dardurdka 04.11.2008 13:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Jeśli chodzi o meble to dałam się ponieść marzeniom... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karor 04.11.2008 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 A moze inne miastowe firmy ? Moze meble drozsze ale za to te z marzen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 04.11.2008 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 My tak raz zrealizowaliśmy marzenia. Kupiliśmy meble robione we Włoszech na antyki. Daliśmy za nie kupę kasy i wyglądały owszem pięknie. Ale tylko wyglądały. Jak przyszło do użytkowania, a potem rodzinka nam się powiększyła o synka to teraz naprawdę robią za antyki. Są strasznie słabo wykonane. Przewrócony klocek - dziura w drzwiczkach, krzesło za blisko przysunięte do komody - dziura w kancie komody. Do tej pory się zastanawiam skąd się wzięły rysy na stole, bo zawsze był przykrywany dwoma obrusami i nie jedliśmy na nim na co dzień. Tak więc realizacja marzeń może być ryzykowna. Teraz czekamy aż mały trochę podrośnie i trzeba je będzie do renowacji oddać. Ciekawe ile nam za to zaśpiewają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 04.11.2008 16:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Karor, jak masz jakieś na myśli to śmiało wklejaj Dorfi, warto spełniać swoje marzenia choćby dla chwili radości ... a meble na pewno nie są na tyle zniszczone by je odnowić, a wtedy będą jak znalazł do Twojego pięknego, stylowego domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karor 04.11.2008 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Oky jak natkne sie na cos to wkleje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rossa 05.11.2008 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 przydybałam i ja dzień doberekdomek fiu fiu zaje......fajny bardzo siem mi podoba ,ale jakoś mylą mnie zdjęcia a raczej daty ,dokładnie kiedy zaczęliście się budować ?????????a działka pośród tych drzew superowa , ja to muszę czekać parę ładnych lat żeby coś takiego zobaczyć ,wycinka też była tylko byle jakich drzew , no cuż chciałam powiedzieć że będę dopingować i śledzić postępy i zaglądać tu będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 05.11.2008 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 Witaj Rossa! Cieszę się, że Ci się podoba Rozpoczęliśmy budowę w czerwcu. Zdaję sobie sprawę, że mój dziennik jest niekompletny, ale niedawno zaczęłam go pisać i co rusz przypominam sobie o czymś czego zapomniałam napisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 05.11.2008 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 Dardurdko, świetny domek dla córci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 05.11.2008 13:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 Dzięki Moniu! Mnie również się podoba, i co najważniejsze córci Dziadziuś się nieźle natrudził Niestety jeszcze nie skończony: brakuje drzwi i okiennic, no i daszku... Miał być z trzciny, ale jakoś nikt nie ma czasu wyruszyć na poszukiwania tego budulca [/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karor 05.11.2008 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 Noo prosze Moze jakies uzasadnienie dlaczego blachodachowka i takiego koloru ? ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 05.11.2008 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 Noo prosze Moze jakies uzasadnienie dlaczego blachodachowka i takiego koloru ? ;p No właśnie. Też mnie to zadziwiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 05.11.2008 17:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 Odpowiedź jest prosta - koszt dachu. Nie stać nas na dachówkę, jak wcześniej pisałam budujemy z oszczędności i nie będziemy ubiegać się o żaden kredyt, a jak niemal wszyscy chcielibyśmy się jak najszybciej wprowadzić Poza tym na naszym dachu dachówka ważyła by ok. 20 ton a to mnie przeraziło. Kolejny argumentem jest lokalizacja działki- las. Dachówka szybko zarosła by mchem, blacha zresztą też, ale taniej ją wymienić... Więc przede wszystkim finanse. Jeśli chodzi o kolor to taki nam się najbardziej podobał (początkowo miał być czarny), no i mam już pomysł na elewację Zresztą, moim zdaniem pozostałe kolory blachy wyglądają beznadziejnie... Mam kilka takich kolorystycznych zestawień w swojej okolicy Wiem, taki dworek powinien być kryty dachówką, żeby miał wygląd... ale poczekajcie jeszcze troszkę na zdjęcia elewacji a zobaczycie, że nie będzie tak źle TRZYMAJCIE KCIUKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karor 05.11.2008 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 Oczywiscie ze trzymamy kciuki.Ja jak juz mialbym miec blachodachowke to czerwona bym wybral ze wzgledu na styl domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rossa 05.11.2008 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 a mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karor 05.11.2008 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 Ale mi tez sie podoba ! Poczekajmy do elewacji .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karor 06.11.2008 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Hmm zastanawiam sie tylko czy potrzebnie doprojektowaliscie lukarny od fronu wedlog mnie jest jedna zaleta i dwie wady !Wada jest zbyt duza ilosc swiatla przegladajac inne dzienniki doczytalem ze niektory zaluja dcyzji powiekszenia badz dodania jakiegos okna oraz co za tym idzie dodatkowe koszty.Natomiast zaleta jest to ze ładnie wygladaja i sie prezentuja ! Ja jestem mysli ze projektanci to specjalisci w swojej branzy i nalezy im zaufac.Doczytalem kiedys ze niektorzy zaluja np otwarcia wiatrolapu na salon cz przedpokoj albo zlikwidowania drzwi z kuchni do salonu a miedzy innymi zwiekszenia liczby okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 06.11.2008 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Hmm zastanawiam sie tylko czy potrzebnie doprojektowaliscie lukarny od fronu wedlog mnie jest jedna zaleta i dwie wady ! Wada jest zbyt duza ilosc swiatla przegladajac inne dzienniki doczytalem ze niektory zaluja dcyzji powiekszenia badz dodania jakiegos okna oraz co za tym idzie dodatkowe koszty.Natomiast zaleta jest to ze ładnie wygladaja i sie prezentuja ! Ja jestem mysli ze projektanci to specjalisci w swojej branzy i nalezy im zaufac.Doczytalem kiedys ze niektorzy zaluja np otwarcia wiatrolapu na salon cz przedpokoj albo zlikwidowania drzwi z kuchni do salonu a miedzy innymi zwiekszenia liczby okien. Zacznę od początku: czy potrzebnie - to był mój warunek zakupu projektu (chciałam Kamilę albo Ewelinę, tam są takie lukarny), a jeśli chodzi o światło to znacznie doświetliły pomieszczenia - nie chciałam okien dachowych od frontu. Ważny jest fakt, iż front domku skierowany jest na północ, więc mało doświetlony, do tego las... W pokoiku same drzwi balkonowe w dodatku od zachodu nie naświetliłyby wystarczająco pomieszczenia. A ja nie lubię ponurych wnętrz (w łazience też nie przeszkadzają - wszystko się zmieści). Cena okien - cóż, przy takiej ilości kilka nie robi różnicy Jednak chyba najbardziej kierowałam się wyglądem domku Tak mi się po prostu podoba Dalej, z hollu do salonu i z kuchni do jadalni drzwi będą (tak jak w projekcie) Dla przykładu: Pan od dachu zasugerował obcięcie łuków we frontowej lukarnie, gdyż jego zdaniem w czasie ulewy woda może się tamtędy nie zmieścić i zmoczyć mury. Być może ma rację, ale ja i mój mąż nie wyobrażamy sobie domu bez tych łuków, a skoro tak jest w projekcie (a kilka takich domków widziałam) to nie będzie wielką tragedią, w końcu nie mieszkamy w klimacie tropikalnym Mam nadzieję, że rozwiałam Twoje wątpliwości... Oooops, przepraszam, że tak się rozpisałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karor 06.11.2008 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Oczywiscie kazdy ma swoje poglady ja podaje przyklady z zycia wziete ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 07.11.2008 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Wg mnie w domu nie może być ZA DUŻO światła.A jak chcę się przyciemnić, to zawsze można zaciągnąć zasłony albo żaluzje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 07.11.2008 12:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 W końcu ktoś mnie rozumie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts