dardurdka 16.02.2012 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Dziękuję bardzo!!! Po zaimpregnowaniu na pewno trochę ściemnieje, ale na pewno nie aż tak... Zdjęcia woodentica wkleję, już po zafugowaniu, bo teraz to nawet koloru nie widać, taki brudny Na dowód proszę - nawet Mały się załapał (pokazuje "baaam" na schody od piwnicy - drzwi wewn. jeszcze nie ma http://img687.imageshack.us/img687/9923/dsc08152n.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 20.02.2012 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Podłogi wyglądają super. A jaką macie przestrzeń Drzwi też piękne, wyglądają na solidne. A jaką macie klamkę? No i widzę że schody macie na konstrukcji metalowej u mnie też tak będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 20.02.2012 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 (edytowane) Pszczółko, przestrzeń jest Mąż narzeka, że po co mi był taki holl - przecież to na darmo trzeba ogrzewać... Ze schodami to długa historia... po prostu niezbyt rozgarnięty architekt wyrysował je tak, że gdybysmy je zrobili zgodnie z projektem tłuklibyśmy głowy o skos poddasza (ci wyżsi zwłaszcza...). Poza tym metalowa konstrukcja wychodzi taniej, niż cała zabudowa z drewna. Mam nadzieję, że uda się je wykończyć zgodnie z moimi oczekiwaniami a chcę sie zmieścić w 3-4 tys.zł Klamki piękne są w klamexie.pl lub odlewnia.net.pl (i drogie) , a ładne i tanie w większości supermarketów w Polsce, i to powiem Ci że można znaleźć perełki za grosze, np. do drzwi wewnętrznych będę zamawiać te gałki mosiężne: http://www.jobda.com.pl/produkty/59-1.jpg ale nie do wszystkich bo córka chce klamkę Te są produkcji P. Jobdy (większość klemek dostępne są w castoramie i obi). Cena ok.70zł Edytowane 20 Lutego 2012 przez dardurdka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 20.02.2012 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Iwonko trochę mnie nie było a tu u Ciebie takie postępy!podłoga w kuchni bardzo mi się podoba ,już coraz bliżej końca...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 20.02.2012 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 BEATKO, MNIE TEŻ ZACZYNA SIĘ PODOBAĆ, BO POCZĄTKOWO NIE BYŁAM PEWNA, ALE CHCIAŁAM MIEĆ TEN WYBÓR JUŻ ZA SOBĄ Jutro fugowanie i wreszcie będzie mogła wejść ekipa od gładzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 20.02.2012 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Zastanawiam się ,czy nie lepiej zafugować po gładzi? zakurzy się fuga i ciężko ją będzie doprowadzić do stanu pierwotnego,moim zdaniem lepiej było by zrobić gładź przed płytkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 20.02.2012 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Beatko, mnie chodziło o gładziowanie płyt k-g na poddaszu chociaż m dzisiaj wyskoczył, zeby gładziować też holl i salon... qrcze, masz rację, ale ja chcę mieć już wszystko pokończone, może uda się pozaklejać folią?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 21.02.2012 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 No to architekt super U mnie też metalowe, bo mąż taki był zdecydowany. W projekcie były betonowe, ale on wymyślił że lepiej metalowe, potem jak już stropy zrobione mówi, że może jednak betonowe, ale okazało się że już za późno więc ostatecznie metalowe. A jak chcesz swoje wykończyć? Ja zgdziłam się na metalowe pod warunkiem że tak będą obrobione drewnem że nie będzie widać że są metalowe. Dziękuje za info o klamkach. Też myślałam o gałkach, ale trochę się bałam o funkcjonalność. Mąż jest niepełnosprawny i bałam się że mnie wyklnie za nie A podłogi folią malarską zakleicie i będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 21.02.2012 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Pszczólko moje będą całkowicie zabudowane, jak na zdjęciu, które wklejałam w dzienniku i komentarzach... Typowo angielskie Mnie gałki nie przeszkadzają, wręcz przeciwnie, bardzo mi się podobają Na parterze będą na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 21.02.2012 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Co do podłóg i folii to nasz majster powiedział, że choćbyśmy pilnowali to i tak się trochę na pyli, a że fugi nas nie gonią, to lepiej poczekać niż później drugi raz fugować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 23.02.2012 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 A jak tam wybory płytkowe? Coś się wyklarowało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 24.02.2012 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Nie Pszczółko... Na razie zapominam o łazience Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 26.02.2012 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Iwonko ,widzę ,ze roboty szybko postępują :yes:ciekawa jestem tej gładzi z żywicą ,bo jednak k-g na złączeniach ,szczególnie przy połączeniu ze ścianą, w niektórych miejscach mi popękały.:yes:Przy schodach też planuję tapetę ,tylko że w pasy ,ponieważ ściana tam jednak bardzo się brudzi i w niektórych miejscach są lekkie pęknięcia(taka pajęczynka) ,wkurza mnie to. A na tej tapecie to wolisz takie barokowe wzory? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 26.02.2012 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Chcę barokowe wzory, coś jak u Karolka przy schodach, tylko w beżach Podobają mi się też te pasy: http://p.alejka.pl/i2/p_new/38/38/tapeta-na-flizelinie-out-of-africa-pasy-rasch-nr-715798_0_b.jpg ale ją bardziej widziałabym w wiatrołapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 26.02.2012 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Gdzie wynalazłaś tę tapetę .bo właśnie takie mi się podobają ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 26.02.2012 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 To rasch seria out of africa i to po 64,97zł!!!! Zobacz:http://allegro.pl/alle-tapety-pl-out-of-africa-tapeta-rasch-pasy-i2117385906.htmlChcę dokładnie tą do holu i zastanawiam się czy tapetować cały hol czy tylko jedną ścianę, tak jak u Karolka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 26.02.2012 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Na żywo wygląda tak: http://img842.imageshack.us/img842/2228/rasch009.jpg Jak dla mnie bomba za te pieniążki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 26.02.2012 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Rzeczywiście bomba i niedroga ,,,,gdzieś widziałam podobne to cena oscylowała wokół 300zł za rolkę.Zapisałam sobie na "Zaś" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
POEMA 26.02.2012 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Witaj Wypada chyba się ujawnić, a nie tylko czytać w ukryciu, czy zadręczać pytaniami na priv Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 26.02.2012 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 POEMA, po pierwsze to nie zadręczasz, jest mi bardzo miło że mogę pomóc a po drugie, witam Cię gorąco! Zawsze cieszę się z nowych koleżanek forumowych, zwłaszcza zamiłowanych dworkowiczek Beatko, te tapety są niedrogie, ale nie jestem do końca pewna koloru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts