edytka121 25.02.2009 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 witaj, u mnie już idzie wiosna znalazłam koło domku takie śliczności, i oczywiscie zabrałam do domu. http://lh3.ggpht.com/_Q7IugVOzgWU/SaWle36yZ_I/AAAAAAAABC4/WTBcxRv8wGI/s512/S8003928.JPG a jak u Ciebie? pozdrawiam serdecznie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 26.02.2009 08:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 witaj, u mnie już idzie wiosna znalazłam koło domku takie śliczności, i oczywiscie zabrałam do domu. http://lh3.ggpht.com/_Q7IugVOzgWU/SaWle36yZ_I/AAAAAAAABC4/WTBcxRv8wGI/s512/S8003928.JPG a jak u Ciebie? pozdrawiam serdecznie, Dzień dobry Edytko!!! U mnie naokoło śnieg... i ciągle pada ale pierwsze oznaki wiosny też dają się zauważyć Piękne te bazie kotki, szkoda, że ja w domu nie mogę mieć takiego bukieciku bo jestem uczulona na ich pyłek Dziękuję za odwiedziny i lecę sprawdzić co nowego u Ciebie w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 26.02.2009 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 dzień dobry Dardulko co słychać? ..piekną macie zimę ..kulig nie wyjechałaś na odpoczynek? natknęłam sie na taką kuchnię i pomyślałam o Tobie http://www.alldecor.pl/kfm_files/galeria/projekty_wizualizacje/klasyczne/kuchnia_klasyczna/kuchnia_klasyczna01.jpg ze strony http://www.alldecor.pl/ ustawiłas sobie juz kuchnię..? pozdrawiam cieplutko, dobrego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 26.02.2009 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Piąteczko, właśnie o czymś takim myślę... Tylko, w moim przypadku, mimo że kuchnia jest spora 14,5m2 to mało ustawna... zwłaszcza przez drzwi na taras, ale coś wymyślę... tylko o wyspę się martwię, że się nie zmieści, ale na to przyjdzie jeszcze czas, teraz myślę o punktach gdzie mają być krany, bo dzisiaj ma przyjechać pan hydraulik i wycenić robotę Ale takich inspiracji jak najwięcej proszę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 26.02.2009 13:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Cudne te projekty... http://widget.slide.com/rdr/1/1/1/W/3100000003acfb27/1/234/AC1A-LUrhD_egb8Skd_EroHO1NP3bNdm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 26.02.2009 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 o jeju Ale do mojej kuchni takie meble to się nie zmieszczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilan 26.02.2009 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Moja kuchnia też jest mniejsza od Twojej Tu, gdzie teraz mieszkam kotki sobie rosną, ale bardzo wysoko. Zima, niestety nie odpuszcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 26.02.2009 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 http://european-kitchen-design.com/wp-content/uploads/2008/05/eurocucina-day-1-050small.JPG http://www.marchicucine.com/marchicucine/index_newclassic.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 26.02.2009 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Wow! Piateczko, gdzie Ty to wyszukujesz??? to całkiem nowe spojrzenie na kuchnię, a raczej kuczinę Bardzo nietypowe kształty, stylowa nowoczesność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 27.02.2009 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 o jeju Ale do mojej kuchni takie meble to się nie zmieszczą Dorfi, ale to przecież jakby u Ciebie tylko ty być miała okna po przeciwnej stronie... a i szerokość mebli można zmniejszyć, ja tak mam zamiar zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 27.02.2009 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Echhh, takie klimaty ale u mnie gabaryty małe ale dobrze choć popatrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 27.02.2009 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 ciekawi mnie jaką masz pow.kuchni?czy dobrze zauważyłam ,ze masz 3 okna?u mnie tak jest , co mnie w obecnej chwili bardzo wkurza,bo przez to nie mam zbyt wielkiego pola manewru ze sprzętami i najchętniej to bym je zamurowała,ale z kolei okna trochę żal...i patrząc na te wszystkie piękne kuchnie trafia mnie szlag że tego wcześniej nie przemyśleliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 28.02.2009 07:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Piękna, u mnie jest 1 okno i 1 drzwi tarasowe, ale za to na pozostałych ścianach drzwi do holu i do jadalni... tak więc pole manewru ograniczone, ale kuchnia z wyspą pośrodku będzie pasować jak ulał (pomiędzy drzwiami wew. jest sporo miejsca np. na krzesła przy wyspie). Moja kuchnia ma prawie 15m2, ale zabudowy sporo mniej A u Ciebie można by okap pomiędzy oknami dać, a na ścianie jakieś szafeczki... albo tak jak chciałaś na wzór fabryki wnętrz, tylko na ten pełnej ścianie kuchnię, pod oknami ewentualnie dolne szafeczki i stół kuchenny albo właśnie taka rzeźbiona wysepka Zobaczysz, jak przyjdzie jakiś fachman wymierzać kuchnię to wszystko tak rozplanuje, że na pewno będzie ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 28.02.2009 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 ciekawi mnie jaką masz pow.kuchni?czy dobrze zauważyłam ,ze masz 3 okna?u mnie tak jest , co mnie w obecnej chwili bardzo wkurza,bo przez to nie mam zbyt wielkiego pola manewru ze sprzętami i najchętniej to bym je zamurowała,ale z kolei okna trochę żal...i patrząc na te wszystkie piękne kuchnie trafia mnie szlag że tego wcześniej nie przemyśleliśmy. Mnie najbardziej przeszkadzało to okno po lewej stronie i postanowiłam je zamurować. Na tyle ograniczało rozplanowanie kuchni, że postanowiłam z niego zrezygnować. Zawsze mogę je zrobić ponownie, ale raczej nie będę chciała. Szkoda mi tylko widoku łąk i lasu z dziką zwierzyną, który miałam za oknem. Zamurowaliśmy również okno w salonie, które było na tej ścianie - tu akurat ze względu na mój stary kredens, który chcę wstawić na tej ścianie i zmieściłby się obok okna, bo specjalnie tak planowałam z projektantem, ale po przemyśleniu stwierdziłam, że lepiej będzie się prezentował na samym środku ściany. Nie żałuję, choć, jak pisałam - piękne widoki zniknęły za murami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 28.02.2009 08:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Ja nie mogłabym zamurować okna Jestem z tych co jeszcze je dorabiają Ale faktycznie jeśli przez okno salon czy jadalnia stają się nieustawne bądź jakoś dziwnie wyglądają to niestety, drastyczne ale potrzebne posunięcie... No i koszt okien mniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 28.02.2009 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 cześć z oknami to naprawdę trudne decyzje..ale jeśli zostaje nadproże, to zawsze można wykuć na nowo.. u nas jest pieknie, +4 i słońce, oslepiające.. dobrego wolnego weekendu życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 28.02.2009 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 a zajrzałam do dziennika..piękne zdjęcie wkleiłaś.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 28.02.2009 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 myślę,że te okna to odwieczny problem dworkowiczów.Chcąc zachować symetrie, okna muszą być,jest ich generalnie w projektach tego typu bardzo dużo .Otwory nie są zbyt duże(wąskie i wysokie),a zważywszy na to ,że mam dach nisko opuszczony to zamurowując je pozbawiła bym salon i kuchnię dodatkowego doświetlenia,W tym miejscu ,gdzie Moniu zaplanowałaś swój kredens ja zaplanowałam jadalnię i zmieści mi się tam jeszcze maly podręczny kredensik.Tak czy owak niczego już nie będe zmieniać ,gdyz prace mam juz za bardzo zaawansowane i za dużo by było kłopotu z większymi zmianami ,nawet nie chce o tym myśleć.Dardurdko ciekawi mnie jakie wybraliście ogrzewanie ,a konkretnie chodzi mi o piec.Myślę ,ze cena za te usługi wod.-kan nie jest wygórowana ,my tez tak płacilismy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 28.02.2009 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Beauty, pieca jeszcze nie wybraliśmy, rozważamy taki z zasobnikiem na ekogroszek... propos wod-kanu to też mi się wydaje, że 3400PLN to całkiem rozsądnie... przyłączenie wody (40m) 1000PLN, a ja tak doliczam na max 5000PLN żeby nie było niespodzianek Na szczęście moje okna mi jak najbardziej odpowiadają, choć żałuję, że trochę zmniejszyliśmy ich wysokość - ze względu na kuchnię z przodu, żeby blat nie był zbyt nisko... Normalnie nie mogę uwierzyć, że w końcu się coś ruszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 28.02.2009 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 my też mieliśmy 40m do domu,ale jeszcze ciągnęliśmy wodę do garażu,kolejne 60m.Płaciliśmy tysiaka +700zł za kopareczkę.Zobaczysz teraz to już pójdzie lawinowo,a jeszcze bardziej lawinowo będzie topnieć kasa z kupki Tez sie cieszę ,że zaczynacie działac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts