Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMENTARZE DO: NASZ WYMARZONY DWOREK

dardurdka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aaa dardurko, czytałam u moni, że szukasz mosiężnych baterii. Ja mam firmy Giulini Giovanni i bardzo sobie je chwalę. Są w różnych zestawieniach

http://www.twojabateria.pl/lazienka-retro/retro-zestawy-natryskowe

Wygląda identycznie jak moja Paffoni Belinda. Nasza na razie sprawdza się doskonale :)

Bądź co bądź cena duża. Ogólnie te mosiężne są drogie. Do kuchni też płaciłam niemało, bo coś niewiele ponad 500zł, ale jestem bardzo zadowolona. Do łazienki skusiłam się na tańszą za 200zł i niestety żałuję, bo jakość jest gorsza. Jeśli ma być z mosiądzu, to nie można kupować tych tańszych, bo po krótkim czasie trzeba będzie zmienić na nową. Ja już szukam nowej, choć ubolewam, bo ta mi się bardzo podobała wizualnie i dlatego mnie pokusiła. Może znajdę podobną.

Edytowane przez monia i marek

Ogólnie te mosiężne są drogie.

Oj tak. Zrobiliśmy mosiężne w całym domu, 2 x umywalkowa, deszczownica i wannowa oraz bidetowa i kuchenna. Nawet nie chcę myśleć ile to kosztowało:sick::sick:

Dardurko, a może zrób w chromie, tylko model retro? Chromowane też są ładne:yes::D

Wiem, że ładne, ale wtedy trzeba już iść za ciosem i wszystko w chromie, a do ciepłego koloru trawertynu, który mi się najbardziej podoba pasuje mosiądz, jakoś ten chrom taki zimny dla mnie :(

Ewentualnie kupię zwykłe retro malowane na mosiądz i kiedyś sobie wymienię ;) W LM są nawet tanie :)

Dardurdko, mam przetestowany u taty ten kranik do łazienki (dokładnie od tego sprzedawcy)- jest b.dobry jakościowo i cenowo, nic nie śniedzieje, nie odbarwia się itp. B.dobry produkt wbrew pozorom (cena).

http://allegro.pl/bateria-umywalkowa-retro-stary-mosiadz-tylko-188zl-i1903914656.html

Iwonko wysłałam Ci wiadomość :)

Działka troszkę posprzątana, ogrodzenie nie skończone bo mrozy.Panowie przykryli i czekamy do wiosny część kamienia już wyschła(to ten jasny, całe ogrodzenie-kamień po wyschnięciu ma być biały ale dzisiaj mokry szary dzień więc zdjęcia takie se;) ale jest już zaimpregnowany.Nie chcę śmiecić , obiecałam kilka zdjęć później usunę .Między słupkami będą przęsła oczywiście ale to na wiosnę no chyba że się trochę ociepli już bywały takie zimy;)

Edytowane przez jo@nna

Iwonko wysłałam Ci wiadomość :)

Działka troszkę posprzątana, ogrodzenie nie skończone bo mrozy.Panowie przykryli i czekamy do wiosny część kamienia już wyschła(to ten jasny, całe ogrodzenie-kamień po wyschnięciu ma być biały ale dzisiaj mokry szary dzień więc zdjęcia takie se;) ale jest już zaimpregnowany.Nie chcę śmiecić , obiecałam kilka zdjęć później usunę .Między słupkami będą przęsła oczywiście ale to na wiosnę no chyba że się trochę ociepli już bywały takie zimy;)

Joasiu, ogrodzenie wygląda rewelacyjnie! Sama o takim myślę, więc pewnie będę za jakiś czas prosić o namiary na kamień ;) Zastanawiam się jeszcze nad piaskowcem... ale Twoje wyszło super! I boki tez bym właśnie takie zrobiła, piękne kamienne łuczki :) Domek też pięknie się prezentuje!!! Widać, że jesteś konsekwentna, wszystko ze sobą gra :)

Wiadomość nie doszła, ale już zrobiłam porządek w skrzynce ;) więc poproszę wysłać jeszcze raz ;)

Cieszę się, że ogrodzenia podoba się. Bałam się go strasznie !!! Kilka razy jeździliśmy do Kazimierza oglądać jak nam się podoba.Od ulicy mamy jeszcze łuczek na wylot w który chcemy wstawić jakiś fajny element kuty .A w te wnęki to jeszcze pomyślę ale przy śmietniku (nie widać ich na zdjęciach są węższe i niżej schodzą w jednej będzie żeliwny kran ozdobny a w drugiej płytki małe kolorowe meksykańskie :) Kamień kupowaliśmy w Piaskach 120m3(wychodzi 5m2 okładziny). Iwonko bardzo ładnie wychodzi sztukateria jestem pod wrażeniem .Też planowałam u siebie nawet wszystko rozrysowałam i gdyby nie termin oczekiwania to pewnie byśmy zrobili ale teraz nie żałuję(5tyś zostało) Ale u Ciebie niesamowicie zmieniła się elewacja !!!!

naprawdę pięknie:)