Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMENTARZE DO: NASZ WYMARZONY DWOREK

dardurdka

Recommended Posts

Bardzo długo studiowałam katalog z płytkami jeszcze mi się nie znudziły zobaczymy po położeniu;)Do małego wc ,gościnnego na dwie ścianach do 1,20 wybrałam płytke oktagonalną białą z czarną kostka ,dekor festone i toro do tego armatura w stylu retro ,nie wiem jeszcze co zrobić na trzeciej ścianie .Chciałam boazerię w tej łazience położyć ale z połyskiem jet taka lekko jakby popękana .Do naszej łazienki przy sypialni dekory w kolorze mauva i płytkę prostokątną stone .Muszę dokupić jeszcze podłogę. Życzę miłego oglądania i owocnych decyzji :) Przede mną jeszcze jedna łazienka ...

Joasiu, przepiękne są te płytki, ale niestety drogie :( A u mnie tych meterków naleci... Z zapartym tchem poczekam na Twoją realizację ;)

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Iwonko wpadam z oficjalną wizytacją :lol2:

Inspiracje łazienkowe piekne ponadczasowe. Zauwaz ze większość klasycznych łazienek jest w pomalowana a tylko nad wanną i umywalka jest wyłożony kamień. Może i ty tak zrób a z czasem jeśli uznasz ze ci nie odpowiada to dołożysz płytek czy swoją wymarzona boazerie. Zawsze lepiej coś dołożyć niż kuć .

Drzwi też mi sie podobają

Ps zazdroszczę zdolnego taty

Już nawet brałam to pod uwagę, żeby tylko dać tam gdzie zlew i kibelki, bo wannę będę miała w kamieniu jak u Beatki :)

Już nawet brałam to pod uwagę, żeby tylko dać tam gdzie zlew i kibelki, bo wannę będę miała w kamieniu jak u Beatki :)

I tak będzie bardzo dobrze ,pomalujesz ściany farbą lateksową i po co ci tyle płytek...Mówiłam żebyś dała plan tej łazienki ,to moze wspólnymi siłami coś wymyślimy...

Iwonko,myślę ,że jeżeli miała by być ta boazeria to można by ja zrobić na ścianie począwszy od prysznica, a skończywszy na wnęce z bidetem i wc.Albo druga wersja -położyć ją na ścianie tylko przy umywalce i na ścianie z bidetem i wc,okno będziesz miała ozdobione czy to roletami ,czy też zasłonami ,więc po co pod parapetem dawać jeszcze płytki.Wybierając drugą wersję ilość paneli drastycznie się zmniejszy.Na lewej ścianie w ogóle nie brałabym pod uwagę kładzenia płytek ,bo zniknie wtedy efekt kamiennego blatu .Jak myślisz obudować prysznic ,tam będzie jakaś ściana ?Jeżeli mam się wypowiedzieć w sprawie umywalek ,to ja optuję za jedną .Uwarunkowane jest to tym ,czy w tym samym czasie korzystacie z łazienki .Jeżeli nie ,to dwie umywalki jest to niepotrzebny wydatek ,a drugiej strony uważam ,że na tej ścianie za dużo już by się działo(jak dla mnie)

Ja chcę płytki tylko na prawej ścianie, ale na grazie, nawet tylko w tych najbardziej narażonych na zamoczenie miejscach mnie nie stać :( (217zł/m2!). Szkoda mi tyle kasy, zwłaszcza, że jeszcze wiele wydatków przed nami, żeby jak najszybciej zamieszkać ... Najwyżej kiedyś je skuję :/ Szukam czegoś o wiele tańszego...

Zdecydowałaś się na boazerię Grazia?

Woodentic Ochra będzie OK. Ja mam z tych największych płytek (a la deska) zrobione schody do piwnicy i wyglądają nieźle, naprawdę. Nie wiem jak będą się prezentowały na prostej i większej powierzchni, ale moim zdaniem z Woodentic to właśnie kolor Ochra jest najbardziej naturalny.

Dziewczynki spokojnie :) Jak tylko do mnie dotrze to zrobię fotki :) Moniu, to nie Grazia. Znalazłam duuużo tańszą opcję :)

A woodentica jestem bardzo ciekawa. Jutro może już u mnie będzie, może tez skuszę się na zrobienie z niego schodów do piwnicy, myślę, że musi to fajnie wyglądać :)

ja nie mogę spokojnie ja muszę teraz:lol::lol: ;) no ale niech będzie poczakam :) ale po zdjęciach nieodpuszczę: kontakt i cenę będziesz musiała podać bo zadręczę, zamęczę :rotfl::D

Też mi się podoba boaseria z grazi ale ta cena.... dobrze mieć zawsze coś do wyboru

a chociaż uchyl trochę rąbka tajemnicy :) z jakiego materiału?

Ceramiczna, jak ta z grazii :) Tylko mam dylematy wysokościowe (do jakiej wysokości ją zrobić, bo panele są niższe) a jak mnie wkurzy to kombinowanie to będzie paradyż delicate, tak w zanadrzu! a z tego będzie górna łazienka... Jakoś nie mam cierpliwości ostatnio, wolałabym żeby ten etap wybierania był już za mną, nawet jak miałabym później żałować :/