Piątka 03.03.2009 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 tak..od wczoraj sa elektrycy.. Dardulko już zacznij sobie myslec gdzie chcesz miec jakie światlo i gniazko..bo to naprawde potem jest skomplikowane.. muszę powiedzieć juz docelowo gdzie co ma być włączane i wyłączane..różne warianty sterowania z kuchni.. a juz przy ciagach komunikacujnych najtrudniej bo chciałam np. przy wejściu właczć z góry i odwrotnie..i tego sie robi mnóstwo.. siedze i jeszcze robie korekty.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 03.03.2009 11:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Wiem Piąteczko! Ale to dopiero za jakiś czas, jak hydraulicy skończą... Elektrykę będzie robił mój tato, więc chyba zdam się na jego doświadczenie... W obecnym domu (choć robił instalacje ponad 20 lat temu) wszystko jest jak trzeba, tzn tak jak pisałaś wł/wył przy drzwiach, w holu, na klatce schodowej i na górze - obojętnie którym wł/wył światło, znowuż w ganku mam wszystkie wł/wył oświetlenia zewn., w tym gniazdko w ogrodzeniu (kiedyś zasilało oczko wodne, a teraz przydaje się przy ubieraniu drzewek w światełka ). W 2005r. tak wyglądało... zlikwidowane po narodzinach Kingulki, ze względów bezpieczeństwa; http://widget.slide.com/rdr/1/1/1/W/3100000004019f61/1/182/efwqPx1X4z98QddO9CBxWCD8x0WtKv-o.jpg z tych samych względów pozbyliśmy się tego osobnika... http://widget.slide.com/rdr/1/1/1/W/310000000401b091/1/24/3qul2_Y30z-c0caHpB_4H0SWhcvpSS5P.jpg Wracając do tematu... Tylko w pokojach sypialnych jest po 1 wł/wył i po kilka gniazdek. Wiem że teraz robi się włączniki gdzieś w okolicach łóżka, ale w moim przypadku byłoby ciężko bo lubię przemeblowywać . Wiem jedno, gniazdek nigdy nie jest za wiele... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 03.03.2009 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 ja mam gniazdek od cholery.Elektryk stwierdził,że z powodzeniem można by było ustroić w nie dwa domy,ale ja tez wychodzę z założenia ,że gniazdek nigdy nie jest za wiele.Najgorzej to myślę jest z wyprowadzeniem kabli w łazience ,bo na tym etapie najczęściej się nie wie,jakie będzie np.lustro i gdzie będzie oświetlenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 03.03.2009 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Spokojnie laski, gniazdka da sie latwo dorabiac, chyba, ze macie tak dziwna instalacje jak efilo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karor 04.03.2009 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Dziendobry ! Niewiem czy juz wspominalem cos o tym ale bardzo podziwiam Was Daradudko za tak ogromną chęc wykończenia i wyposarzenia domu w takim stylu jaki sobie wybraliście a może i Ty ten styl wybrałaś a bezbronny mężuś tak kocha swoją żone że nie może odmówić jej tej ogromnej przyjemności ! Jednym słowem uyrazy uznania z mojej strony to wielkie przedsięwzięcie ! Aby dom wygladał jak należy .. Wyobrażam sobie że nie jest to łatwe po pierwsze ze względów finansowych a po drugie z wyborem towaru Ale ja trzymam kciuki i kibicuje.Mi osobiście podobają się takie domy z poddaszem balkonami i prezetującymi się schodami na poddasze choć meble może w troche innym stylu ale zarazem chciałbym mieć dom ok 160m2 parterowy ewentualnie stryszek na pomieszczenie pralnie, siłownie dodatkową łazienke..Ale jedno musze przyznać że ideału (projekt) jeszcze nie znalazłem i chyba bede musiał troche poczekać aż bedę mógł sam sobie taki dom zaprojektować ! Ale widać że tu zaglądam i czasami się udzielam więc ciągnie mnie do takiego domy jak Wasz ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaG 04.03.2009 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Już zamówiliśmy okna greenline. Są to plastiki ale w kolorze orzech mam nadzieje że nie będziemy mieć z nimi (czyli oknami) problemów, w sumie słyszałam o nich jedynie pozytywne opinie. A co do elewacji to kiedyś z mężem jechaliśmy samochodem i nagle zobaczyliśmy elewacje naszych marzeń, zapukaliśmy do tego domu (właściciel się uśmiał) ale powiedział nam z jakiej firmy kupił ten kolor. Jak tylko mąż przyjdzie z pracy to wyślę Ci dokładny nr tej farby razem ze zdjęciem koloru. Ramówkę na dole elewacji chcę mieć z czarnych kamieni, będzie pasowało do czarnego dachu i oczywiście ogrodzenie kute malowane również na czarno. Patrząc na Twój dziennik widzę że jesteśmy na podobnym etapie. Widzę że Tobie również podobają się kolory elewacji takie jak mnie Z tym że ja na pewno decyduje się na okna brązowe bo widziałam już taką elewacje przy oknach brązowych i bardzo mi się podobała. A wzg. Twojego domku masz już jakąś opcje jak będzie wyglądał na zewnątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 04.03.2009 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Ciągle mi się to zmienia, ale w początkowej wersji wybrałam okna orzech i jak na razie nie zmieniłam zdania (poza fascynacją nad domkiem Kasiorki) i jaśniutka elewacja, złamana biel/ecru może z bielą... Teraz ciągle rozmyślam nad szprosami bo chodzą mi po głowie takie z naklejanymi szprosami. jeszcze nie znam ich ceny, ale czuję, że będzie drogo... więc muszę się pogodzić z wewnątrzszybowymi... Cieszę się że zajrzałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 04.03.2009 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 cześć ja też myślę o śmietankowym kolorze..a dach jak stara, zszarzała czerń.. trzymajcie sie ciepło, dobrego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaG 04.03.2009 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 http://www.potaczala-drzwi.ovh.org/podstrony/M23/M23_3_D.jpgCzy takie drzwi Ci się podobają? Są z doświetleniem górnymDrzwi te znalazłam na tej stronie, możw wybierzesz tam coś dla Siebie http://www.potaczala-drzwi.ovh.org/Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 04.03.2009 11:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Piękne Bardzo mi się podobają! Szkoda, że mi się zdjęcia na tej stronie nie otwierają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 04.03.2009 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 zobaczyłam na allegro... są jedne Potaczały, takie z okrągłym świetlikiem w drzwiach i przypomniałam sobie, że ja nawet tam dzwoniłam i pytałam o wycenę takich drzwi Z zależności od użytych witraży koszt może się zmienić, ale wstępnie powiedział mi 5000PLN, więc nie drogo coś takiego tylko z górnym naświetlem... http://widget.slide.com/rdr/1/1/1/W/310000000412b27d/1/87/_OcAxcDlsD-k_8yGQRZOvZiPkgvEo9Lj.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 04.03.2009 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Dziendobry ! Niewiem czy juz wspominalem cos o tym ale bardzo podziwiam Was Daradudko za tak ogromną chęc wykończenia i wyposarzenia domu w takim stylu jaki sobie wybraliście a może i Ty ten styl wybrałaś a bezbronny mężuś tak kocha swoją żone że nie może odmówić jej tej ogromnej przyjemności ! Jednym słowem uyrazy uznania z mojej strony to wielkie przedsięwzięcie ! Aby dom wygladał jak należy .. Wyobrażam sobie że nie jest to łatwe po pierwsze ze względów finansowych a po drugie z wyborem towaru Ale ja trzymam kciuki i kibicuje.Mi osobiście podobają się takie domy z poddaszem balkonami i prezetującymi się schodami na poddasze choć meble może w troche innym stylu ale zarazem chciałbym mieć dom ok 160m2 parterowy ewentualnie stryszek na pomieszczenie pralnie, siłownie dodatkową łazienke..Ale jedno musze przyznać że ideału (projekt) jeszcze nie znalazłem i chyba bede musiał troche poczekać aż bedę mógł sam sobie taki dom zaprojektować ! Ale widać że tu zaglądam i czasami się udzielam więc ciągnie mnie do takiego domy jak Wasz ! Nie wiem Karoru czy Cię nie zawiodę, ale aż tak bardzo stylowo nie będzie... Nie lubię złoceń i ciężkich rzeźbień, wybrałam styl co prawda romantyczny, ale i lekki... jeszcze nie wiem co z tego wyjdzie, bo jak wiesz nie braliśmy kredytu i trudno przewidzieć czy stać nas będzie na niektóre cudeńka, który wpadły mi w oko Plan, jak na razie mam taki, że przywiozę trochę mebli z Zachodu, np. komody, które będą idealne do łazienki pod zlew itd. Nawet nie wiesz jak się cieszę, że nasz dom ma w Tobie takiego sympatyka... To prawda, idealnego projektu też nie spotkałam i nie raz miałam na myśli sama coś wymyślić i poddać architektowi do realizacji, ale niestety projekt indywidualny nie wchodził w grę (koszty). Chciałabym bardzo, żeby mój dom miał duszę i ten specyficzny klimat, rozumiesz?!? ale nie był po prostu muzeum starych czy stylizowanych eksponatów... Zobaczymy z czasem, jak będzie Jeśli chodzi o mojego małża to rzeczywiście poszedł na ogromne ustępstwa. W końcu chciał malutki domek, tani w budowie i szybki w wykończeniu, tymczasem jest wszystko odwrotnie... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 04.03.2009 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Święte słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 04.03.2009 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 te drzwi co są wklejone u mnie, całe debowe, szer.180- ok. 9500,- także jest różnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaG 04.03.2009 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Wiem już jaka to farba jest to:Grainplast F0722 Jak wejdziesz sobie na stronę tej firmy to zobacz na wizualizacje tam znajdziesz ten kolor na obrazku wyglada jak złamana biel, kość słoniowa ale w rzeczywistości podchodzi ale tak bardzo delikatnie pod piasek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 04.03.2009 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Aneta, wbiłam w gugle tę nazwę i nic..jaki to producent? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 04.03.2009 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Fajne te drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 04.03.2009 15:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 greinplast.pl farby fasadowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 04.03.2009 15:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Fajne te drzwi. Ja właśnie nad takimi się zastanawiam... grunt że niedrogie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 04.03.2009 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Fajne te drzwi. Ja właśnie nad takimi się zastanawiam... grunt że niedrogie To tym bardziej fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts