dardurdka 05.02.2014 15:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Fantastycznie wyszły Ci krzesła, musiałaś się naprawdę napracować (jakiej farby użyłaś?) Jeżeli chodzi o zabudowę to podoba mi się wersja z lustrami oraz z zegarem. Gratuluję pięknego domku. Baaaardzo Ci dziękuję )) Już myślalam, że nikt nie czyta mojego dziennika bo długi i nudny... Krzesła malowałam farbą akrylową białą - wyczytałam że to najlepsze (najwygodniejsze) farby do przerabiania mebli. Łatwo sie nakłada, szybko schnie, nie śmierdzi i można samemu robić odcienie, kolory dodają tylko pigment Dla mnie idealne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 06.02.2014 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 Dardurko, podczytywałam Twój dziennik 'od zawsze', ale z doskoku. Skusiły mnie do napisania Twoje DIY krzesłowe: po pierwsze znakomita odsłona starego w nowym, po drugie - wiesz jak takie wpisy są ważne? mobilizują tych, którym się nie chce/wahają się/nie mają pomysłu. Dziękuję niniejszym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 06.02.2014 12:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 Dardurko, podczytywałam Twój dziennik 'od zawsze', ale z doskoku. Skusiły mnie do napisania Twoje DIY krzesłowe: po pierwsze znakomita odsłona starego w nowym, po drugie - wiesz jak takie wpisy są ważne? mobilizują tych, którym się nie chce/wahają się/nie mają pomysłu. Dziękuję niniejszym No Kochana! To mnie zmobilizowałaś W sumie to wiem z własnego doświadczenia, najpierw przerzuciłam setki stron i blogów, chociaż nigdzie nie było tak najprościej to opisane, i też bardzo się bałam że tylko zepsuję mebel... Cieszę się że mogłam pomóc, to przecież fajna zabawa i ogromna satysfakcja, gdy już się uda Jakby coś, to służę radą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 06.02.2014 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 To ja poproszę od razu: czy na konkretne farby akrylowe trzeba patrzeć, czy kierować się szczęśliwym trafem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 06.02.2014 15:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 Ważne tylko, żeby były akrylowe, czyli można je rozcieńczać wodą Ja malowałam śnieżką, ale fajne kolory ma dulux Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 18.03.2014 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 Iwonko ..ślicznie u Ciebie...dawno nie zaglądałam ( przyznaje się bez bicia:D} a tu tyle zmian...!! Piękny lambrekin ...jestem pod wrażeniem krzeseł ...zdolna bestia z Ciebie:D:hug:no i cudny widok za oknem:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 19.03.2014 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Iwonko ..ślicznie u Ciebie...dawno nie zaglądałam ( przyznaje się bez bicia:D} a tu tyle zmian...!! Piękny lambrekin ...jestem pod wrażeniem krzeseł ...zdolna bestia z Ciebie:D:hug:no i cudny widok za oknem:yes: Dziękuję Kochana Sama często nie mogę znaleźć ani dziennika ani komentarzy, więc wybaczam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 04.04.2014 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 Ale pięknie z wyspą... i moje ulubione róże - cudnie się ta Twoja kuchnia prezentuje:yes: idę sobie kawy zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 04.04.2014 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 Ale pięknie z wyspą... i moje ulubione róże - cudnie się ta Twoja kuchnia prezentuje:yes: idę sobie kawy zrobić Dziękuję Kochana i zapraszam na kawę i ciacho Rozgość się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 05.04.2014 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2014 Dardurdka kuchnia prezentuje się wiosennie i pięknie, jak zawsze zresztą z pewnością miło tam wypić kawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 05.04.2014 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2014 Ja tez kawkę porywam..Zarówno wnętrza jaki doskonałe towarzystwo mi odpowiadają :hug: ale z Ciebie to zdolna bestia ...sama...te krzesła tapicerujesz? ?jestem pełna podziwu!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 05.04.2014 15:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2014 Ja tez kawkę porywam..Zarówno wnętrza jaki doskonałe towarzystwo mi odpowiadają :hug: ale z Ciebie to zdolna bestia ...sama...te krzesła tapicerujesz? ?jestem pełna podziwu!!! Zdarza się Straszną przyjemność mi sprawiają takie prace A na kawę masz zawsze aktualne zaproszenie, wiesz chyba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 05.04.2014 15:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2014 Dardurdka kuchnia prezentuje się wiosennie i pięknie, jak zawsze zresztą z pewnością miło tam wypić kawę Mugatko, cieszę się że zaglądasz To prawda, bardzo lubię swoją kuchnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 07.04.2014 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 ....a ja usycham do tego kompletu w czerwonym aksamicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 08.04.2014 06:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 ....a ja usycham do tego kompletu w czerwonym aksamicie Na prawdę? Ja chcę go niemal całkowicie przerobić, jasne lniane obicia, bielone drewno:rolleyes: Ale to dopiero w przyszłym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 19.04.2014 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2014 W te piękne Święta, gdy Pan Zmartwychwstanie. Życzę smacznych jajek na śniadanie, żółtego kurczaczka, białego zająca i oby te święta trwały bez końca Tęczowych pisanek, na stole pyszności, mokrego Dyngusa i wspaniałych gości, niech to będzie czas uroczy Życzę miłej Wielkiej Nocy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kordelia 25.04.2014 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 ojej, ale mam zaległości! Bordowe ludwiki, boskie już na nie choruję, pewnie drogi był ten komplet. Gdzie Ty wyszukujesz te rzeczy? Co do ogrodu to widzę podobną koncepcję co u mnie Oczywiście chodzi o warzywnik obsadzony bukszpanem. Pomysł z posągiem i różami świetny i taki romantyczny. Czy w Twoim ogrodzie jest przewidziany trawnik? Jeśli są dzieci to trawnik musi być, z resztą samemu też jest miło poleżeć na trawie lub po niej pochodzić boso No i oczywiście potrzebne są drzewa porośnięte bluszczem lub choć jeden klon o kształcie kopułki. Życzę powodzenia z ogrodem, Ty i tak jesteś sporo do przodu, bo mój będzie tworzony zapewne dopiero za 2-3 lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 26.04.2014 05:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 ojej, ale mam zaległości! Bordowe ludwiki, boskie już na nie choruję, pewnie drogi był ten komplet. Gdzie Ty wyszukujesz te rzeczy? Co do ogrodu to widzę podobną koncepcję co u mnie Oczywiście chodzi o warzywnik obsadzony bukszpanem. Pomysł z posągiem i różami świetny i taki romantyczny. Czy w Twoim ogrodzie jest przewidziany trawnik? Jeśli są dzieci to trawnik musi być, z resztą samemu też jest miło poleżeć na trawie lub po niej pochodzić boso No i oczywiście potrzebne są drzewa porośnięte bluszczem lub choć jeden klon o kształcie kopułki. Życzę powodzenia z ogrodem, Ty i tak jesteś sporo do przodu, bo mój będzie tworzony zapewne dopiero za 2-3 lata Kordelio, dziękuję za wizytę Trawy u mnie pod dostatkiem, nawet w części lasu mam, a to pomiędzy ogródkiem i lasem (boisko) to tez trawa właśnie z myślą o dzieciach Drzew także nie brakuje, bo cała działka kiedyś była "dzikim lasem" Dodatkowo typowy "angielski" trawnik będzie w prawej części, więc nawet nie wiem czy nie za dużo tej trawy W lesie mam kilka drzew porośniętych bluszczami, więc Twoja wizja już prawie się sprawdza Komplet wypoczynkowy "przywleczony" z zagranicy... Kupiony za grosze (stanęło na 380euro). Może w przyszłym roku zrobię go w bieli, żeby pasował do reszty domu. Cieszę się, że zajrzałaś :* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 06.07.2014 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2014 Zajrzałam poczytałam.. i muszę pochwalić.. Baardzo ładnie się robi... w Twoim klimacie.. krzesła ładne, komplet też bardzo mi się podoba... w szaro beżu będzie mu do twarzy... Iwonka.. podeślij mi link do sklepu . bo zgubiłam.. No i jak dzieciaki rosną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 08.07.2014 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 Arniczko, cieszę się że się podoba - zginęłam w sprawach ogrodniczych, ucze się ale to trudne... Już nie mogę się doczekać ogrodu Z każdych zakupów wracam obładowana roślinami... Dzieciaki rosną jak na drożdżach, robi się trochę lżej z nimi Za komplet planuję wziąć się w przyszłym roku, mam nadzieję że pikowanie mi wyjdzie, bo tego najbardziej się boję... Póki co mam kilka pomysłów na górny holl i sypialnię w stylu toile de jouy... oj, ale to na zimę zostawiam - teraz jest "garden time" A... mój sklepik (http://www.barokstyle.pl) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts