Karor 04.03.2009 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Pewnie ze rozumie i popieram budowa bez kredytu Co prawda wiem o tym ale tu znowu wyrazy podziwu ! Bo jadac ulica gdzie stoja ladne domki nie koniecznie wille wiadomo ze 75% nalezy do banków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 04.03.2009 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Pewnie ze rozumie i popieram budowa bez kredytu Co prawda wiem o tym ale tu znowu wyrazy podziwu ! Bo jadac ulica gdzie stoja ladne domki nie koniecznie wille wiadomo ze 75% nalezy do banków Właśnie tego nie chcieliśmy... (a i pewnie byśmy nie dostali ) Przeraża mnie sama myśl, że większość życia (20-30lat) miałabym sznur na gardle... i na prawdę podziwiam ludzi, którzy się na to decydują, ja bym się po prostu bała... bo kto potrafi przewidzieć tak odległą przyszłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaG 04.03.2009 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Piątka tak jak dardurdka napisała jest to firma Grainplast. A i życze miłego kolorowania domków Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 04.03.2009 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Właśnie tego nie chcieliśmy... (a i pewnie byśmy nie dostali ) Przeraża mnie sama myśl, że większość życia (20-30lat) miałabym sznur na gardle... i na prawdę podziwiam ludzi, którzy się na to decydują, ja bym się po prostu bała... bo kto potrafi przewidzieć tak odległą przyszłość No my właśnie sobie taki sznur zafundowaliśmy. Ale z drugiej strony przynajmniej sobie w tym domu pomieszkamy. Bo jak pomyślę, że miałabym się przez te 20 lat gnieździć w ciasnym mieszkaniu i odkładać na budowę domu, to nie wiem czy na stare lata chciałabym myśleć o budowie. Podejrzewam, że raczej nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 04.03.2009 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Niekoniecznie trzeba odkładać przez 20 lat... my jesteśmy tego przykładem Finansujemy wszystko na bieżąco i n pewno gdybyście nie dostali tego kredytu to jakoś byście sobie inaczej poradzili, bo motywacja jest duża, tak mi się wydaje... ja broń Boże nie krytykuje kredytów, bo dzięki nim można realizować marzenia, ale ja bym po prostu nie chciała... U nas pieniędzy z wesela dawno już nie było... bo nie zamierzaliśmy się budować, aż tu nagle taki pomysł może trochę dłużej poczekam )jak nie uda się wprowadzić w tym roku), ale na pewno nie 20 lat! Nie ważne środki tylko cel, w końcu zamieszkać! Obie drogi są dobre tylko ja boję się podejmować tak dalekosiężne decyzje... ale pewnie gdybym nie miała wyjścia to kto wie Jak tam, panowie działają na dachu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 05.03.2009 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Na bieżąco to zarabiamy na wydatki, które się rozjechały z kosztorysem, a jest ich całkiem sporo niestety. Panowie w tym tygodniu planują zakończyć prace na dachu i wreszcie będziemy mogli rozliczyć transzę (no i złożyć wniosek o wypłatę kolejnej). Okna już prawie wybrane (wahamy się pomiędzy dwoma firmami, które w zasadzie oferują tę samą cenę) no i elektryk się niecierpliwi. Już chce wchodzić robić instalacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 05.03.2009 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Tez mam sznur, sama, na 30 lat. To znaczy jeszcze 28. Jak to podpisywalam to mi sie to troche dziwne wydawalo, ze taki wyrok, ale juz sie przyzwyczailam. W dodatku musze to mieszkanie doprowadzic do uzytecznosci splacajac jednoczesnie kredyt, wiec nie jest latwo, ale i tak ciesze sie, ze wzielam go, jak jeszcze komus dawali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 05.03.2009 14:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Dla mnie było by to rozwiązaniem gdyby dali całą kasę od razu, a nie w transzach... zwłaszcza, że w większości przypadków wysokość transzy jest za mała na bieżące potrzeby Dorfi, jakie więc będą okna??? Ja im dłużej się zastanawiam, to mniej jestem zdecydowana... na pewno białe ze szprosami będą piękne i w dodatku szprosy będą w 100% widzialne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 05.03.2009 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Wcale nie dziwię się zauroczenia storczykami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 05.03.2009 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Wcale nie dziwię się zauroczenia storczykami Phalenopsis jest bardazo łatwy w hodowli i jak dla mnie najładniejszy z orchidei, no i może jeszcze Cymbidium - też je lubię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytka121 05.03.2009 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 witaj, znalazłam w końcu te wzorniki szkoda tylko ze nie mam skanera, ale fotki tez niezle wyszly. http://lh5.ggpht.com/_Q7IugVOzgWU/SbApPip--lI/AAAAAAAABF0/GoyEDk-GOrU/S8004035.JPG wersy: 1. brązowy 2. od lewej: mahoń, dąb bagienny, dąb złocisty, orzech, dąb rustykalny. 3. daglezja, oregon, niebieski, zielony, daglezja cieniowana te odznaczone na czerwono to były moje faworyty a zmieniłam w końcu na orzech. z tego wzornika kolory sa identyczne jak w realu, bo to sa wstawki zdjęć. może pomoże w wyborze. tymczasem pozdrawiam, edyta ps. fotki kuchni wymarzonej są śliczne - te beże bardzo oryginalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 06.03.2009 07:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Dziękuję Edytko Zdecydowanie orzech najbardziej mi się podoba Zwłaszcza, że dąb bagienny czy rustykalny z daleka będzie wyglądał niemal jak czarny, zwłaszcza u mnie z drogi (elewacja północna, no i 43m do domu) Orzech, nawet słoje ma najładniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 06.03.2009 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Szkoda, dobrze, że choć na zdjęciu go uwieczniłaś. Za to kwiat w wazonie też długo postoi. A może kłącze odbije Biedne dziecko chyba mocno się zestresowało razem z Tobą Storczyk nie ma kłącza. Jeśli bedzie prawidłowo pielęgnowany, to nowe pędy kwiatowe wypuści po jakimś czasie pomiędzy liśćmi - w identyczny sposób jak ten pęd kwiatowy, który był, tylko z kolejnej pary liści. Jeśli nie ułamał się zbyt nisko i na łodydze są widoczne oczka, to jest mozliwosć, że odbije nowym pędem z ułamanej łodyżki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 06.03.2009 07:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Moniu, on się całkiem nie odłamał... tylko się zgiął tuż przed kwiatostanem... mam nadzieję, że jeszcze odżyje, bo szkoda by było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 06.03.2009 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 dadurko faktycznie mamy baardzo podobne wizje , będę zatem często wapadać do Twojego dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 06.03.2009 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 [wpis przeniesiony z dziennika budowy] Szkoda, dobrze, że choć na zdjęciu go uwieczniłaś. Za to kwiat w wazonie też długo postoi. A może kłącze odbije Biedne dziecko chyba mocno się zestresowało razem z Tobą http://forum.muratordom.pl/uzytkownik52539.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 06.03.2009 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 dadurko faktycznie mamy baardzo podobne wizje , będę zatem często wapadać do Twojego dziennika Cieszę się, że zajrzałaś ale to raczej ja będę traktować Cię jak Wyrocznię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 06.03.2009 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 ale masz nieciekawie z tymi schodami ... tą elewację Kasiorka juz mam dawno zapisaną ( ), bo pięknie wygląda do białych okien, czyli właśnie do moich... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 06.03.2009 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 ale masz nieciekawie z tymi schodami ... tą elewację Kasiorka juz mam dawno zapisaną ( ), bo pięknie wygląda do białych okien, czyli właśnie do moich... Niestety... na szczęście skody to już przy końcu wykończeniówki, więc może jeszcze coś wymyślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 07.03.2009 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 Życzę Ci tego dardurdko z całego serca Kuchnie piękne Dziękuję Gosiu, ale następnym razem pisz w komentarzach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts