Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMENTARZE DO: NASZ WYMARZONY DWOREK

dardurdka

Recommended Posts

Aha! Okna, oczywiście ze szprosami, brązowe (jeszcze nie wiem ciemny dąb czy złoty). Mieliśmy ruszyć na poszukiwania po weekendzie. Niestety mąż wyjeżdża, więc odwlecze się to do przyszłego tygodnia.

Zresztą, aż tak mi się nie spieszy, bo okna będziemy wstawiać dopiero na wiosnę...

Za to okna dachowe już mamy :D

Mam nadzieję, że się sprawdzą (Fakro 78x140)

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A kto by nie chciał się jak najszybciej wprowadzić??? Jak już wcześniej wspomniałam budujemy bez kredytu, a milionerami nie jesteśmy :D . Zresztą szybkie wykańczanie nie jest dobre. Znajomi zaczęli na zimę i już w lecie mieszkali - efekt: tynki wewnątrz popękały, do tego wilgoć (ocieplili z zewn. położyli tynki, a mury jeszcze nie wyschły). Poza tym nikt mi w zimie instalacji nie zrobi, więc uważam, że szkoda na zimę wstawiać. Zresztą ekipa murująca doradziła by nie zatykać otworów okiennych na zimę, jedynie te na poddaszu. Mieszkamy 2 km od działki, a bliskich sąsiadów nie mamy. Wiele razy słyszałam o kradzieży okien już zamontowanych i trochę się boję :(

Na wiosnę ruszą instalacje, więcej czasu będziemy na budowie, to i na okna przyjdzie czas... Słyszałam, że w dobrych firmach można na nie czekać nawet 2 m-ce.

A schody do piwnicy...

Jest oddzielne wejście z wiatrołapu.

Obiecuję, że wstawię zdjęcie...

Oczywiscie.Ja poprostu biore przyklad od znajomych.Od lipca sie buduja i na gwiazdke juz sie wprowadzaja ! Zreszta w Polsce najbardziej popularny system budowy domu to system 2 letni.Jezeli chodzi o kradzieze to gdzies na forum muratora znalazlem temat i naprawde niektorzy maja pecha kradna nawet szpachtelki a niektorych poprostu Pan Bóg strzeze ale nie warto ryzykowac.I podziwiam Was za budowe bez kredytu.Co prawda kredyt mozna wziasc na koniec na wykonczenie, umeblowanie itp.Ale to kwestia sytuacji.

Dorfi Daszek przy dobrej pogodzie będzie gotowy na niedzielę :lol: :lol: :lol:

Karor tego roku zostało raptem 2 miesiące :wink:

Na pewno będziemy coś działać... może elektrykę... no i wybierać okna.

To raczej w przyszłym tygodniu, obecnie jestem "słomianą wdową", więc sama nie będę wyruszać na poszukiwania.

Szczerze ? Wspolczuje wam tego co was czeka.Tego urwania glowy oczywiscie jezeli ma sie duzo czasu to mozna to jakos przezyc ale jak sie zacznie wybieranie okien kafli panel badz parkietu zeby wszytsko do siebie pasowalo to bedzie wam trudno :lol: I do tego jak kazdy bedzie mial swoje zdanie co do okien albo wykonczenia :D To bedzie maly problem, chyba ze jestescie jednym z nilicznych malzenstw... :D

MAMY JUŻ RYNNY! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Mam pytanko. Zaczęłam rozglądać się za meblami, gdy gdzieś w necie przewinęło mi się zdjęcie jadalni z moich marzeń, ale niestety nie zapisałam :cry: :cry: :cry:

Mam tu podobne, może ktoś widział gdzieś coś w tym stylu :wink:

http://images38.fotosik.pl/26/e5ab202e34009afa.jpg

http://images29.fotosik.pl/290/412e0c9f8d64555a.jpg

http://images49.fotosik.pl/26/90c1ec7d6d91ebf9.jpg