Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMENTARZE DO: NASZ WYMARZONY DWOREK

dardurdka

Recommended Posts

Aguś, podobają mi się, nawet bardzo :) Tylko czy gdzieś w Lublinie można je na żywo zobaczyć? I czy one są matowe czy trochę połyskują (bo pasy raczej połyskujące, więc baaardzo by mi odpowiadały ;) )

Dardurko musisz podzwonić po największych sklepach w Lublinie i popytać. Na pewno gdzieś są:wiggle:

Ta moja przynajmniej ma taki subtelny połysk- taki mi się najbardziej podoba. Wstawiam Ci 2 fotki z moimi listwami (robiłam dla dziewczyn) widać tam lekki połysk tej tapety:wiggle:

http://images45.fotosik.pl/1380/cd147efb52b2ab83m.jpg http://images50.fotosik.pl/1388/132d7c52077d9fe9m.jpg

Fajne te kinkiety kupiłaś:o:o

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

POEMA, od dawna mam ten sam problem i myślę że mój dom nie będzie taki całkiem konsekwentnie urządzony :rolleyes:

Strasznie dużo błyskotek mi się podoba, które nie koniecznie pasują do angielsko-różanego stylu... ale co tam, ważne żebym ja się dobrze czuła w tych wnętrzach ;)

Aguś, tapeta pięknie połyskuję, taką lekką poświatą! A listwy - cudne! Już mi nawet przez myśl przeszło, żeby od tych jasnych odejść, ale sosnowe drzwi bejcowane nie koniecznie będą dostojnie wyglądać, więc chyba zostanę przy swojej wersji...

Aguś, tapeta pięknie połyskuję, taką lekką poświatą! A listwy - cudne! Już mi nawet przez myśl przeszło, żeby od tych jasnych odejść, ale sosnowe drzwi bejcowane nie koniecznie będą dostojnie wyglądać, więc chyba zostanę przy swojej wersji...

Fajnie dardurko, ze Ci się podoba:wiggle: sosnowe drzwi bejcowane tez mogą wyglądać świetnie. Nasze są z olchy- drewno takie sobie, ale wyglądają całkiem, całkiem. :rolleyes:

Kominek wybrałaś cudny- mam identyczny wzór:wiggle:, tylko z piaskowca (nie naszego).

Nie wiem czy uda Ci się znależć do 2500... Ja za naszą obudową ponad 2 lata temu płaciłam 4,5:sick:A teraz wszystko zdrożało i kamień i usługi...:mad: My tez palimy wyłącznie rekreacyjnie. Szukaj, może gdzieś uda Ci się znaleźć w dobrej cenie, ale jeżeli ma to być kamień szlachetny to wątpię:no: Trzymam kciuki:D

Beatko, pamiętam Twoje drzwi i wyglądały super, ale nie chcę już zmieniać całej koncepcji, więc pozwolicie że zamknę oczy na le piękne listwy i drzwi :p Po prostu już nie chce nawet o tym myśleć...

Aguś, mnie chodzi o wkład do kominka :rolleyes::p

Obudowę zrobi mój mąż (ma zakład kamieniarski :lol2:)

aj i przepraszam, za moje złe zachowanie, nie przedstawiłam się...jestem kolejną osóbką, zarażona projektami

Arexu, my zaczynamy za TYDZIEŃ!!! Będziemy budować Kamilę II. Czytam od dłuzszego czasu Twoje posty, wiem,że i Dorfi ma Kamilę, ale przestała "dziennikować", pozdrawiam

no, a na dodatek wbiłam Ci się w TWÓJ WŁASNY OSOBISTY DZIENNIK, tak? a chcialam na forum, kurcze internet to zagadka jednak dla mnie jest, przepraszam, może jakoś to wykasować?

[ Od moderatora: posty przeniesione

własne wpisy można zmieniać / usuwać (wpisując następnie we właściwych tematach) korzystając z funkcji "Edytuj post" widocznej - dla autora - pod każdym jego wpisem ]

Aguś, mnie chodzi o wkład do kominka :rolleyes::p

Obudowę zrobi mój mąż (ma zakład kamieniarski :lol2:)

Aaaa wkład:lol2::lol2: Do 2,5 kupisz spokojnie:wiggle:

Ja mam ten firmy Godin 660 101(Beatka chyba też)

http://godin.com.pl/oferta/Wk%C5%82ady/wk%C5%82ady%20na%20drewno/660101/index.php

Cena tego oscyluje ok. 2700zł z tym, ze ja płaciłam ok. 800 zł więcej, bo wybraliśmy mosiężną ramkę:rolleyes:

Edytowane przez agawi74

My mamy w wiatrołapie fajną tapetę pasiastą w tonacji starego złota. Była niedroga, bo ok.55zł/rolka w LM. Daliśmy tapetę, bo docelowo chcę mieć tam ściany z drewna, ale ... wiadomo o co chodzi ... Póki co musi nas zadowolić tapeta. Tylko Ty chyba chcesz jasne kolorki, a jest połyskująca, ale nie taka jaśniutka.

U nas wiatrołap jest dość jasny, ponieważ jest doświetlenie, a poza tym wpada też światło z salonu, bo wejście do niego jest vis a vis. Nie chcę tapety w wiatrołapie - to tymczasowe rozwiązanie. Chcę drewniane panele w stylu angielskim w kolorze stolarki jaka jest w całym domu - to będzie ładniejsze i praktyczniejsze. Na razie z braku finansów musi wystarczyć to, co jest.

Lustro z kolei jest stare, zabrane z poprzedniego domku. Miałam ładniejsze tej wielkości (jest duże, można się w nim przejrzeć od stóp do głów), ale jak już mieliśmy się pakować do przeprowadzki, to okazało się, że ma dziurki od kołatka, więc je nie bralismy. Teraz drżę o inne meble i przedmioty drewniane, czy czasami nie przenieśliśmy ze sobą tych paskud w którejś starej ramie albo meblu :( To by dopiero było ...

Moniu, u mnie układ jest identyczny, tylko doświetlać będą drzwi do piwnicy (będą przeszklone). Mimo wszystko wolę tapetę, choć drewniana zabudowa (zwłaszcza taka do ok.60cm od podłogi) jest b. kusząca :) U mnie takie kasetony planuję na schodach, ale tez nie od razu... A te robactwo meblowe to musi być koszmar!