna cena, no i piękny... są tańsze, ale myślę, że nie są tak pięknie usłojowane, jeśli można tak napisac o kamieniu??? Sztukaterii więcej nie będzie. Na razie, ponieważ szkoda mi kasy, teraz są ważniejsze wydatki. Będzie zrobiona przed nakładaniem koloru, więc w sumie w bliżej nieokreślonej przyszłości... Tu chodziło o to by teraz zrobić porządne okucie, więc gzymsy były niezbędne, by potem znowu nie odkręcać wszystkiego... Chciałabym Cię prosić o zdjęcia trawertynu w świetle dziennym, naturalnym... :* Acha, a ja myślałam, że będzie od razu cała sztukateria na gotowo. No cóż - zawsze to już będziecie mieli krok do przodu i o tyle mniej do zapłaty później. I tak sporo poszliscie do przodu. Dom z wylewkami zaczyna przypominać dom, prawda? Jak już będzie piec i ogrzewanie, to śmiało możecie myśleć o przeprowadzce To ostatnie zdjęcie z etapu budowlanego przedstawia właśnie trawertyn w dziennym świetle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 05.11.2011 07:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 Tak mi się właśnie zdawało, ale chciałam zobaczyć z bliska A ten trawertyn z allegro to ten medium, a Ty zdaje si e wybrałaś ten najjaśniejszy z noce??? Jak będzie piec i grzejniki to zaczniemy grzać, żeby szybciej wyschły wylewki. Wtedy będzie można układać podłogi i mieszkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jonna 05.11.2011 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 No nie wiem widziałam taki marmur w salonie kosmetycznym była zrobiona podłoga,blaty ,zlewy i się wycierał ale to miejsce publiczne ... mam jeszcze dwa miesiące na rozmyślania ;)Zrobię dzisiaj kilka zdjęć i wrzucę chociaż mamy taki bałagan na działce bo nawoziliśmy ziemię(można teraz tanio - w porównaniu do cen ubiegłorocznych:) kupić z budowy drogi) Gogulku :)fajnie że jesteś , masz piękny domek .Ten kamień raczej nie nadaje się na schody to wapień ale zapytam dzisiaj fachowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 05.11.2011 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 dziekuje ci joasiu daj znac jak fachowcy ci powiedza co o tym mysla. A wy kobitki, dardus i moniu, co byscie polecily na moje schody? moze nawet byc ladny gres, oby tylko nie wbyl ''wyglaskany'' i choc troszke przypominal kamien latwe, prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 05.11.2011 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 Może to nie był ten marmur - są konglomeraty bardzo podobne do kamiennych... Jakoś trudno mi w to uwierzyć, choć w sumie marmur też jest "miękkim" kamieniem, w takim razie może granit, teraz te chińskie są bardzo ładne i w dodatku tanie np. podoba mi się shivakashi, zastanawiam się nad blatami w kuchni właśnie z niej ma takie mazaje jak marmur A na zdjęcia czekam, bez wymówek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 05.11.2011 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 dziekuje ci joasiu daj znac jak fachowcy ci powiedza co o tym mysla. A wy kobitki, dardus i moniu, co byscie polecily na moje schody? moze nawet byc ladny gres, oby tylko nie wbyl ''wyglaskany'' i choc troszke przypominal kamien latwe, prawda Ja bym dała te jasniutkie płyty z libetu! Już nie są takie drogie, u nas po niecałe 200zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 05.11.2011 09:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 Zapomniałam dodać, że nawet jak marmur czy granit trochę zmatowieje, można przetrzeć go krystalizatorem i wtedy będzie znowu pięknie wyglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 05.11.2011 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 (edytowane) Może to nie był ten marmur - są konglomeraty bardzo podobne do kamiennych... Jakoś trudno mi w to uwierzyć, choć w sumie marmur też jest "miękkim" kamieniem, w takim razie może granit, teraz te chińskie są bardzo ładne i w dodatku tanie np. podoba mi się shivakashi, zastanawiam się nad blatami w kuchni właśnie z niej ma takie mazaje jak marmur A na zdjęcia czekam, bez wymówek! Czy one takie tanie... Ja mam Shivakashi w łazience - blat pod umywalkę. Jest b.ładny, choć ja starałam się wybrać taki, co ma mnie mazi, bo bardziej mi się podobał. Tani niestety nie jest. U nas 1mb tego granitu kosztuje 1000 - 1200zł (w zależności od nazwy, w tym wszelkie wycięcia i obróbka brzegów na półokrągło). Przynajmniej dla mnie to bardzo dużo. Jak policzyłam ile mnie mogą kosztować blaty do kuchni, to mi słabo. Zwłaszcza, że ja chcę brzeg blatu bardziej ozdobny, nie tylko wykończony na półokrągło. Dlatego wciąż z kuchnią jesteśmy w d... Aaa, zapomniałam dodać, że dają jakieś zbrojenie do tego blatu, żeby nie pękał w miejscach, gdzie jest do mało np. tam, gdzie wycięcie pod umywalkę i blisko pod baterię, ale to i tak nie zmienia postaci sprawy, że droga ta usługa. Zrobię zbliżenie trawertynu, jeśli zdążę przed zmrokiem, bo teraz muszę uciekać. Jeśli nie, to jutro. Edytowane 5 Listopada 2011 przez monia i marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 05.11.2011 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 Moniu to nie macie zrobionej kuchni? Wzięłaś meble ze starego mieszkania czy macie prowizorkę?U nas długo jeszcze kuchni nie będzie. Na razie mamy pilniejsze wydatki i nie bardzo wiem jak to wszystko zorganizować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 05.11.2011 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 Dorotko, ja w kuchni mam stary, dębowy kredens, w którym mieszczę bardzo dużo rzeczy, okrągły stół i krzesła - to miałam "od zawsze" i są to ładne, wiekowe meble, które absolutnie mają tu pozostać. Niestety zmuszona byłam wziąć też część mebli kuchennych, ponieważ gdzieś trzeba mieć blat roboczy, zlewozmywak itp. Meble kuchenne miałam w sumie niedawno (jakieś 5lat temu) robione, więc nie są złe, ale oczywiście będą wymienione w pierwszej kolejności. Nie chciałam kupować na szybko czegoś, czego bym za chwilę żałowała. Wolę zaczekać aż uzbieram tyle, żeby mieć kuchnię taką, jaka mi się naprawdę podoba - dębowa, w kolorze całej stolarki domowej, z granitowym blatem i mosiężnymi dodatkami. Wszystkie sprzęty agd do zabudowy mamy kupione: lodówka, piekarnik, zmywarka i zapomniałam ostatnio wkleić w dzienniku, ale kupiliśmy ostatni brakujący element - płytę indukcyjną. Mam też piękniusią, mosiężną baterię zlewozmywakową, tylko kwestia mebli. Tylko, a raczej AŻ. Może uda się na Święta, a jeśli nie, to nie martwię się tym nadto, bo jako taka kuchnia jest - czuję się w niej niemal jak w starym domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 05.11.2011 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 Dardurdko - wrzucam obiecane fotki. Nie wyszły mi zbyt dobrze, bo mój aparat robi dobre zdjęcia kiedy chce, ale może zobaczysz to, o co Ci chodzi. Starałam się uchwycić też też w kolorze noce, żebyś miała odniesienie też do ciemnego. Ten jaśniejszy to medium, nie chciałam tego najjaśniejszego - ten mi się bardziej podobał. Nie jestem pewna, ale nie wiem, czy link, który Ci wstawiłam to nie jest właśnie ten sprzedawca, u którego ja kupowałam. http://i39.tinypic.com/353e79e.jpg http://i41.tinypic.com/s3ezw8.jpg http://i39.tinypic.com/2ytpmz9.jpg http://i40.tinypic.com/154g7k4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 05.11.2011 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 (edytowane) Moniu, zdjęcia rewelacyjne Tym razem aparatowi się chciało... Trawertyn pięknie się prezentuje Jeszcze mam dylemat czy dać wszędzie na podłogówkę czyli i kuchnię i łazienkę? Sama nie wiem... Myślę robić blaty, jak na zdjęciu z inspiracji właśnie z shivakashi (u nas dużo taniej wychodzi i na allegro też, tu znalazłam tanio: http://allegro.pl/blat-kuchenny-granit-shivakashi-i1886442671.html, ale ciekawe ile liczy sobie za ćwierćwałek, no i otwór na umywalkę) i nie wiem czy trawertynowa podłoga będzie pasowała... Strasznie mnie kusi ta shiva kashi!!! Mam z yellow parapety na poddaszu i bardziej mi się podobają niż te drogie z brecci... W każdym razie holl na pewno będzie w trawertynie Chcieliśmy wybrać coś na schody wejściowe... Waham się między piaskowcem a granitem. A już niedługo będziemy je robić, więc muszę się zdecydować :/ Edytowane 5 Listopada 2011 przez dardurdka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 09.11.2011 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Nie myślałam, że taki duży hol macie. Aż się prosi, żeby z niego bibliotekę zrobić.Gzymsy piękne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 09.11.2011 10:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Dorotko, planuję tam takie regały książkowe, tylko blisko mam od ściany do okna, a chciałam na całej tej ścianie... Ale cóż, nie można mieć wszystkiego Na dole w gabinecie, też będą regały, więc trzeba to jakoś pogodzić. A i jeszcze nie wiem gdzie będą schody wychodziły, bo jeszcze ciągle kombinuję :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts