monia i marek 05.07.2013 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 Górna łazienka zrobiona na zasadzie takiej, że są płytki, a poza tym nic innego. Mam kupione chromowane kinkiety z Mint Gray, srebrne lustro w stylu glamour i czekam na resztę, która nie wiem kiedy nastąpi. Nie mogę kupić szafki pod umywalkę jaką bym chciała, bo albo nie nadaje się do łazienki, gdzie jednak sporo wilgoci, albo cena taka, że zwala mnie z nóg. Nie mogę się też zdecydować na obudowę wanny. Wanna będzie owalna i nie wiem, czy obuduję ją na biało, czy drewnem. Poza tym do moich boazerii nie pasuje blat wokół wanny inny niż biały (albo ja już przesadzam i jestem zbyt akuratna w swoim pomyśle) i tu znów problem - z drewna nie bardzo się nada, a granitu białego nie ma. No i tym sposobem łazienka czeka... chyba na zimę, bo wtedy będę miała więcej czasu na wymyslanie wieczorami. Teraz ogród pochłania każdą moją wolną minutę - tutaj teraz inwestuję swoje finanse i siły aż do późnej jesieni. Najważniejsze jednak, że już się nie kurzy, bo w pralni też od razu położyliśmy płytki przy okazji łazienki - takie same jak w łazience - białe, błyszczące, duże 60x60cm. Czeka nas jeszcze układanie płytek w piwnicy - zaczęte już dawno i wciaż nie skończone. Pewnie też zaczeka to do zimy. Mamy też pozwolenie na budowę garażu, ale nie wiem, czy ruszymy w tym roku. W sumie wyszedł z tego mały dom Biorąc pod uwagę, że nadal nie mamy skończonej elewacji, to nie wiem, czy jest sens zaczynać budowe garażu. Z drugiej strony jednak... nie ma gdzie schować samochodów przed śniegiem w zimie. Ach... te wydatki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 05.07.2013 11:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 Rozumiem Cię Moniu, mnie też wszystko z trudem przychodzi, bo chciałabym, a wiele rzeczy jest po prostu nieosiągalnych... Ja tez teraz chcę zrobić w płytkach łazienke i powoli dokupować resztę, więc finish nie wiem kiedy nastąpi. W najbliższym czasie będzie też układany parkiet w salonie - NARESZCIE! więc w końcu też pozbędę się wszystkich kurzących się pomieszczeń Jest jeszcze tyle rzeczy do zrobienia, dokończenia, przemyślenia, że brakuje mi tego entuzjazmu... chyba niepotrzebnie wypaliłam się przy budowie, trzeba było zachować siły na wykańczanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 16.07.2013 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Witam Dardurdko Przyszłam z rewizytą i od razu mówię, że komplecik podobny do Twoich wymarzonych mebli ogrodowych też mi sie marzy do mojej "altanki" różanej. 2 krzesełka i stoliczek okrągły... Może kiedyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 18.07.2013 05:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 Witam Dardurdko Przyszłam z rewizytą i od razu mówię, że komplecik podobny do Twoich wymarzonych mebli ogrodowych też mi sie marzy do mojej "altanki" różanej. 2 krzesełka i stoliczek okrągły... Może kiedyś WITAM!!! :wave: Ja szukam miejsca u siebie na taką altankę, chciałabym, żeby ogród składał się z takich kącików i ścieżek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 25.07.2013 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 dardurdka , Kochana, pochodziłam sobie po Twoim dworu i strasznie mi się wszystko podoba, może dlatego, że czuję się prawie jak u siebie? Ślicznie się robi a będzie jeszcze ładniej. Dom jednak daje dużo więcej możliwości niż mieszkanie. Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 26.07.2013 07:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 dardurdka , Kochana, pochodziłam sobie po Twoim dworu i strasznie mi się wszystko podoba, może dlatego, że czuję się prawie jak u siebie? [ATTACH=CONFIG]202670[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]202671[/ATTACH] Ślicznie się robi a będzie jeszcze ładniej. Dom jednak daje dużo więcej możliwości niż mieszkanie. Trzymam kciuki [ATTACH=CONFIG]202682[/ATTACH] A, dziękuję, dziękuję Baaardzo mi miło I chyba pierwszy raz u mnie gościsz, więc witam! To prawda, że w domu jest więcej możliwości, ale i siwych włosów przez to przybywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaklasyka 27.07.2013 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2013 wpadłam się przywitać zapowiadają się piękne łazienki,będe podglądać,jestem absolutnie zakochana w cegiełkach,dywanik od illusjon mnie urzekł i sama planuje go w wiatrołapie,ciekawa jestem jak wyjdzie w Twojej łazience bo ja myślałam nad dywanikiem ale z płytek terrades grafito,jak nazywa się listwa ,którą wybrałaś do mugatów?pięknie wygląda, pozdrawiam miłego weekendu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 29.07.2013 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 wpadłam się przywitać zapowiadają się piękne łazienki,będe podglądać,jestem absolutnie zakochana w cegiełkach,dywanik od illusjon mnie urzekł i sama planuje go w wiatrołapie,ciekawa jestem jak wyjdzie w Twojej łazience bo ja myślałam nad dywanikiem ale z płytek terrades grafito,jak nazywa się listwa ,którą wybrałaś do mugatów?pięknie wygląda, pozdrawiam miłego weekendu Witam nową koleżankę JEstem ciekawa Twojego wiatrołapu, terrades wyglądają jak mozaika, pewnie pięknie wyjdzie Moje listwy to remate benicassim, ale niestety są już wycofywane i nie będą ich produkować. Dlaczego, nikt nie wie... Przez to nawet bardziej bałam się ich wyglądu, bo pomyślałam że może są z jakąś wadą fabryczną... a tu takie ślicznoty przyjechały Pochodzą z białej kolekcji bianco brillo 20x20cm a listwy takie jak z kolekcji mugatowej 5x20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 31.07.2013 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 Dardulko kuchnia jest powalająca Wysłałam pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 31.07.2013 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 A dziękuję Trochę mdła się na zdjęciach wydaje, myślę że jak dojdzie ciemniejsza roleta i zasłony to będzie lepiej Odp. pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 31.07.2013 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 a ja nie mogę wejść do dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 31.07.2013 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 Pszczółko, mnie się otwiera bez problemu. Może spróbuj przez link:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?121777-BAJKOWY-DWOREK/page30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 24.08.2013 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 Iwonko ,bardzo sporadycznie zaglądam ...nie mam teraz czasu pomimo tego ,że jestem na urlopie.:yes: gratuluje postępów na budowie ...piękny parkiet i faktycznie śliczny jest nawet taki surowy.. ciekawa jestem jak go wykończysz. Na wyspie dałabym drewno ,mimo wszystko...kiedy planujecie przeprowadzkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 25.08.2013 15:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 Iwonko ,bardzo sporadycznie zaglądam ...nie mam teraz czasu pomimo tego ,że jestem na urlopie.:yes: gratuluje postępów na budowie ...piękny parkiet i faktycznie śliczny jest nawet taki surowy.. ciekawa jestem jak go wykończysz. Na wyspie dałabym drewno ,mimo wszystko...kiedy planujecie przeprowadzkę ? Beatko, cieszę się że zajrzałaś :* Parkiet będzie lakierowany, zastanawiam się tylko czy dodać mu trochę cieplejszego koloru A z blatem to poczekam aż będzie wyspa, wtedy chyba będzie łatwiej sobie wyobrazić Mi też bardziej odpowiada drewno, ale granit pasowałby do całości... Sama nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 30.08.2013 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 Co do listw podłogowych...Moim zdaniem takie mocne wgłębienia w listwie będą bardzo niepraktyczne. My mamy również profilowane, ale jednak delikatniej, bo na tak głębokich profilach trzeba codziennie wycierać kurz, zwłaszcza na białych. To taka moja sugestia. Jeśli chodzi o parkiet...Ta ciemna podłoga parkietowa super! Piękny odcień brązu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 30.08.2013 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 Fajnie Moniś, że zajrzałaś Tutaj na forum nasze dworkowe społeczeństwo się rozsypało, a nie przybywa niestety nowych Ogólnie wszystkie białe frezowane listwy są niepraktyczne, przy schodach mam małe rowki i tez ciągle kurz jest A podłoga ciemna też mi się podoba, ale nie widzę jej u siebie, szukam bardziej złocistej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 02.09.2013 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 U nas jest właśnie parkiet taki złoty, miodowy. Myslę, że bez przyciemniania tez z czasem osiągnie taki kolor, więc jesli Wam się nie spieszy, to mozna po prostu zostawic naturalny. Zaskoczona jestem natomiast ceną, za jaką kupiliście parkiet. My za nasz płaciliśmy 175 - 180 zł/m2, kl.I, II, bez żadnych bieli i sęków, gr.2,2cm. Widzialam tez kl.III tego producenta, od ktorego nasz parkiet pochodzi - również nam się bardzo podobał, bo i tak był wysoki jakościowo i nie wyglądał na kl.III, ale cena tez nie była mała - 150-160zł. Ceny oczywiście z ułożeniem i lakierowaniem. Wasz parkiet wydaje mi sie niemal za półdarmo - jesteś mistrzynią w wyszukiwaniu dobrych cen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 02.09.2013 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 Moniś u nas cena z ułożeniem i lakierowaniem wynosi ok. 100zł/m2. My układaliśmy sami, tata, jego kolega i mój mąż, ja donosiłam klepki Lakierował będzie tato, stąd te oszczędności 60zł/m2 to za sam parkiet. Jestem bardzo zadowolona, bo miałam kupować w Biłgoraju, kawałek drogi a tu na miejscu udało się w jeszcze lepszej cenie kupić Chyba jednak zdecyduję się na pojedyncze bejcowanie Nie mam cierpliwości, a jasna podłoga będzie się gryzła z resztą podłóg w domu... Zwłaszcza że na razie nie mamy drzwi do salonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tereska77 12.11.2013 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 Witaj Dardurdko! Jestem wlasnie po lekturze Twojego dziennika, przez komentarze juz nie przebrne, bo za duzo tego jest:D Piekny ten Wasz domek:yes: Mam pytanie. Pamietasz moze co to za plytki? Czytalam w napieciu, co z ta lazienka bedzie, ze moze jakas nazwe napiszesz, ale ostatecznie wybralas inne i moja ciekawosc pozostala niezaspokojona;) Widzialas te plytki na zywo, czy tylko na zdjeciu? Bede wdzieczna, za jakiekolwiek informacje. Pozdrawiam. Aska:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaklasyka 13.11.2013 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 witam,chciałam się dowiedzieć,czy łazienka jest już gotowa?czy ja jakoś przegapiłam? podłoge masz piękną:0buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts