Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMENTARZE DO: NASZ WYMARZONY DWOREK

dardurdka

Recommended Posts

Dziękuję bardzo!!!

Po zaimpregnowaniu na pewno trochę ściemnieje, ale na pewno nie aż tak...

Zdjęcia woodentica wkleję, już po zafugowaniu, bo teraz to nawet koloru nie widać, taki brudny :(

Na dowód proszę - nawet Mały się załapał ;) (pokazuje "baaam" na schody od piwnicy - drzwi wewn. jeszcze nie ma :(

http://img687.imageshack.us/img687/9923/dsc08152n.jpg

Uploaded with ImageShack.us

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pszczółko, przestrzeń jest ;) Mąż narzeka, że po co mi był taki holl - przecież to na darmo trzeba ogrzewać...:rolleyes:

Ze schodami to długa historia... po prostu niezbyt rozgarnięty architekt wyrysował je tak, że gdybysmy je zrobili zgodnie z projektem tłuklibyśmy głowy o skos poddasza (ci wyżsi zwłaszcza...). Poza tym metalowa konstrukcja wychodzi taniej, niż cała zabudowa z drewna. Mam nadzieję, że uda się je wykończyć zgodnie z moimi oczekiwaniami :) a chcę sie zmieścić w 3-4 tys.zł:cool: Klamki piękne są w klamexie.pl lub odlewnia.net.pl (i drogie) , a ładne i tanie w większości supermarketów w Polsce, i to powiem Ci że można znaleźć perełki za grosze, np. do drzwi wewnętrznych będę zamawiać te gałki mosiężne:

http://www.jobda.com.pl/produkty/59-1.jpg

ale nie do wszystkich bo córka chce klamkę ;)

Te są produkcji P. Jobdy (większość klemek dostępne są w castoramie i obi). Cena ok.70zł

Edytowane przez dardurdka

No to architekt super :eek:

U mnie też metalowe, bo mąż taki był zdecydowany. W projekcie były betonowe, ale on wymyślił że lepiej metalowe, potem jak już stropy zrobione mówi, że może jednak betonowe, ale okazało się że już za późno więc ostatecznie metalowe. A jak chcesz swoje wykończyć? Ja zgdziłam się na metalowe pod warunkiem że tak będą obrobione drewnem że nie będzie widać że są metalowe.

Dziękuje za info o klamkach.

Też myślałam o gałkach, ale trochę się bałam o funkcjonalność. Mąż jest niepełnosprawny i bałam się że mnie wyklnie za nie ;)

A podłogi folią malarską zakleicie i będzie dobrze.

Iwonko ,widzę ,ze roboty szybko postępują :yes:ciekawa jestem tej gładzi z żywicą ,bo jednak k-g na złączeniach ,szczególnie przy połączeniu ze ścianą, w niektórych miejscach mi popękały.:yes:Przy schodach też planuję tapetę ,tylko że w pasy ,ponieważ ściana tam jednak bardzo się brudzi i w niektórych miejscach są lekkie pęknięcia(taka pajęczynka) ,wkurza mnie to. A na tej tapecie to wolisz takie barokowe wzory?