Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMENTARZE DO: NASZ WYMARZONY DWOREK

dardurdka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Fajnie, że się podoba :D Miał wyglądać trochę inaczej, może dlatego, że jest jeszcze zakurzony, a raczej wybłocony :wink: Ciągle powtarzam sobie, że będzie dobrze 8) i staram się nie doszukiwać większych mankamentów oraz myśleć, że lepiej wyglądałby w innym kolorze... Brrrrrrrrrrrrrry... Koniec! Jest w miarę O.K., a nawet mi się podoba :roll:

Teraz tylko kolor okien... Może jakieś podpowiedzi? Chętnie poznam wszystkie punkty widzenia. A może ktoś potrafi zrobić jakąś wizualizację? Mnie się nie udało... :(

Wiesz co Moniś, ja też tak myślę i już byłam zdecydowana na ciemny dąb. Ale coraz częściej się zastanawiam czy nie złoty dąb(albo ewentualnie orzech). Trochę ożywiłby wygląd domku bo front jest od północy, więc mało nasłoneczniony, do tego ciemny dach... Nie chcę żeby wyglądał zbyt ponuro :( Lubię cieplutkie kolory i taką planuję też elewację (odcienie żółtego)

Wiesz co Moniś, ja też tak myślę i już byłam zdecydowana na ciemny dąb. Ale coraz częściej się zastanawiam czy nie złoty dąb(albo ewentualnie orzech). Trochę ożywiłby wygląd domku bo front jest od północy, więc mało nasłoneczniony, do tego ciemny dach... Nie chcę żeby wyglądał zbyt ponuro :( Lubię cieplutkie kolory i taką planuję też elewację (odcienie żółtego)

Ja proponuję elewację w kolorze kremowym (nie żółtym!!), a okna złoty dąb - bedzie pięknie :wink: (a dach może za jakieś 15 lat zmienicie)

Moim zdaniem już ta wanilia na zdjęciach Kamili jest zbyt żółta :roll: (choć Kamila ogólnie piękna i widać masę kasy włożonej w dom :wink: ). Ja w swoim dworku zamierzam zrobić taki jaśniutki kremik, że niemal biały - albo może inaczej - kremową biel o ciepłe tonacji. Myślę, że u Ciebie też byłby ten kolor odpowiedni :wink: :D

Jeśli chodzi o to zdjęcie powyżej to zdecydowanie za żółty, ciężko rozmawiać o kolorach... Ja bardziej skłaniałabym się ku złamanej bieli (ecru) i o ton ciemniejszymi boniami. Wtedy na pewno pasowałyby okna złoty dąb, chociaż i ciemniejsze też. Podejmę decyzję jak w końcu uda mi się pojechać gdzies za oknami i pooglądać profile w realu :D Ale dziękuję za cenne rady, dobrze wiedzieć, że można na kogoś liczyć :wink:

Jeśli chodzi o to zdjęcie powyżej to zdecydowanie za żółty, ciężko rozmawiać o kolorach... Ja bardziej skłaniałabym się ku złamanej bieli (ecru) i o ton ciemniejszymi boniami. Wtedy na pewno pasowałyby okna złoty dąb, chociaż i ciemniejsze też. Podejmę decyzję jak w końcu uda mi się pojechać gdzies za oknami i pooglądać profile w realu :D Ale dziękuję za cenne rady, dobrze wiedzieć, że można na kogoś liczyć :wink:

A ja bym dała ten ecru i białe boniowanie i białe sztukaterie wokół okien i lukarn :wink: