Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMENTARZE DO: NASZ WYMARZONY DWOREK

dardurdka

Recommended Posts

Fantastycznie wyszły Ci krzesła, musiałaś się naprawdę napracować (jakiej farby użyłaś?) Jeżeli chodzi o zabudowę to podoba mi się wersja z lustrami oraz z zegarem. Gratuluję pięknego domku.

Baaaardzo Ci dziękuję :))) Już myślalam, że nikt nie czyta mojego dziennika bo długi i nudny... Krzesła malowałam farbą akrylową białą - wyczytałam że to najlepsze (najwygodniejsze) farby do przerabiania mebli. Łatwo sie nakłada, szybko schnie, nie śmierdzi i można samemu robić odcienie, kolory dodają tylko pigment :) Dla mnie idealne :)

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dardurko, podczytywałam Twój dziennik 'od zawsze', ale z doskoku.

Skusiły mnie do napisania Twoje DIY krzesłowe: po pierwsze znakomita odsłona starego w nowym, po drugie - wiesz jak takie wpisy są ważne? mobilizują tych, którym się nie chce/wahają się/nie mają pomysłu. Dziękuję niniejszym :)

Dardurko, podczytywałam Twój dziennik 'od zawsze', ale z doskoku.

Skusiły mnie do napisania Twoje DIY krzesłowe: po pierwsze znakomita odsłona starego w nowym, po drugie - wiesz jak takie wpisy są ważne? mobilizują tych, którym się nie chce/wahają się/nie mają pomysłu. Dziękuję niniejszym :)

No Kochana! To mnie zmobilizowałaś :yes: W sumie to wiem z własnego doświadczenia, najpierw przerzuciłam setki stron i blogów, chociaż nigdzie nie było tak najprościej to opisane, i też bardzo się bałam że tylko zepsuję mebel... Cieszę się że mogłam pomóc, to przecież fajna zabawa i ogromna satysfakcja, gdy już się uda :)

Jakby coś, to służę radą :cool:

• 1 month później...
Iwonko ..ślicznie u Ciebie...dawno nie zaglądałam ( przyznaje się bez bicia:D} a tu tyle zmian...!! Piękny lambrekin ...jestem pod wrażeniem krzeseł ...zdolna bestia z Ciebie:D:hug:no i cudny widok za oknem:yes:

Dziękuję Kochana :) Sama często nie mogę znaleźć ani dziennika ani komentarzy, więc wybaczam ;)

• 3 weeks później...
Ja tez kawkę porywam.:yes:.Zarówno wnętrza jaki doskonałe towarzystwo mi odpowiadają :D:hug: ale z Ciebie to zdolna bestia ...sama...te krzesła tapicerujesz? ?jestem pełna podziwu!!!

Zdarza się :) Straszną przyjemność mi sprawiają takie prace :)

A na kawę masz zawsze aktualne zaproszenie, wiesz chyba? :hug:

• 2 weeks później...

W te piękne Święta, gdy Pan Zmartwychwstanie.

Życzę smacznych jajek na śniadanie, żółtego kurczaczka, białego zająca i oby te święta trwały bez końca Tęczowych pisanek, na stole pyszności,

mokrego Dyngusa i wspaniałych gości, niech to będzie czas uroczy Życzę miłej Wielkiej Nocy!!!

Wielkanocne+jaja+z+arabesk%25C4%2585.JPG

ojej, ale mam zaległości! Bordowe ludwiki, boskie już na nie choruję, pewnie drogi był ten komplet. Gdzie Ty wyszukujesz te rzeczy?

Co do ogrodu to widzę podobną koncepcję co u mnie :) Oczywiście chodzi o warzywnik obsadzony bukszpanem. Pomysł z posągiem i różami świetny i taki romantyczny. Czy w Twoim ogrodzie jest przewidziany trawnik? Jeśli są dzieci to trawnik musi być, z resztą samemu też jest miło poleżeć na trawie lub po niej pochodzić boso :) No i oczywiście potrzebne są drzewa porośnięte bluszczem lub choć jeden klon o kształcie kopułki.

Życzę powodzenia z ogrodem, Ty i tak jesteś sporo do przodu, bo mój będzie tworzony zapewne dopiero za 2-3 lata :(

ojej, ale mam zaległości! Bordowe ludwiki, boskie już na nie choruję, pewnie drogi był ten komplet. Gdzie Ty wyszukujesz te rzeczy?

Co do ogrodu to widzę podobną koncepcję co u mnie :) Oczywiście chodzi o warzywnik obsadzony bukszpanem. Pomysł z posągiem i różami świetny i taki romantyczny. Czy w Twoim ogrodzie jest przewidziany trawnik? Jeśli są dzieci to trawnik musi być, z resztą samemu też jest miło poleżeć na trawie lub po niej pochodzić boso :) No i oczywiście potrzebne są drzewa porośnięte bluszczem lub choć jeden klon o kształcie kopułki.

Życzę powodzenia z ogrodem, Ty i tak jesteś sporo do przodu, bo mój będzie tworzony zapewne dopiero za 2-3 lata :(

Kordelio, dziękuję za wizytę :)

Trawy u mnie pod dostatkiem, nawet w części lasu mam, a to pomiędzy ogródkiem i lasem (boisko) to tez trawa właśnie z myślą o dzieciach :) Drzew także nie brakuje, bo cała działka kiedyś była "dzikim lasem" :) Dodatkowo typowy "angielski" trawnik będzie w prawej części, więc nawet nie wiem czy nie za dużo tej trawy ;) W lesie mam kilka drzew porośniętych bluszczami, więc Twoja wizja już prawie się sprawdza :)

Komplet wypoczynkowy "przywleczony" z zagranicy... Kupiony za grosze (stanęło na 380euro). Może w przyszłym roku zrobię go w bieli, żeby pasował do reszty domu. Cieszę się, że zajrzałaś :*

• 2 months później...

Zajrzałam poczytałam.. i muszę pochwalić..

Baardzo ładnie się robi... w Twoim klimacie.. krzesła ładne, komplet też bardzo mi się podoba... w szaro beżu będzie mu do twarzy...

Iwonka.. podeślij mi link do sklepu . bo zgubiłam..

No i jak dzieciaki rosną... :rolleyes::)

Arniczko, cieszę się że się podoba - zginęłam w sprawach ogrodniczych, ucze się ale to trudne... Już nie mogę się doczekać ogrodu :) Z każdych zakupów wracam obładowana roślinami... Dzieciaki rosną jak na drożdżach, robi się trochę lżej z nimi :) Za komplet planuję wziąć się w przyszłym roku, mam nadzieję że pikowanie mi wyjdzie, bo tego najbardziej się boję... Póki co mam kilka pomysłów na górny holl i sypialnię w stylu toile de jouy... oj, ale to na zimę zostawiam - teraz jest "garden time" ;)

A... mój sklepik (http://www.barokstyle.pl)