Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMENTARZE DO: NASZ WYMARZONY DWOREK

dardurdka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ale będą układane w sobotę, tak?:wiggle: Ważne, żeby zacząć:) Dardurko, dla mnie wersja druga wersja chyba, bo płytki przypominają dechy i wolę takie klasyczne ułożenie dla desek;) A nie zapomnij obfocić ułożonychhttp://forum.barcis.pl/images/smilies/fotograf.gif

Żeby uniknąć efektu panelowego proponuję Wam dać cienką fugę ciemnobrązową. Będzie wyglądało bardziej deskowato. Kupiliście wszystkie płytki w tym samym rozmiarze, czy różnej długości i mieszacie? Te są chyba krótsze niż nasze. U nas na schodach mamy takie długie jak stopień - chyba ok.1m.

Moniś, nasze też mają 98,5cm ;) Te najdłuższe (wyglądają na mniejsze bo powierzchnia, na której są kładzione jest duża - ok. 30m2). Nie mieszamy, wszystkie takie same :) Wyglądają super. Mnie taki efekt odpowiada - niemal zgrywa się z moją inspiracją. A fuga będzie właśnie brązowa z mapei :) Tak też doradzają w wątku o woodenticu. Strasznie się cieszę, że w końcu coś się ruszyło :wiggle:

http://img803.imageshack.us/img803/1812/schody1.th.jpg

http://img846.imageshack.us/img846/7412/schodypodoga.jpg

Dziewczyny, z tą podłogą z woodentica to powoli idzie, bo tata po pracy robi, a ostatnio ciągnie 2 zmiany, więc nie ma kiedy :( A co do kamienia, to trzeba wziąć pod uwagę, że inne są obrażenia kiedy dziecko się przewróci i uderzy głową o panele, płytki czy właśnie kamień... poza tym trzeba np. zauważyć, że nawet latem kamień w ogrodzie potrafi być wilgotny i zastanawiam się czy w domu też może powodować nadmierną wilgoć?!? Zimny (lodowaty) będzie na pewno. W zimie nie ma problemu bo jest podłogówka ;) Oczywiście względy wizualne przeważają :) I nie wiem co zrobić?

Aga, a jak Twój trawertyn się zachowuje?? Wydaje mi się że właśnie trawertyny i piaskowce są "cieplejsze" :)

P.S. Pszczółko, cenę płytek już znam, teraz czekam na możliwy upust ze względu na zamawianą ilość, a odp. musi przyjść z Hiszpanii ;)

wycena już jest w dziennika ;)

Dziewczyny pomóżcie!!!

Czy jeśli dam te płytki pod prysznicem (będą też nad kibelkami) to nie będzie głupio wyglądało, że na pozostałej ścianie jest tylko dół (boazeria)?

http://img804.imageshack.us/img804/8627/project1le.jpg

Chodzi mi o te u góry za wanną...

No cena rzeczywiście super :) 36 zl za dekor to też niedużo ja widzialam po 100 z tych co pokazywałam :(

Wiadomo że przy m i szt to już się zbierze suma, ale myślę że jak jest szansa że uda wam się zdobyć na nie kaskę to warto, nawet bardzo. Marzysz o takich panelach, a wiadomo że to na kilka lat. Już wolała bym tanią wanne kupić. A wogóle jaką planujsz. Może pisałaś (wybacz nie czytałam wszystkiego), ale pewnie wolnostojącą.

Co do płytek. Myślę że będzie z nimi ładnie nad prysznicem, wątpliwości mam do tych nad kibelkami.

Dardurko, 36 zł za dekor to bardzo dobra cena. Moi rodzice np. płacili po 100:sick: Ale rozumiem Cie, że przy ilości 48 szt robi się już pokaźna kwota:bash:I powiem Ci tak- może zrezygnuj z części dekorów- zrób tylko w mokrych częściach, a reszta np. sama boazeria i może gładka tapeta? Zawsze to będzie sporo taniej:) Osobiście nie lubię wszędzie jednej wysokości glazury, także moim zdaniem nie będzie głupio, jeśli w niektórych miejscach będzie tylko boazeria:wiggle:

eeee jak bym miala do wyboru mugaty albo te panele to wolała bym panele. mugaty sa takie popularne. sama rozważalam do kuchni czarne (ale mężowi się kolor nie podoba) potem białe, ale że teraz ich tak pełno chyba zrezygnuje. Ale obawy rozumiem. Sama nieraz zamawialam w internecie i wiem jak to jest. A nie szukałaś na niepolskich stronach?