Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMENTARZE DO: NASZ WYMARZONY DWOREK

dardurdka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej Iwonko,

dawno mnie tu nie było, a tutaj taaakieee postępy:jawdrop::jawdrop:

Zacznę od początku- super, że mogłam Ci pomóc w sprawie tapety- mam nadzieję, ze spełniła Twoje oczekiwania:rolleyes:

Domek z zewnątrz prezentuje się świetnie i nawet kwiatki już wiszą:eek: Pięknie:)

Wszystkie pokoje pięknie odmalowane- piękne kolorki wybrałaś:wiggle:

A cena drzwi powala:eek: Jak będą zamalowane na śmietankowo to będą jeszcze piękniejsze. Już nie mogę się doczekać efektów:popcorn:

Pięknie ta Twoja mała kibicka:lol2::lol2:

Fajnie dziewczyny, że zaglądacie i oczywiście dziękuję za pochwały :)

Rzeczywiście drzwi wyszły tanie, ale to czekanie... Najważniejsze, że są i będzie można je pomalować razem ze schodami :)

Karolku, to teraz i drzwi mamy podobne ;)

Aguś, tapeta czeka w pudełku na schody, ale i tak wygląda rewelacyjnie, a podjęcie decyzji, dzięki Tobie, było tylko formalnością :*

Przypomniało mi się że podłoga w kuchni nie zafugowana, a tu meble mogą być wcześniej... więc czekam na tatę, żeby zapytać, kiedy ma wolny czas ;)

• 2 weeks później...
Nie masz co żałować tej Goveny, ja mam te gniazdka i włączniki w kuchni, tylko ze stali szczotkowanej. Po kilku latach użytkowania okazało się, że to straszny szajs za spore pieniądze, który ściera się i rysuje od użytkowania. W nowym domu już bym się nie zdecydowała na taki badziew. Chociaż nadal uważam że mają bardzo fajny wygląd ale niestety tylko wtedy kiedy się ich nie dotyka.

Oj Iwonko ,ale się u Was dzieje:wiggle::wiggle:pewnie już niedługo przeprowadzka?Ciekawa jestem Twojej kuchni....na pewno pięknie wpasuje się czajniczek.Ja ostatecznie kupiłam czarny ,ten który wklejałam u siebie,...jestem bardzo zadowolona z wyboru.A jeżeli chodzi o wyłączniki, to mam impresję -białą i ecru i kompletnie nic się z nimi nie dzieje.Pamiętam ,że przymierzałam się do tych ładniejszych ,ale nie wygrałam zderzenia z dość wysoką ceną ,a w końcówce wykończeniówki każdy grosz się liczył .Myślałam ,ze kiedyś sobie wymienię .ale chyba jednak nie...przestałam zwracać na to uwagę:yes:

Beatko, super że zajrzałaś :) Już mi chodzą po głowie myśli, żeby zaprzestać pisanie dziennika, bo odzew jest b.mały :( I już nawet zapomniałam, że Ty masz impresję :p W sumie to tata-elektryk mi te wybrał i przywiózł czy mi się podobają ;) Bo że są dobre i żebym się nawet nie ważyła kupować z biedronki po 4zł bo w ścianie nawet dnia się nie utrzymają - heh... A Twoja opinia jest dla mnie ważna :) Teraz już nie mam wątpliwości, w końcu mieszkasz już ponad rok! A nasz przeprowadzka pewnie się opóźni, kuchnia przyjedzie dopiero we wtorek, płytki do łazienki jeszcze nie zamówiono (kombinuje dorzucić tam trochę cegły i nie wiem czy to będzie ładnie wyglądało- będzie zabudowa z półkami nad wanną i tak dałabym cegłę), nie wspominając o wylewkach, które nadal są zbyt mokre... Ale myślę że w wakacje to nastąpi :)

Iwonko ,ja tez już kilka razy próbowałam zaprzestać wpisów ,ale jakoś się przyzwyczaiłam ...u mnie też tak jest ,że oglądalność dziennika jest duża(widzę po ilości wyświetleń ) a komentatorów mało.:(tylko te zaprzyjaźnione i wierne dziewczyny coś skrobną .Prawda jest taka ,że ja już praktycznie z budowaniem skończyłam ,ale stwierdziłam ,że jest to rodzaj rozrywki dla mnie i lubię tak nocy sobie popodglądac co u niektórych dziewczyn słychać i,sprawia mi to przyjemność, to czemu nie?

Ciekawi mnie ten pomysł z cegłą w łazience ...może pomalowałabyś ją na biało....myślę ,że to fajny pomysł .A na które płytki się zdecydowałaś ?

Witaj, Moniu! Ciebie też ostatnio mało na fm :( Ale wcale się nie dziwię, pewnie spędzasz mnóstwo czasu w ogrodzie :) Dobrze wiedzieć że impresja cieszy się dużym powodzeniem ;)

Beatko, u mnie to chyba ten brak czasu... Często mam takie zaległości, ze już nawet nie wiem o co kaman, i po prostu nic nie piszę :( We wtorek ma przyjechać kuchnia, mam nadzieję, że będzie się czym pochwalić ;)

Co do płytek, to na 99% (bo jeszcze nie zamówione- przekonuje m) będą vives candem beige. Nie widziałam ich na żywo, i nawet łazienki takiej (poza zdjęciami ze strony producenta) ale b. mi si podobają i tak dla przełamania tych beżów nad wanną dałabym taką czerwono-brunatną postarzaną cegłę :0

Dziękuję dziewczynki :) Powiem szczerze, że mam mieszana uczucia... Raz cieszę się bardzo, innym razem mam wątpliwości czy to ładnie wyjdzie. Wariatka ze mnie!:bash:

Trochę mi się nie widzą te gładkie fronty szuflad (umawiałam się na takie z wcięciem, ale stolarz się zamotał :( ) Boję się tej obudowy nad kuchenką, bo jeszcze jej nie widziałam... Za to z witrynki jestem mega zadowolona :):wiggle:

Hej Iwonko, kurczę nie zamykaj dziennika, buuuu..... Zamiast tego przenieś się do nas- galerianek-przecież budowa się już skończyła i została Ci sama wykończeniówka:rolleyes: Tutaj gdzieś mi znikasz, sama też rzadko jesteś u nas i dlatego trudno Cię znależć w tych dziennikach:bash:

Ale do rzeczy-kuchnia zapowiada się przepięknie:jawdrop::jawdrop::jawdrop: Wcale się nie przyznawaj, ze to mdf, bo nic a nic nie widać. Wygląda jak lite drewno, pilastry są świetne. Czekam z niecierpliwością na ciąg dalszy:popcorn::popcorn:

Pozdraiwam:)