Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMENTARZE DO: NASZ WYMARZONY DWOREK

dardurdka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mam mala prosbe. W jakis sposob wkleic zdjecia by w dzienniku byly troche wieksze.Mam strone na foto onet ale jak wklejam zdjecie nawet duzej rozdzielczosci to na mojej stronie pojawia sie takie male niewyraźne.

Prosze spojrzec na moj dziennik budowy

Jesli mozecie mi pomoc to bardzo porsze napisac w komentarzach do mojego dziennika krok po kroku co mam zrobic

Dziekuje za wszelka pomoc

dardurdka jak miło twoje "pysio" zobaczyc :D :D :D córcia podobna do mamy :p :p :p

Bardzo podobają mi sie twoje leśne ścieżki, moze je roche od ciebie podpatrze, co?

A schody gięte nie muszą skrzypieć, bo same stopnie mozna zrobic z miekkiego drewna oklejonego. Takie stopnie nie pracują, nie są wrazliwe na zmiany wilgotnosci w domu. Wlasnie mam zamowiony gięte schody i zastanawiam sie czy stopinie wziąc z litego drewna czy te oklejane....chyba zdecyduje sie na lite - to w koncu dworek jest....ale wlasnie licze sie z tym ze moga kiedys popękac....

dardurdka jak miło twoje "pysio" zobaczyc :D :D :D córcia podobna do mamy :p :p :p

Bardzo podobają mi sie twoje leśne ścieżki, moze je roche od ciebie podpatrze, co?

A schody gięte nie muszą skrzypieć, bo same stopnie mozna zrobic z miekkiego drewna oklejonego. Takie stopnie nie pracują, nie są wrazliwe na zmiany wilgotnosci w domu. Wlasnie mam zamowiony gięte schody i zastanawiam sie czy stopinie wziąc z litego drewna czy te oklejane....chyba zdecyduje sie na lite - to w koncu dworek jest....ale wlasnie licze sie z tym ze moga kiedys popękac....

Nie ma problemu, cieszę się że się podobają :wink:

a schody, chyba bardziej wolę takie jak na tym zdjęciu w dzienniku, tylko jeszcze nie wiem czy wylewane czy na konstrukcji stalowej...

Witam cię i pozdrawiam z Wielkopolski!widzę Dardurdko że u Ciebie wielkie porządki w lesie .Jest już pięknie ,a co dopiero będzie wiosną ...już czuję zapach lasu.Strasznie lubie taka naturalną ,nieuporządkowaną przyrodę i wokół mojego domu planuję taki "lekki bałaganik".Czy coś już drgnęlo na budowie?zdecydowałaś się już na okna?

Witam cię i pozdrawiam z Wielkopolski!widzę Dardurdko że u Ciebie wielkie porządki w lesie .Jest już pięknie ,a co dopiero będzie wiosną ...już czuję zapach lasu.Strasznie lubie taka naturalną ,nieuporządkowaną przyrodę i wokół mojego domu planuję taki "lekki bałaganik".Czy coś już drgnęlo na budowie?zdecydowałaś się już na okna?

Porządki w lesie dopiero szczątkowe, planujemy w sobotę więcej zdziałać (mąż wróci z Holandii dopiero w okolicach piątku)... Na okna jestem zdecydowana i ostatnio coraz częściej myślę o białych od środka w całym domu... tak będzie lepiej, ale na 100% nie postanowiłam... Na razie wstrzymujemy się od zakupu, a pieniądze przeznaczone na okna inwestujemy, bo co mi po oknach, jak i tak na razie nic nie będziemy działać wewnątrz domu. Instalacje zaplanowaliśmy na marzec.

Dzieńdobry ;) Zeby nie bylo ze nie zagladam tu...hihi a tak ana prawde to mam pytanko co planujecie w najblizszym czasie zrobic na budowie ?? :D Mam nadzieje ze nei zaspamowalem pytaniem na ktore odpowiedz znalazla juz sie pare postow wstecz ;) Pozdrawiam i wciaz kibicuje 8)

No w końcu! Już myślałam, że o nas zapomniałeś :roll:

Na budowie na razie nic się nie dzieje... Okna pod koniec lutego/pocz.marca, żeby od razu zacząć instalacje wewn. Planujemy też zrobić chociaż kawałek ogródka w lesie, tak żeby było gdzie grillować :wink:

[?

Porządki w lesie dopiero szczątkowe, planujemy w sobotę więcej zdziałać (mąż wróci z Holandii dopiero w okolicach piątku)... Na okna jestem zdecydowana i ostatnio coraz częściej myślę o białych od środka w całym domu... tak będzie lepiej, ale na 100% nie postanowiłam... Na razie wstrzymujemy się od zakupu, a pieniądze przeznaczone na okna inwestujemy, bo co mi po oknach, jak i tak na razie nic nie będziemy działać wewnątrz domu. Instalacje zaplanowaliśmy na marzec.

okna ] białe od środka -myślę że to dobry pomysł,doskonale powiększaja i rozświetlają wnętrza,a co do inwestowania ,to jest jeszcze jakiś sposób w dobie kryzysu ,aby inwestować i zarobić?

:lol: :lol: Ja nie mam szczęścia do inwestowania,2lata temu zainwestowałam w Fundusz i nawet nie sprawdzam ile mi z tych pieniędzy zostało :lol: :lol: :lol:

okna białe od środka -myślę że to dobry pomysł,doskonale powiększaja i rozświetlają wnętrza,a co do inwestowania ,to jest jeszcze jakiś sposób w dobie kryzysu ,aby inwestować i zarobić?

:lol: :lol: Ja nie mam szczęścia do inwestowania,2lata temu zainwestowałam w Fundusz i nawet nie sprawdzam ile mi z tych pieniędzy zostało :lol: :lol: :lol:

Jest, jest :wink: gdyby nie taki rodzaj inwestowania to pewnie nigdy byśmy nie postawili naszego dworku :lol: Zapewniam Cię że to nie żadne fundusze, one tylko potrafią zarabiać na Tobie, a zamydlają oczy w rezultacie małym oproc....

Póki co import jeszcze się opłaca, mimo tak wysokiego kursu euro 4,50PLN podczas gdy jeszcze miesiąc temu było po 3,70PLN :(

Ale nie będzie tak źle, chociaż wiąże się to z wieloma wyrzeczeniami, jak na przykład takimi, że męża często nie ma w domu...

:o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o

Normalnie jestem w szoku i nie wiem co robić?!?!?!

Przedwczoraj wysłałam swoje CV w sprawie pracy, wcale nie spodziewałam się odzewu, bo nawet nie mam co z Kingulką zrobić... a tu pani zadzwoniła, żebym w piątek na rozmowę przyszła :o

Przeraża mnie to bo nigdy nie pracowałam i NIGDY nie byłam na żadnej rozmowie o pracę... POMOCY!!!!!!

Co najlepiej sobie przygotować???

Przede wszystkim staraj się podczas rozmowy patrzeć na rozmówcę, zachować klasę i styl, ubrac się stosownie i rozmawiać w miarę swobodnie i szczerze - to bardzo ważne podczas rozmowy z pracodawcą. Na mnie wrażenie robią dziewczyny, które mają ciekawe CV, a nie ściągnięte z netu jak szablon. Podobnie sprawa rozmowy - dobre wrazenie robią osoby, które co nieco powiedzą o swoich zainteresowaniach, potwierdzą, że są w miarę możliwości dyspozycyjne, szanują ludzi i dobre relacje z nimi. Nie lubię jak ktoś przyjdzie i powie, że chciał złożyć podanie o pracę, że wszędzie składa, ale wszędzie ciężko o pracę i takie tam smutki. Lubię osoby otwarte, które stwierdzają, że informacja o mozliwości podjęcia pracy sprawiła im ogromną radość, bo lubią współpracować z ludźmi, lubią realizować się w takim lub innym zawodzie itp. Pamiętaj - bądź uśmiechnięta :D Moje motto na zawsze jest takie, że uśmiech otwiera niejedne, nawet ciężkie wrota :wink: Powinno być OK :wink: