Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMENTARZE DO: NASZ WYMARZONY DWOREK

dardurdka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Powoli próbuję skompletować wszystko :) Najwięcej kłopotu mam z komoda pod umywalkę... Nie mogę znaleźć czegos odpowiedniego i do tego w dobrej cenie ;) Tak Moniu, tez zauważyłam, ze wanna z Chrzanowa :) Widziałam dużo fajniejsze, ale założenie było by była tania, mała i mało rzucająca się w oczy (obudowa będzie tu ważniejsza) ;)

No moja droga .............trochę mi czasu zajęło zbieranie szczęki z podłogi bo pod takim jestem wrażeniem , że dojść do siebie nie mogę:yes:

Wszystko jest cacy , przepiękne ze smakiem , gzymsik prześliczny kibelek łooooooo matko , gdzie ty takie rzeczy znajdujesz kobieto .Wy to dopiero dujecie z robotą , nawet ci trochę zazdroszczę że tak jesteście do przodu , ale bardzo się cieszę bo wiem ile to daje radości.:lol2::lol2::lol2:

Nie musisz niczego zazdrościć, bo sama pędzisz ze wszystkim i pewnie niedługo mnie przegonisz ;) Ale za pochwały dziękuję :) Zawsze miło je słyszeć :) :) :)

Teraz mam dylemat z drzwiami wewn. - może ktoś pomoże? Zastanawiam się nad białymi.... Chodzą mi po głowie białe listwy i przyciemniane dębowe podłogi... Nie wiem jak to wszystko pogodzić z podłogami, meblami i resztą domu? Zastanawiam się nad fiordami z polskone albo robionymi na zamówienie sosnowymi. Nie chcę wydać dużo na drzwi, może kiedys przy wymianie. teraz najbardziej potrzebujemy do kotłowni i łazienki. Qrcze, żeby z tego jakiś kicz nie wyszedł. A jak nie białe to wolałabym jakieś ciemniejsze niż złoty dąb, więc też do wejściowych nie będą pasowały. Mam białe okna więc wydaje mi się, że białe byłyby konsekwencją ogólnej stolarki. Co Wy na to??? Pomocy!!!!

Edytowane przez dardurdka

Osobiście nie lubię białych drzwi, ale jak wszystko jest dobrze dobrane ze smakiem, to wygląda elegancko. Moim zdaniem białe u Ciebie będą pasowały - zarówno do okien, jak i to kolumn, które masz chyba w salonie, jeśli pamiętam. W tej sytuacji jestem zdecydowanie za białymi drzwiami. Ma to jeszcze jedną zaletę - nie musisz wszystkich drzwi montować na raz (koszty), a jednocześnie śpisz spokojnie nie martwiąc się o to, że jak dokupisz kolejne drzwi za rok, to będzie inny odcień, jak w przypadku bejcowanych np.dębowych. Poza tym białe można całkiem ładne znaleźć niekoniecznie drewniane ;)

Moniu, masz rację, ale jak już bym zdecydowała się na białe drzwi to poszłabym za ciosem :) W końcu i schodów i drzwi nie wymienia się co kilka lat...

Kuszą mnie takie: zamiast tralek belki, ale jakoś tak mi wpadły w oko. Dom nawet podobny do mojego, więc może to znak? http://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/d015.gif

Myślę, że w takim połączeniu dobrze bym się czuła... Bardzo potrzebuje spokoju, więc chcę by dom bym taką oazą ciepła i właśnie spokoju :) A biel i pastelowe kolory uspokajają ;)

http://desmond.imageshack.us/Himg803/scaled.php?server=803&filename=schody1.jpg&res=medium

U mnie też będzie taka zabudowa schodów, ze względu na piwnicę...

Kolor zostałby taki sam, parkiet też bym zrobiła w takim kolorze dębu (tym sposobem i biel okien i dębowe drzwi pasowały by do siebie, tak mi się wydaje...

Co myślicie? Tak obiektywnie, bo ja pewnie jeszcze pod wpływem emocji jestem ;)

Też mi się podobają, zwłaszcza że te tralki są b.nietypowe ;) Tylko u mnie najprawdopodobniej nie będą się zaczynały od tego wąskiego korytarza tylko jeszcze dodatkowo łamane w stronę hollu. Boję się że za bardzo będą łamane :( ale nie ma wyjścia, miejsca na schody jest niewiele, do tego okno, które musi zostać na klatce schodowej do kotłowni, no i chcemy uniknąć wychodzenia na poddasze pod skosem.

Ładna ta łazienka, której zdjęcie zamieściłaś w dzienniku. Zapisałam je sobie na dysku jako inspirację. Została nam do zrobienia jeszcze jedna łazienka i nie mam na nią pomysłu. Wiem, że ma być w stylu retro i ma być jasna. I na tym koniec. Zero pomysłów jak ma wyglądać dokładniej. Pocieszam się tylko, że zanim zaczniemy ją robić (a będzie to w dalszej przyszłości) to może mi jakiś pomysł do głowy wpadnie.

Na pewno Ci wpadnie :) Tylko z tymi pomysłami to tak jest, że im coś jest bliżej do realizacji, tym więcej ich w naszej głowie i więcej byśmy zmieniali... Mnie już głowa od tego wszystkiego boli, dlatego będziemy powolutku robić etap po etapie, żeby nie zwariować ;) A grzejniki mamy jakieś przeogromne... Zaskoczyło mnie po 24 żeberka na pokój, wprawdzie pokoje duże, ale czy aż tak? Najważniejsze, żeby mi było ciepło bo to dla mnie najważniejsze :) (23-24st.C) to dla mnie w sam raz :) Jutro odpalamy piec więc się okaże...