dardurdka 04.08.2012 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 (edytowane) Dziękuję za miłe komentarze http://forum.muratordom.pl/images/smilies/smile-2.gif Ja chciałam maksymalnie wykorzystać pieniążki przeznaczone na kuchnię http://forum.muratordom.pl/images/smilies/smile-2.gif Myślę, że 7,5tys.zł to nie dużo za takie cudeńko. Myślę, że udało mi się osiągnąć zamierzony efekt, a jak dojdą wszelakie ozdóbki, serwisy (mąż obiecał w tym tyg. mi kupić!!!) to będzie cudownie http://forum.muratordom.pl/images/smilies/jumpy.gif Zresztą pn stolarz też zadowolony, bo już w dniu montażu, dostał zamówienie na kolejną b. podobną http://forum.muratordom.pl/images/smilies/wink-2.gif Jestem tylko ciekawa, jak z brudzeniem się tej kuchni?? Po cichu liczę, że będzie ją można od czasu do czasu wyszorować, tak jak inne z drewnopodobną okleiną http://forum.muratordom.pl/images/smilies/tongue-2.gif Dzisiaj wymieniliśmy baterię w LM bo okazało się że miała wadę fabr. i nie dało się jej umocować... Na szczęście wszystko jest ok, zwłaszcza że od stycznia producent ją ulepszył http://forum.muratordom.pl/images/smilies/wink-2.gif Obejrzałam też płyteczki "biała wenecka" ze scenkami w niebieskim i brązowym kolorku, i takie z lawendą i napisami i muszę przyznać, że bardzo mi się spodobały, więc może to one zabudują stanowisko piecowe http://forum.muratordom.pl/images/smilies/wink-2.gif Dardurdko, na której ścianie planujesz tą kwiatową tapetę? Myślę, że to będzie strzał w dziesiątkę, doda smaczku całemu wnętrzu. Na Twojej inspiracji wygląda rewelacyjnie Ewelinko, ja bym ją dała na tej ścianie od lodówki do drzwi (rolka by wystarczyła, więc koszt nie powinien być duży)- Tylko gdzie ją znaleźć? Jest mnóstwo tapet w róże, nawet bukiety som, ale nie takie.... Edytowane 4 Sierpnia 2012 przez dardurdka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
POEMA 04.08.2012 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 Kobitko, podpowiedz mi - czy będziesz kładła płytki w kuchni, czy tylko na stanowisku piecowym? Zastanawiam się, ponieważ, z tego co się orientuję to płytki powinny iść przed montażem kuchni. Ja niestety nie mam zamówionej kuchni, a tym bardziej wybranych plytek i wolałabym zaczekać na efekt kuchni z ich kładzeniem. Podpytaj się, czy Twój stolarz jest zainteresowany pracą na wyjeździe ? U mnie takie wyceny, że głowa boli. Czy cena którą podałaś to z wyspą, czy bez? Co do płytek ładna jest ta z Cerkolor wenecka perla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 05.08.2012 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 Tyle dałaś za kuchnie:jawdrop:W życiu bym nie powiedziała. Nie dość, że rewelacyjna to jeszcze w rewelacyjnej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 05.08.2012 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 Kobitko, podpowiedz mi - czy będziesz kładła płytki w kuchni, czy tylko na stanowisku piecowym? Zastanawiam się, ponieważ, z tego co się orientuję to płytki powinny iść przed montażem kuchni. Ja niestety nie mam zamówionej kuchni, a tym bardziej wybranych plytek i wolałabym zaczekać na efekt kuchni z ich kładzeniem. Podpytaj się, czy Twój stolarz jest zainteresowany pracą na wyjeździe ? U mnie takie wyceny, że głowa boli. Czy cena którą podałaś to z wyspą, czy bez? Co do płytek ładna jest ta z Cerkolor wenecka perla. Kochana, mój stolarz ma tyle roboty, że nie chce brać dalszych zleceń, zwłaszcza że na początku, jak zaczął robić kuchnie i brał każde zlecenie, jeździł nawet do Wawy i miał już serdecznie dość... Bo to jeden czy dwa wyjazdy nie wystarczą, u nas był w sumie 5 razy nie licząc wstępnej wyceny i pomiarów. Jest bardzo dokładny i woli 1000razy sprawdzić i być pewien że wszystko się zgadza Już po montażu naszej kuchni dostał zamówienie na jedną (też u nas w rodzinie) a chce zrobić zdjęcia bo już ma kilku chętnych na kuchnię angielską i dla porównania chciał pokazać też moją... Cena jest za to co widać. Wyspa i kredensik będzie kiedyś tam... czyli w bliżej nie określonym czasie... Płytki będę naklejać tylko tu gdzie kuchenka, dalej nad blatem będzie niewielki cokolik (skrywający gniazdka) z granitu tego co blat. Mam nadzieję, że fajnie będzie A te płyteczki weneckie strasznie mi wpadły w oko, pewnie się na któreś zdecyduję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 05.08.2012 10:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 Tyle dałaś za kuchnie:jawdrop:W życiu bym nie powiedziała. Nie dość, że rewelacyjna to jeszcze w rewelacyjnej cenie. Dziękuję Pszczółko Mam zamiar zostać mistrzynią w budowaniu i wykańczaniu najtańszego domu w kraju (heh) A tak poważnie, to jak się bardzo chce to da się wiele kosztów przeskoczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia4 07.08.2012 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Witam, trochę spóźniony komentarz do kuchni: PIĘKNA. Co do twoich wahań czy zmienić fronty przy wyspie to ja mam trochę inne zdanie. Czy nie byłoby tam przesytu ozdób? Jeśli dasz piękne płytki w tej wnęce to gładkie proste fronty będą dobrą ramą, która nie przykuje uwagi, a wyeksponuje urok płytek. Ja poczekałabym z decyzją wymiany do ostatecznego zrobienia tej wyspy kuchennej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 07.08.2012 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Basiu, te wymysły co do frontów, to była moja pierwsza reakcja... nie do końca przemyślana (heh)... Teraz już inaczej na nie patrzę, nie przeszkadzają mi a nawet podobają - ale to do mnie podobne, jak tylko zobaczyłam, że coś jest nie tak jak chciałam, to od razu się tak zezłościłam, że nawet nie bardzo chciałam oglądać kuchnię. Dopiero na drugi dzień, jak pojechałam na spokojnie popatrzeć to zaczęłam trzeźwo myśleć Teraz jest to ulubione miejsce w domu i myślę, że tak już pozostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 09.08.2012 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 Iwonko, a nie myślałaś o zrobieniu ramki wokół tego elementu ozdobnego?Coś takiego jak tutaj w meblach - jest podobny motyw. Wydaje mi się, że jakakolwiek rameczka dopełniłaby całosci.http://i46.tinypic.com/9t20hx.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 09.08.2012 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 Oczywiście mam na myśli słup schodowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 09.08.2012 13:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 Wiem, Moniś Ale nie chcę przesadzić z tymi ozdóbkami - Na zdjęciu nie widać, ale te gzymsiki i kapelusz są duże i jak jeszcze dodałabym ramkę to byłoby za dużo, zwłaszcza że teraz proporcje grają - rzeźba jest wielkości środka kasetonu w słupie A jak się pomaluje na ecru to będzie wszystko jeszcze bardziej wyeksponowane, każdy drobiazg lepiej widać, dlatego musze uważać, żeby nie przedobrzyć, bo jak wiesz u nas schody są dość wąskie i te wielkie słupy mogą wszystko zepsuć... Ale uparłam się i liczę że będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 09.08.2012 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 Iwonko kuchnia PRZEPIĘKNA:jawdrop: Mnie te gładkie fronty w stanowisku gotującym nie przeszkadzają, tylko zastanawiam się czy nie masz tam za mało miejsca, żeby wygodnie gotować czy postawić patelnię... Ale pewnie to sprawdziłaś Słup coraz piękniejszy, nie mogę się doczekać efektu końcowego:popcorn: Kredensik planuję podobny, tylko w innym kolorze chyba:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 09.08.2012 13:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 Aguś, stanowisko piecowe od wewnątrz ma szer. 80cm, więc powinno wystarczyć Ja takich kredensików, to wolę się nie przyznawać ile i gdzie planuję, bo trochę mam bzika na ich punkcie Strasznie mi się podobają i w salonie będzie w kolorze mebli - taki średni dąb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 09.08.2012 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 Aaa 80cm to chyba wystarczy. Kredensiki też uwielbiam, ale nie mam miejsca na kilka szt:bash: Będzie tylko jeden w jadalni:( Chciałam zagłosować na Twoją kuchnię, ale nie mam konta na fejsie:mad: Co oni wymyślili- zawsze można było glosować bez konta:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 09.08.2012 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 Iwonko, kuchnia obłędna ,,,tym bardziej mi się podoba ,bo jest podobna do mojej:lol2::lol2:kredensik Twój pamiętam:yes:już go parę lat temu przerabiałyśmy:lol2:ciesze się bardzo ,że konsekwentnie realizujesz swoje marzenia i trzymam kciuki za resztę ...schody tez szykują się rewelacyjne...a może taką ramke dodasz ,jak radzi Monia?myślę ,ze nie będzie za dużo ozdobników,a raczej w sam raz...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 09.08.2012 15:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 Agusia, do głosowania nie trzeba mieć konta na fb, wystarczy zalogować się na werandzie (mail i nick) i tyle Liczę na Twój głos Beatko, właśnie pomalowaliśmy z tatą słupa podkładówką, już zmian nie będzie - może dlatego że dzisiaj strasznie boli mnie głowa A tak poważnie, to mała rameczka by pasowała, ale byłby problem z jej umocowaniem i mało miejsca zostałoby przy brzegach... jednym słowem, odpuściłam sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 09.08.2012 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 dodałam 3+1 i udało się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 09.08.2012 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 Iwonko w takim razie zagłosowałam na 6 oczywiście:lol2: Mam nadzieje, ze wygrasz, ale wiem, ze jest mnóstwo osób z konkurencji, które złośliwie oceniają na 1, tym samym obniżając średnią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 09.08.2012 15:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 Dziękuję dziewczynki! Większą satysfakcję daje takie "pospolite ruszenie" Ze można na Was liczyć, jeśli tylko trzeba, a nagroda, to nic specjalnego, więc nawet nie o to chodzi. Ale nie byłabym do końca szczera gdybym nie powiedziała, że fajnie jest coś wygrać, cokolwiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 09.08.2012 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 Beatko, A tak poważnie, to mała rameczka by pasowała, ale byłby problem z jej umocowaniem i mało miejsca zostałoby przy brzegach... jednym słowem, odpuściłam sobie no chiba ,że tak.... oczywiście zagłosowałam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 10.08.2012 02:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 Iwonko pieknie u Ciebie ..... zupelnie moja bajka ....... w swoim domku na ile to mozliwe chce rowniez dodac cos stylowego ( myslalam o kuchni , ale nie moge przesadzic ) postaram sie polaczyc style czyli nowoczesnosc i oddddddlotowa przeszlosc .... Pozdrawiam i ide oddac glos na Twoja kuchnie oczywiscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts